Nationaal Keurmerk Letselschade

In het kort

  • Het Nationaal Keurmerk Letselschade wordt gegeven aan letselschadebureaus die aan hoge eisen voldoen en is in het leven geroepen om de keuze voor een kwalitatief letselschadebureau eenvoudiger te maken. B&O Letselschade heeft dit keurmerk en wordt dan ook regelmatig getoetst door de Letselschade Raad.
  • Onze letselschadejuristen worden regelmatig getoetst op hun deskundigheid, onafhankelijkheid, transparantie en communicatie en of zij nog voldoen aan alle gesteld kwaliteits- en opleidingseisen. Ook zijn wij aangesloten bij het NIVRE (Nederlands Instituut voor Register Experts) en het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS).
  • Met het keurmerk en de lidmaatschappen bij de beroepsorganisaties waarborgen wij onze kwaliteit van juridische dienstverlening aan letselschade slachtoffers. Daarmee kunnen wij kunde en betrouwbaarheid garanderen bij letselschade met professionele en goed opgeleide letselschade juristen.
  • Onze hulp is bij aansprakelijkheid van de tegenpartij voor u gratis. Wilt u weten of onze juristen u kunnen helpen met uw letselschade? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, of doe onze letselschadetest.
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

U bent op zoek naar een betrouwbaar letselschadebureau dat uw schade kan verhalen op de aansprakelijke partij. Op internet vindt u verschillende belangenbehartigers, waardoor het lastig kiezen is. Om de keuze voor het juiste letselschadebureau makkelijker te maken, is het keurmerk van het Nationaal Keurmerk Letselschade in het leven geroepen. Alleen letselschadebureaus die aan hoge eisen voldoen, krijgen het keurmerk.

Letselschadebureau met Nationaal Keurmerk Letselschade

Wanneer u letselschade heeft opgelopen, is het verstandig professionele rechtsbijstand in te schakelen. Het claimen van letselschade is namelijk een zeer gecompliceerd traject. Op internet zijn vele letselschadebureaus, advocatenkantoren en andere ´experts´ te vinden die juridische hulp bij letselschade aanbieden. Hoe maakt u een keuze? Kiest u voor een kantoor in het bezit van het keurmerk van het Nationaal Keurmerk Letselschade (voorheen Register Letselschade), dan is kwalitatieve dienstverlening gegarandeerd.


UITGELICHT

Nationaal Keurmerk Letselschade, wat houdt dit in?

Het nationaal keurmerk van de Letselschaderaad:

  • Dit keurmerk wordt verleend door de Letselschade Raad aan rechtshulpverleners bij letselschadezaken. Dit is een onafhankelijke commissie, één overkoepelend kwaliteitsstelsel voor professionele dienstverleners die actief zijn in de letselschadebranche 
  • Alle letselschadedeskundigen met het keurmerk letselschade moeten voldoen aan de strenge eisen van de keurmerkreglementen
  • Om het keurmerk te behouden worden aangesloten letselschade juristen regelmatig getoetst op hun deskundigheid, onafhankelijkheid, transparantie en communicatie en of zij nog voldoen aan alle gestelde kwaliteits- en opleidingseisen
  • De letselschade juristen van B&O Letselschade voldoen aan alle gestelde eisen van De Letselschade Raad en zijn in het bezit van het Nationaal Keurmerk Letselschade
  • Bij B&O Letselschade bent u gegarandeerd van goede, kwalitatieve en transparante juridische dienstverlening. Bovendien werken wij geheel gratis aan uw letselschadezaak indien de tegenpartij aansprakelijk gesteld kan worden voor uw letselschade

Nationaal Keurmerk Letselschade

De stichting van het nationaal keurmerk letselschade, of ook wel de Letselschade Raad, toetst regelmatig of de keurmerkhoudende kantoren nog voldoen aan alle eisen. Zo maakt het keurmerk van de Letselschade Raad kwaliteit herkenbaar.

De bij de Letselschade Raad aangesloten professionals zijn tevens lid van een onafhankelijke beroepsvereniging. Advocaten zijn aangesloten bij de LSA en letselschade-experts bij het NIVRE.

Wat houdt het Keurmerk Letselschade in?

Het belang van het slachtoffer staat bij letselschadezaken altijd voorop. Het keurmerk stelt dan ook aan de belangenbehartiger, in het belang van het slachtoffer, hoge eisen aan de kwaliteit, communicatie en praktijkvoering.

Het doel van het keurmerk letselschade is transparantie te creëren over de verhouding tussen het slachtoffer en zijn belangenbehartiger. Zo weet het slachtoffer waar hij aan toe is en dat komt het gehele schadetraject ten goede.

Wie krijgen het keurmerk van de Letselschade Raad?

Het Nationaal Keurmerk Letselschade wordt verleend door de Letselschade Raad aan rechtshulpverleners bij letselschadezaken. Dit is een onafhankelijke commissie en tegelijkertijd een overkoepelend kwaliteitsstelsel voor professionele dienstverleners die actief zijn in de letselschadebranche. De letselschade professionals die zijn aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade zijn tevens lid van een onafhankelijke beroepsvereniging. B&O Letselschade is bijvoorbeeld aangesloten bij het NIVRE (Nederlands Instituut voor Register Experts) en het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS).


Wilt u weten of u in aanmerking komt voor onze gratis juridische dienstverlening? Doet u dan de vrijblijvende letselschadetest.


In de meeste gevallen is iemand anders aansprakelijk voor het letsel bij het slachtoffer, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval, bedrijfsongeval, ongeval met een dier of een ongeval door een gebrekkig product. Een letselschadespecialist helpt u bij het verhalen van uw schade op de aansprakelijke tegenpartij. Kantoren die in het bezit zijn van het keurmerk van de Letselschade Raad bieden kwalitatieve juridische bijstand aan slachtoffers met letselschade. U herkent de kantoren aan het keurmerklogo.

Wat doet een letselschadespecialist?

Doordat wij in het bezit zijn van het Nationaal Keurmerk Letselschade weet u zeker dat onze dienstverlening transparant en van hoge kwaliteit is. Maar wat doen wij nu precies?

95% van alle letselschadezaken wordt buiten de rechter om geregeld. Onze dienstverlening bestaat dan ook voornamelijk uit het zo volledig mogelijk inventariseren en onderbouwen van het letsel en de schade, het aansprakelijk stellen van de tegenpartij (vaak een verzekeraar) en het bewaken van de voortgang van uw zaak.

Voor het opstellen van medische rapporten en het uitvoeren van ingewikkelde berekeningen beschikken wij over een uitgebreid netwerk met specialisten. Uw belangen staan altijd voorop. Mocht het nodig zijn tóch een rechtszaak te voeren, dan kunt u gebruikmaken van één van de gespecialiseerde letselschadeadvocaten uit ons netwerk.

Keurmerk beste voor letselschade slachtoffer

Bij een letselschade jurist hoort het belang van het slachtoffer altijd voorop te staan. Ook bij B&O Letselschade staat dat hoog in het vaandel. Het Nationaal Keurmerk Letselschade is daar een afspiegeling van en stelt dan ook hoge eisen aan de kwaliteit, communicatie en de praktijkvoering van de belangenbehartiger. Het doel van het keurmerk letselschade is creëren van transparantie tussen slachtoffer en letselschade specialist.  Op die manier is het voor het letselschade slachtoffer duidelijk waar hij of zij aan toe is. Dit komt het hele schadetraject ten goede.

Het keurmerk hanteert waarden, normen en verantwoordelijkheden die passen, en kunnen worden verwacht, bij het professioneel afhandelen van een letselschadezaak. Deze vormen de basis voor de gedragsregels behorend bij het keurmerk. U herkent een letselschadebureau met het Nationaal Keurmerk Letselschade aan het keurmerklogo op briefpapier en op de website.

B&O Letselschade aangesloten bij NIVRE en NIS

B&O Letselschade is in het bezit van het Nationaal Keurmerk Letselschade en is daarnaast aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Experts (NIVRE) en bij het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS). Dit houdt in dat de letselschade juristen en experts van B&O Letselschade voldoen aan hoge vastgestelde kwaliteits- en opleidingseisen. Alleen letselschade specialisten die blijven voldoen aan alle kwaliteitseisen staan ingeschreven bij de genoemde instanties. Met het keurmerk en de lidmaatschappen bij de beroepsorganisaties waarborgen wij onze kwaliteit van juridische dienstverlening aan letselschade slachtoffers. Daarmee kunnen wij kunde en betrouwbaarheid garanderen bij letselschade met professionele en goed opgeleide letselschade juristen.

Landelijke dekking

Wij zijn werkzaam in heel Nederland. Voor het eerste gesprek bezoeken wij u graag thuis. U hoeft de deur niet uit en kunt in uw eigen omgeving uw verhaal doen. Daarbij beschikken we over verschillende overlegruimtes door het hele land, dus ook bij u in de buurt. Erg handig voor een overleg met meerdere personen, zoals met de tegenpartij.

Waarschijnlijk denkt u dat hoge kwaliteit gelijk staat aan hoge kosten. Gelukkig is dat bij ons niet het geval. Indien een ander aansprakelijk is voor uw letselschade, zal deze óók uw kosten voor rechtsbijstand moeten vergoeden. Dit betekent dat onze diensten u niets kosten, de rekening gaat rechtstreeks naar de tegenpartij.


Wilt u of u een zaak hebt en recht hebt op gratis bijstand van onze letselschadespecialisten? Vul dan vrijblijvend de letselschadetest in of bel 085 8771 774


B&O Letselschade

B&O Letselschade is in het bezit van het onafhankelijke Nationaal Keurmerk Letselschade. Alhoewel de aan ons gestelde eisen voor ons vanzelfsprekend zijn, vinden wij het fijn dat de kwaliteit van onze dienstverlening regelmatig door een onafhankelijke organisatie wordt bevestigd. Kiest u voor ons, dan weet u zeker dat u professioneel, betrokken en persoonlijk wordt geholpen.

Toch niet tevreden over onze kwaliteit?

Hier vindt u onze interne klachtenregeling

Lees hier meer over het Nationaal Keurmerk Letselschade

Lees hier het Keurmerkreglement Expertise

Gratis juridische hulp met keurmerk bij letselschade

U verdient de beste juridische hulp die u kunt krijgen als u door toedoen van een ander letselschade hebt opgelopen. U heeft dan namelijk te maken met allerlei kosten die u graag vergoed ziet en die accuraat berekend moeten worden, ook rekening houdend met de toekomst. 

Want wat als u langdurig arbeidsongeschikt bent geraakt en voortaan van een veel lager inkomen moet leven? Of wat als u langdurige en dus dure medische hulp nodig hebt? Een letselschade jurist neemt voor u alle juridische en financiële aspecten in ogenschouw en zorgt er voor dat u een toereikende schadevergoeding ontvangt. 

Ook gaat deze expert alle discussie met de tegenpartij en diens verzekeringsmaatschappij aan zodat u hier geen zorgen om heeft. En het fijne is dat uw letselschade jurist van B&O Letselschade u in zo’n geval helemaal niets kost. De aansprakelijke tegenpartij draait namelijk ook op voor uw juridische kosten.

Gratis betrouwbare juridische hulp bij letselschade

Bij B&O Letselschade beschouwen wij de aan ons gestelde eisen als vanzelfsprekend. Toch vinden wij het terecht en belangrijk dat de kwaliteit van onze dienstverlening regelmatig wordt getoetst en bevestigd door onafhankelijke organisaties. Wij staan voor onze integriteit en oprechtheid in onze juridische ondersteuning aan letselschadeslachtoffers en dat mag gezien worden.

Maar wat bij B&O Letselschade ook van uitermate belang is, is om oog te hebben voor de lastige situatie waarin u zich bevindt na een ongeval met letselschade. U kunt bij ons rekenen op betrokkenheid en de juiste afhandeling van uw letselschadezaak. Wij begrijpen uw omstandigheden en zullen daar ook naar handelen met onze aanpak en kennis van zaken. Indien de andere partij aansprakelijk gesteld kan worden voor uw letselschade werken wij zelfs geheel gratis aan uw dossier. Deze persoon draait namelijk ook op voor uw juridische kosten. 


Neemt u gerust contact met ons op voor nadere informatie of een vrijblijvend advies. Onze letselschade juristen kunnen al uw vragen met betrekking tot uw letselschade beantwoorden.


Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74