Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 268 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Schadevergoeding eisen bij letselschade

Schadevergoeding eisenAls u een ongeluk meemaakt en u loopt hierbij letselschade op, dan is er vaak sprake van een tegenpartij. Bij een verkeersongeval is dit vaak een andere verkeersdeelnemer; bij een bedrijfsongeval is het in de meeste gevallen uw werkgever. Hoe het ook zij, als de andere partij aansprakelijk te stellen is voor uw letselschade, dan kunt u een schadevergoeding eisen. Ook uw juridische hulp wordt daarbij vergoed, dus u kunt onze letselschade expertise geheel kosteloos inschakelen. Wij nemen u de gehele letselschadeprocedure uit handen, u hoeft zich niet druk te maken om hoge juridische kosten.


UITGELICHT

Stappenplan bij letselschade

Een ongeval is gelukkig geen problematiek waar u dagelijks mee te maken heeft. Maar wat moet u nu doen als het u wel overkomt? Dit zijn concreet de stappen in een letselschade procedure:

 1. Verzamel gegevens
 2. Schakel medische hulp in
 3. Schakel juridische bijstand in
 4. De tegenpartij aansprakelijk stellen
 5. Schade expertise inschakelen
 6. Erkennen aansprakelijkheid door tegenpartij

Meer weten over dit stappenplan? Neem contact met ons op!


Recht op schadevergoeding bij letselschade

U heeft vrijwel altijd recht op een schadevergoeding bij letselschade. Wanneer u als gevolg van een ongeval letselschade heeft opgelopen, doet u er verstandig aan om zo snel mogelijk uw letselschadevergoeding en eventueel smartengeld te claimen. Dit, omdat u meestal direct na het ongeval te maken krijgt met extra kosten. Verlies aan inkomen en kosten die uw verzekeringsmaatschappij niet vergoed, inclusief uw eigen risico, zijn hier enkele voorbeelden van. In vrijwel alle gevallen heeft u recht op een schadevergoeding voor uw letselschade.

Hoe kan ik schadevergoeding eisen?

Om een schadevergoeding letselschade te ontvangen, moet u wel eerst de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit valt in de praktijk niet altijd mee, zeker niet wanneer u nog herstellende bent en u dus wel iets anders aan uw hoofd heeft. Schakel daarom altijd de hulp in van een letselschadespecialist. Onze juristen kunnen u hier uitstekend bij van dienst zijn. Dit kost u bovendien niets, want onze kosten worden meegenomen in uw letselschadevergoeding. U kunt zich zodoende volledig richten op uw herstel, terwijl wij de veroorzaker aansprakelijk stellen en een maximale schadevergoeding letselschade claimen.

Schadevergoeding aanrijding, werkongeval of ander ongeluk

U kunt op verschillende manieren betrokken raken bij een ongeval waarbij u letselschade oploopt en te maken krijgt met extra kosten. Verlies van inkomen, kosten medische hulp, reiskosten en kosten voor hulp in de huishouding zijn de meest voorkomende kosten die in aanmerking komen voor een letselschadevergoeding. Daarnaast kunt u behalve schade aan uw lichaam ook schade aan uw geest oplopen. Voor deze laatste letselschadevorm kan een immateriële schadevergoeding worden geclaimd, ofwel smartengeld. Enkele voorbeelden waarvoor u schadevergoeding bij letselschade kunt eisen zijn:

Bovenstaande ongevallen kunnen tot verschillende vormen van letsel leiden. De ernst van het letsel en de invloed hiervan op uw leven is bepalend voor de hoogte van het smartengeld. Hoe ernstiger het letsel en hoe groter de impact op uw leven, hoe hoger de schadevergoeding voor uw immateriële letselschade. Voorbeelden van schadevergoeding voor letselschade bij een bepaald soort letsel treft u hieronder.

Natuurlijk hopen we allemaal dat we nooit te maken krijgen met letselschade. Maar mocht dit toch gebeuren dan is het belangrijk om te weten waar u recht op heeft en welke schadevergoeding u kunt claimen.

Schadeposten letselschade

Uw letselschade kan bestaan uit verschillende posten, die verhaald kunnen worden op de tegenpartij. Mogelijke schadeposten zijn:

 • Medische kosten
 • Schade aan uw bezittingen
 • Verlies van inkomsten
 • Kosten als zelfstandig ondernemer, bijvoorbeeld gedwongen verkoop van uw bedrijf
 • Kosten huishoudelijke hulp
 • Verlies zelfwerkzaamheid
 • Reiskosten
 • Ziektekosten, zoals bijdrage eigen risico
 • Kosten veranderde thuissituatie, zoals verhuizing of aanpassing van uw woning
 • Zinloos geworden uitgaven, zoals de vakantie die u niet meer kunt houden of een abonnement op de sportschool
 • Smartengeld

Emotionele schadevergoeding eisen

Als u schadevergoeding wil claimen voor emotionele schade die u heeft opgelopen door een ongeval, dan spreken wij van smartengeld claimen. Smartengeld is de schadevergoeding voor alle letselschade die niet in geld is uit te drukken. Na een ongeluk kunt u bijvoorbeeld last krijgen van psychische klachten of ernstig beperkt raken door blijvend letsel. Al deze gevolgen van een ongeluk zijn van invloed op de kwaliteit van uw leven en zijn hiermee de basis van uw smartengeld claim. De belangrijkste vormen van immateriële letselschades die u het recht geven om smartengeld te claimen, zijn psychische schade en gederfde levensvreugde. Een letselschadejurist zal deze immateriële letselschade in verleden, het heden en de toekomst vertalen naar een geldbedrag en dit als smartengeld claimen.

Hoogte smartengeld schadevergoeding

Over de hoogte van smartengeld zijn vooraf zeer moeilijk uitspraken te doen. Het vaststellen van smartengeld is vaak een behoorlijk subjectieve aangelegenheid en vraagt om de nodige expertise. Om ervoor te zorgen dat de hoogte van uw smartengeld niet te laag uitvalt, is het ten zeerste aan te raden om de hulp van een letselschade advocaat of -bureau in te roepen. Deze weet de relevante jurisprudentie op te betrekken en deze op de juiste wijze te interpreteren. Het vaststellen van het smartengeld is een specialistische taak en vergt kennis van zaken, zoals van de jurisprudentie naar aanleiding van de toewijzingen van smartengeld in voorgaande rechtszaken. Wij kunnen u onze diensten gratis aanbieden, omdat de Nederlandse wet voorschrijft dat de aansprakelijke partij de kosten van een letselschadebureau moet vergoeden.

Wacht niet te lang met claimen schadevergoeding

U denkt wellicht niet direct aan het inschakelen van een letselschadejurist wanneer u net betrokken bent geweest bij een ongeval. Toch is het zaak niet te lang te wachten of te vertrouwen op uw rechtsbijstandverzekering bij het claimen van een schadevergoeding bij letselschade. Snel handelen zorgt ervoor dat verzekeringsmaatschappijen u niet met een te laag bedrag naar huis toe sturen. Zij willen natuurlijk zo min mogelijk uitkeren en zij zullen er alles aan doen uw letselschade zo laag mogelijk te houden. Dit doen zij bijvoorbeeld door de zaak onnodig lang te rekken, zodat u het opgeeft en akkoord gaat met een lagere schadevergoeding.

Waarom B&O Letselschade?

Door B&O Letselschade in te schakelen voor het claimen van een schadevergoeding bij letselschade, kiest u voor juristen die:

 • Gespecialiseerd zijn in letselschade
 • Beschikken over jarenlange ervaring
 • Alleen werken voor slachtoffers en dus onafhankelijk zijn
 • De vaart erin houden, zodat u snel uw letselschadevergoeding krijgt uitgekeerd
 • Ervoor zorgen dat al uw kosten vergoed worden
 • U rust geven, zodat u zich op uw herstel kunt richten

Bent u slachtoffer van een aanrijding of ander ongeval en wilt u informatie of heeft u vragen? Wilt u onze kosteloze hulp inschakelen voor het claimen van uw schadevergoeding bij letselschade? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies of laat uw gegevens achter, zodat wij contact met u op kunnen nemen.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen