Keurmerk voor gegarandeerde professionaliteit van B&O Letselschade

 Zoals u wellicht heeft gelezen op onze site beschikt B&O Letselschade over een keurmerk en zijn wij aangesloten bij verschillende brancheorganisaties. Met dit keurmerk en deze lidmaatschappen waarborgen wij onze kwaliteit. Daarbij geven wij u de garantie van kunde en betrouwbaarheid bij letselschade met professionele en goed opgeleide letselschade juristen. Maar wat houdt zo’n keurmerk nu precies in en wat heeft u er aan als u letselschade oploopt?

Register Letselschade

Het Register Letselschade is een overkoepelend kwaliteitsstelsel, speciaal voor professionele dienstverleners in de letselschade branche. Dit keurmerk is een initiatief van onder andere De Letselschade Raad en de Registers GBL (Gedragscode Behandeling Letselschade) en is ontstaan na samenvoeging van verschillende organisaties, zoals ook het Keurmerk Letselschade. Het keurmerk hanteert waarden, normen en verantwoordelijkheden die passen, en kunnen worden verwacht, bij het professioneel afhandelen van een letselschadezaak. Deze vormen de basis voor de gedragsregels van het keurmerk. Aangesloten letselschade juristen worden op regelmatige basis getoetst of zij nog voldoen aan alle gestelde kwaliteits- en opleidingseisen. U herkent een letselschadebureau met het Nationaal Keurmerk Letselschade aan het keurmerklogo op briefpapier en op de website.

Als u meer wilt lezen over Het Register Letselschade, dan kunt u terecht op de website van De Letselschade Raad.

Nadere informatie over het Nationaal Keurmerk Letselschade

Nederlands Instituut voor Register Experts (NIVRE)

Het Nederlands Instituut voor Register Experts vereist van alle ingeschreven letselschade experts dat zij voldoen aan hoge vastgestelde kwaliteitseisen. Om te kunnen toetreden tot het NIVRE dienen leden aan bepaalde opleidingseisen te voldoen. Daarnaast moeten alle letselschade experts een educatie programma volgen om de inschrijving te behouden. Alleen letselschade experts die voldoen aan de kwaliteitseisen van het NIVRE staan ingeschreven bij het Register.

Alle letselschade experts van B&O Letselschade staan als zodanig geregistreerd bij het NIVRE, of volgen de opleiding hiertoe. Zij voldoen daarmee aan de volgende eisen van het NIVRE:

  • Tenminste 3 jaar hoofdzakelijk werkzaam als schade expert (onze letselschade experts hebben gemiddeld meer dan 15 jaar ervaring)
  • Onze letselschade experts zijn ‘natuurlijke personen’, ofwel drager van rechten en verplichtingen binnen het rechtsverkeer
  • Onze letselschade experts zijn van onbesproken gedrag
  • Onze letselschade experts zijn aantoonbaar verzekerd voor Beroepsaansprakelijkheid

Nadere informatie omtrent het NIVRE vindt u terug op de site van het instituut.

Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS)

B&O Letselschade is lid van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars. Het NIS is een beroepsvereniging voor letselschade- en personenschaderegelaars die veel persoonlijk contact hebben met slachtoffers door bijvoorbeeld huisbezoek. Het NIS bevordert het uitwisselen van vakkennis en het bespreekbaar en oplosbaar maken van complexe problematiek. Zo kunnen letselschade experts benodigde NIVRE PE-punten behalen door NIS-bijeenkomsten bij te wonen. Daarnaast is het NIS onderdeel van het Platformoverleg van de eerder genoemde Letselschade Raad.
Voor nadere informatie kunt u terecht op de website van het NIS.

Expertise met oog voor uw situatie

B&O Letselschade streeft naar professionele juridische dienstverlening van uitmuntende kwaliteit en hiervoor hebben wij de juiste expertise van de juiste mensen in huis. Maar wat bij ons letselschadebureau ook heel erg belangrijk is, is oog hebben voor de lastige situatie waarin u zich bevindt na een ongeval. U kunt bij ons rekenen op betrokkenheid en de juiste afhandeling van uw letselschadezaak. U bent bij ons geen dossiernummer, wij begrijpen uw omstandigheden en zullen u geruststellen met onze aanpak en kennis van zaken. Indien de andere partij aansprakelijk kan worden gesteld, werken wij daarnaast geheel kosteloos. Neemt u vrijblijvend contact met ons op voor nadere informatie of advies.

Gepost op

Lees meer over:

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74