Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 268 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Letselschade berekenen

In het kort

 • De berekening van letselschade hangt af van alle omstandigheden van het ongeval
 • Deze ingewikkelde situatie dient berekend te worden door een juridisch expert
 • U kunt een schadevergoeding claimen voor materiële en immateriële schade (smartengeld)
 • Smartengeld is onderdeel van uw totale letselschadeclaim en wordt over het algemeen aan het einde van zaak berekend en geclaimd
 • Als het ongeval door een ander is veroorzaakt, heeft u recht op kosteloze rechtsbijstand van ons kantoor
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

U bent betrokken geweest bij een ongeval waarbij u letsel opliep. Ten gevolge van dit letsel lijdt u schade: U maakt bijvoorbeeld medische kosten of mist arbeidsinkomsten. Hiervoor wilt u uw letselschade berekenen en schadevergoeding claimen. Maar hoe doe je dit eigenlijk?

Het antwoord is niet eenvoudig te geven. Dit hangt af van alle omstandigheden rond het ongeval. Bovendien dient uw huidige toestand vergeleken te worden met de hypothetische situatie dat het ongeval niet zou hebben plaatsgevonden. Dit is ingewikkeld, elke keer anders en daarom werk voor juridisch specialisten. Het is goed om te weten dat als het ongeval door een ander is veroorzaakt, u recht hebt op kosteloze rechtsbijstand van ons kantoor.

Bent u betrokken geweest bij een ongeval en wilt u uw letselschade berekenen? Bel dan eens vrijblijvend met onze experts via 085 – 877 1774.

Verlies verdienvermogen berekenen

Wellicht moet u het door uw letsel rustiger aandoen: U kunt niet terugkeren in uw oude functie of u kunt minder lang werken. Dit heeft gevolgen voor uw inkomen. De financiële gevolgen van dit zogeheten ‘verlies aan verdienvermogen’ (vav) kunt u verhalen op de veroorzaker van uw ongeval.

Wilt u letselschade berekenen, houdt er dan rekening mee dat de vaststelling van het vav bijzonder complex is. Het gaat erom wat u na het ongeluk daadwerkelijk verdient, en wat uw arbeidskansen zijn. Dit wordt vergeleken met de hypothetische situatie dat het ongeval u niet zou zijn overkomen. Alle eventuele carrièremogelijkheden, pensioen, promotiekansen, bonusmogelijkheden etc. moeten worden bepaald. Ons kantoor is volledig gespecialiseerd in het berekenen en verhalen van letselschade. Dit is wat wij graag doen en dit is waar wij goed in zijn. Ook bekijken we voor u graag vrijblijvend de mogelijkheden.

Hoe wordt smartengeld berekend?

Door een ongeval kunt u naast materiële schade, ook immateriële schade lijden. Denk hierbij aan pijn, verdriet of gederfde levensvreugde. Het is mogelijk hier een financiële vergoeding voor te claimen. Deze financiële vergoeding wordt ‘smartengeld’ genoemd. Smartengeld berekenen geschiedt op basis van verschillende factoren, zoals de ernst van het letsel, het verloop van het genezingsproces, het geslacht en de leeftijd van het slachtoffer, de impact van het letsel op het dagelijks leven etc.. Smartengeld is onderdeel van uw totale letselschadeclaim en wordt over het algemeen aan het einde van zaak berekend en geclaimd. Letselschade berekenen voor de materiële schade geschiedt al vanaf de start van uw dossier.

Welke letselschade ik claimen?

Overige schadeposten bij letselschade kunnen o.a. zijn:

 • Kosten extra huishoudelijke hulp;
 • Verlies aan zelfwerkzaamheid;
 • Beschadiging van eigendommen;
 • Medische kosten
 • Extra telefoon- en portokosten;
 • Reiskosten (van en naar de dokter, therapeut etc.);
 • Aanpassing van auto of huis;
 • Kosten voor nutteloos geworden zaken (zoals een abonnement op een sportschool);
 • Kosten voor hulpmiddelen;
 • Verhuiskosten

Kosteloos letselschade berekenen

Misschien bent u bang voor de hoge kosten van een letselschade expert? Bij ons is dat niet nodig. De aansprakelijke veroorzaker dient namelijk ook onze kosten te vergoeden. Onze rekening dienen wij dan ook direct bij de tegenpartij in. U betaalt niets, dat garanderen we.

Heeft u letsel opgelopen en wilt u het letselschade berekenen en claimen uitbesteden? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen