Belangenbehartiger letselschade

In het kort

  • Wanneer u slachtoffer bent van een ongeval met letselschade is het verstandig een belangenbehartiger in te schakelen. Onze letselschadejuristen berekenen en claimen uw schadevergoeding, onderhandelen met de verzekeraar en staan u bij bij het maken van de juiste (juridische) keuzes.
  • Indien de tegenpartij aansprakelijk is, is onze hulp voor u gratis. Bent u zelf deels aansprakelijk voor de uiteindelijke letselschade? Dan worden er vooraf, in goed overleg met uw belangenbehartiger, duidelijke afspraken gemaakt.
  • Wilt u meer informatie over hoe onze letselschadejuristen u kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Wanneer u slachtoffer bent van een ongeval en recht heeft op schadevergoeding, is het verstandig een belangenbehartiger in te schakelen. Het laten vaststellen en claimen van schadevergoeding is vaak een ingewikkelde aangelegenheid. Bovendien bent u wellicht nog herstellende van uw letsel en heeft u daar alle energie voor nodig. U heeft dan iemand nodig die opkomt voor uw belangen, die het letselschadetraject goed kent, namens u onderhandelt met de verzekeraar en u bijstaat bij het maken van de juiste (juridische) keuzes.

U wilt een belangenbehartiger voor uw letselschade inschakelen? Dan bent u bij B&O Letselschade aan het juiste adres. Met onze ruime ervaring met letselschadezaken staan wij u graag bij.

Wat doet een belangenbehartiger?

Een belangenbehartiger letselschade staat u bij in uw letselschadezaak. Deze letselschadespecialist zorgt er voor dat de omvang van uw letsel wordt beoordeeld, bewijsmateriaal wordt verzameld en uw schadeclaim wordt berekend en geclaimd. Ook voert de belangenbehartiger gesprekken met de (verzekering van) de tegenpartij over de hoogte van de schadevergoeding en een eventueel voorschot hierop.

Het doel van onze belangenbehartiger is om u het hele proces uit handen te nemen en op te komen voor uw belangen, zodat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft en zich ondertussen kunt richten op uw herstel.

Wanneer moet u een belangenbehartiger inschakelen?

Een letselschade belangenbehartiger wordt ook wel een letselschade expert of letselschadespecialist genoemd. Het is verstandig deze in te schakelen als:

Het is raadzaam om niet te lang te wachten met het inschakelen van een belangenbehartiger. De aansprakelijke tegenpartij wordt vaak vertegenwoordigd door een verzekeringsmaatschappij. De kennis en middelen die de verzekeraar tot zijn beschikking heeft, kan u al snel in een onzekere en zwakke positie plaatsen. Een ervaren letselschade expert komt op voor uw belangen en geeft u duidelijkheid over het proces.

Werkwijze belangenbehartiger letselschade

Wanneer u een letselschadespecialist van B&O Letselschade inschakelt, zal deze eerst uw recht op schadevergoeding analyseren. Er wordt onderzoek gedaan naar de kansen uw letselschade te verhalen door bewijsmateriaal te verzamelen. Indien de specialist voldoende mogelijkheden ziet om de tegenpartij aansprakelijk te stellen en schadevergoeding te claimen wordt uw zaak in behandeling genomen. Uw belangenbehartiger gaat dan over tot het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, het berekenen van de schadevergoeding en het indienen van de schadeclaim.


Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding en gratis rechtsbijstand? Doe dan onze gratis letselschadetest.


Wat kost het inschakelen van een belangenbehartiger?

Indien de tegenpartij aansprakelijk is voor uw letselschade, is het inschakelen van de belangenbehartiger voor u gratis. Het is in de wet namelijk zo geregeld dat de kosten die u voor juridische bijstand bij de afwikkeling van letselschade moet maken, in principe door de aansprakelijke tegenpartij betaald moeten worden. Het kan zijn dat u een gedeelde aansprakelijkheid heeft in het ongeval en de tegenpartij daarom niet alle schade hoeft te vergoeden. In deze gevallen maken wij, vooraf, duidelijke afspraken met u zodat u weet waar u aan toe bent.

Hoe vindt u een goede belangenbehartiger?

Een goede belangenbehartiger letselschade voldoet aan kwaliteitseisen, is aangesloten bij een beroepsvereniging en in het bezit van het keurmerk van het Register Letselschade (voorheen Keurmerk Letselschade). Een rechtshulpverlener die bij het keurmerk is aangesloten, levert aantoonbare kwaliteit op gebieden als deskundigheid, transparantie, onafhankelijkheid, bereikbaarheid en communicatie. De kwaliteitseisen worden regelmatig gecontroleerd.

De Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL) ziet toe op de afhandeling van een letselschadezaak tussen alle betrokken partijen. Is er genoeg duidelijkheid? Verloopt de communicatie helder en wordt er respectvol gehandeld? Het zijn slechts een paar spelregels voor een goede afwikkeling van het letselschadeproces.

B&O Letselschade heeft het keurmerk van het Register Letselschade en wordt regelmatig getoetst door de Letselschade Raad. U bent bij ons dan ook verzekerd van kwalitatieve dienstverlening en deskundige letselschadejuristen.

Neem contact met ons op

Wilt u weten of wij u kosteloos kunnen bijstaan in uw letselschadezaak? Of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of doe de letselschadetest. Wij helpen u graag bij het behartigen van uw belangen.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74