Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 270 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Hoeveel schadevergoeding na een verkeersongeval?

In het kort

 • Als uw letselschade de schuld is van een ander, heeft u recht op schadevergoeding
 • Er is sprake van letselschade indien u door toedoen van een ander lichamelijk of geestelijk letsel heeft opgelopen
 • Smartengeld is vergoeding van de schade die u niet rechtstreeks financieel raakt. Het is schadevergoeding voor de door u geleden pijn en verdriet
 • Is iemand anders aansprakelijk , dan kost onze hulp u helemaal niets. De kosten van onze juridische bijstand worden namelijk meegenomen in uw schadevergoeding
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Een ongeluk heeft een grote impact op uw leven. Niet alleen bent u erg geschrokken, ook kunt u te maken krijgen met hoge medische kosten of met verminderde inkomsten. Als uw letselschade de schuld is van een ander, heeft u recht op schadevergoeding. Maar hoeveel schadevergoeding na een ongeluk kunt u eigenlijk vorderen?

Wanneer u zelf slachtoffer bent van een ongeval en hierdoor letselschade hebt opgelopen, dan kunt u geheel vrijblijvend laten bekijken hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen. Is iemand anders aansprakelijk , dan kost onze hulp u bovendien helemaal niets. De kosten van onze juridische bijstand worden namelijk meegenomen in uw schadevergoeding. Hierbij dient u overigens ook niets voor te schieten.

Schadevergoeding berekenen

Er is sprake van letselschade indien u door toedoen van een ander lichamelijk of geestelijk letsel heeft opgelopen. Om uw letselschade te compenseren zal de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval u schadevergoeding moeten betalen. Schadevergoeding berekenen is niet eenvoudig, er dient rekening te worden gehouden met verschillende schadecomponenten. Deze zijn grofweg in te delen in de categorieën materiële letselschade en immateriële letselschade. Deze laatste categorie wordt ook wel ‘smartengeld’ genoemd. Het smartengeld kan pas aan het einde van de letselschadezaak als schadevergoeding worden geclaimd.

Vergoeding materiële letselschade

Onder materiële letselschade wordt bijvoorbeeld verstaan:

 • Schade aan uw auto of motor;
 • Schade aan uw kleding;
 • Medische kosten (voor bijvoorbeeld een ziekenhuisopname, fysiotherapie etc.);
 • Reiskosten (bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, huisarts of fysiotherapeut);
 • Verlies van verdienvermogen
 • Kosten voor huishoudelijke hulp (voor taken die u zelf niet meer kunt doen);
 • Verlies zelfwerkzaamheid (u kunt bepaalde klussen in en om het huis niet zelf meer doen).

Hoeveel smartengeld na ongeluk

Zoals aangegeven heeft u na een ongeluk zowel recht op schadevergoeding voor uw materiële letselschade, als schadevergoeding voor uw immateriële letselschade. Het ‘smartengeld’ dus. Smartengeld is vergoeding van de schade die u niet rechtstreeks in uw portemonnee raakt. Het is schadevergoeding voor de door u geleden pijn, verdriet en eventuele ontsiering van uw lichaam.

Meer informatie:

Onderbouwen schadeclaim na ongeluk

Na een ongeluk kunt niet zomaar schadevergoeding claimen bij de tegenpartij. U dient uw vordering goed te onderbouwen met allerhande (schriftelijk) bewijs. Dit is niet eenvoudig. Het is echter wel belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt. Hiervoor kunt u zich laten bijstaan door een letselschade jurist. B&O Letselschade heeft de juridische kennis en ervaring en zorgen ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waarop u recht heeft. Onze juristen verzorgen de aansprakelijkstelling, de berekening van letselschade, indienen van de schadeclaim en afwikkeling van uw zaak.

Hulp bij claimen schadevergoeding ongeluk

Wij staan bekend om onze professionele en persoonlijke aanpak. U hoeft bovendien niet bang te zijn voor hoge kosten. Ligt de aansprakelijkheid voor het ongeluk bij iemand anders, dan is deze bij wet verplicht ook de kosten voor rechtsbijstand van het slachtoffer te vergoeden. De juridische kosten zijn onderdeel van uw schadevergoeding. Onze rekening sturen wij dan ook rechtstreeks naar de tegenpartij.

Wilt u schadevergoeding na ongeluk claimen? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Onze letselschade experts staan u graag te woord.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen