Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 270 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Schadevergoeding na aanrijding

In het kort

  • Voetgangers en fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en zijn daarom wettelijk extra beschermd
  • Zelfs als de schuld van de aanrijding geheel of gedeeltelijk bij de voetganger of fietser ligt, is hijvrijwel nooit 100% aansprakelijk voor de eigen letselschade
  • Een letselschadezaak naar aanleiding van een aanrijding met de brommer of motor, brengt vaak echter extra juridische obstakels met zich mee
  • Bij een aanrijding met de auto kunt u de verzekeringsmaatschappij aansprakelijk stellen en hoeft u niet bij de veroorzaker in kwestie aan te kloppen
  • Als letselschadekantoor verlenen wij kosteloze rechtsbijstand aan slachtoffers van een aanrijding
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

We worden van jongs af aan geleerd om veilig deel te nemen aan het verkeer. We zeggen onze kinderen herhaaldelijk om eerst naar links te kijken, dan naar rechts en nog een keer naar links voordat ze de weg oversteken. Tijdens autorijlessen leert iedereen dat veilig rijden belangrijker is dan welke verkeersregel ook. Op welke manier u ook deelneemt aan het verkeer, te voet, per fiets, met de motor of auto, de nadruk ligt op het voorkomen van een aanrijding. Toch is letselschade door een aanrijding aan de orde van de dag en de meeste slachtoffers maken hierdoor veel kosten.

Hebt u een aanrijding gehad? In veel gevallen kunt u schadevergoeding eisen van de aansprakelijke wederpartij.

Schadevergoeding claimen met hulp

Als letselschadekantoor verlenen wij kosteloze rechtsbijstand aan slachtoffers van een aanrijding. Hebt u een aanrijding gehad, dan claimen wij schadevergoeding bij de aansprakelijke partij. De beoordeling van de aansprakelijkheid is vaak afhankelijk van uw rol in het verkeer op het moment van de aanrijding. Bij het bepalen van de aansprakelijkheid is het bijvoorbeeld van belang of u een aanrijding hebt gehad als kwetsbare verkeersdeelnemer of als bestuurder van een motorvoertuig.

Als u te maken hebt met meerdere partijen of verzekeringsmaatschappijen die niet willen meewerken, is een letselschadezaak vrij complex. In een dergelijk geval is het vrijwel onontkoombaar om de hulp in te roepen van een belangenbehartiger. Immers, u bent waarschijnlijk zelf geen letselschade advocaat en hebt door uw letsel wel andere dingen aan uw hoofd dan het verhalen van letselschade. In verband met de bewijslast is het verstandig om wel snel de juiste stappen te zetten. Schroom dus niet om één van onze letselschadespecialisten te benaderen. Het is ook nog eens wettelijk geregeld dat de aansprakelijke wederpartij de kosten van uw rechtsbijstand dient te voldoen. Onze hulp kost u dus niets.

Schadevergoeding na aanrijding voetganger

Voetgangers en fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Wordt u als voetganger of als fietser aangereden, dan geniet u extra wettelijke bescherming. Wanneer u bent aangereden door een auto of ander motorvoertuig, hebt u extra veel kans op ernstig letsel. Bestuurders van motorvoertuigen worden geacht rekening te houden met kwetsbare verkeersdeelnemers. Zelfs als de schuld van de aanrijding geheel of gedeeltelijk bij u als voetganger of de fietser ligt, bent u vrijwel nooit 100% aansprakelijk voor uw eigen letselschade.

Bent u als voetganger of op de fiets aangereden door een auto, dan ligt de aansprakelijkheid in eerst instantie dus altijd bij de automobilist. De automobilist zal moeten aantonen er alles aan gedaan te hebben om een aanrijding te voorkomen. Bent u toch zelf verantwoordelijk voor de aanrijding, dan alsnog is de automobilist voor 50% aansprakelijk en zal dus een deel van de letselschadevergoeding moeten betalen.

Aangereden op de fiets of als voetganger en wilt u meer informatie? Lees hier verder:

Schadevergoeding na aanrijding brommer / motor

Als bromfietser of motorrijder bent u ook een kwetsbare deelnemer van het verkeer. Ook in dat geval hebt u een grote kans op ernstig letsel en een forse letselschade, wanneer u wordt aangereden door een auto of ander motorvoertuig. Een letselschadezaak naar aanleiding van een aanrijding met de brommer of motor, brengt vaak echter extra juridische obstakels met zich mee. Het zijn vooral de verzekeringsmaatschappijen die op basis van statistieken en stereotypering vaak veel weerstand bieden om schadevergoeding uit te keren. Heeft een bromfietser of motorrijder een aanrijding gehad, dan zal er wel spake zijn van onverantwoord gedrag.

Met name bromfietsers worden door verzekeraars vaak behandelt als jeugdige en onverantwoordelijke verkeersdeelnemers die waarschijnlijk zelf de veroorzakers zijn van de aanrijding. Als bromfietser of motorrijder een aanrijding gehad? Dan is de hulp van een letselschadejurist van belang om met de verzekeringsmaatschappijen te onderhandelen en de schadevergoeding te claimen waar u recht op heeft.

Meer informatie over de afwikkeling van schade na een aanrijding met de scooter of motor:

Schadevergoeding na aanrijding auto

Hebt u een aanrijding gehad met de auto, dan is de kans groot dat u met veel kosten komt te zitten. Naast de schade aan uw auto, kan ook de letselschade hoog oplopen. U heeft er recht op om alle kosten die u maakt vergoed te krijgen. Bij een aanrijding met de auto kunt u de verzekeringsmaatschappij aansprakelijk stellen en hoeft u niet bij de veroorzaker in kwestie aan te kloppen.

Hebt u een aanrijding gehad met meerdere auto’s, dan kan het bepalen van de aansprakelijkheid een langere tijd duren. Laat dit over aan een specialist op het gebied van aansprakelijkheid bij aanrijdingen. Wij stellen de wederpartij voor u aansprakelijk en eisen direct een voorschot eisen dat de eerste kosten dekt. Bent u zelf aangereden, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. In verreweg de meeste gevallen kunnen wij u kosteloos bijstaan. Degene die u heeft aangereden dient immers ook de kosten van uw rechtsbijstand te voldoen.

Aanrijding met de auto gehad? Lees hier verder:

Schadevergoeding aanrijding vrachtwagen / bus

Wanneer u als bestuurder van een vrachtwagen, bus of ander motorvoertuig een aanrijding gehad hebt, dan wordt uw letselschade op dezelfde wijze afwikkeld als bij een ‘gewoon auto-ongeluk’. Gebeurde het ongeluk tijdens werktijd, dan kan de aanrijding worden aangemerkt als bedrijfsongeval. Ook als u letselschade hebt opgelopen door een aanrijding met een ander motorvoertuig dan een auto, brommer of motor, dan raden wij aan om contact met ons op te nemen. Wij kunnen u altijd adviseren en kosteloos rechtsbijstand verlenen en de een schadevergoeding eisen van aansprakelijke wederpartij.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen