Letselschade advocaat no cure, no pay

In het kort

  • Er wordt vaak gedacht dat een letselschadejurist of -advocaat op 'no cure, no pay'-basis voordeliger is. Uit de praktijk blijkt echter vaak dat letselschadeslachtoffers meer betalen.
  • 'No cure, no pay' is een tariefafspraak tussen het slachtoffer en de belangenbehartiger. Vaak staat het slachtoffer een bepaald percentage (meestal tussen de 15-25%) van de letselschadevergoeding af aan de belangenbehartiger als de zaak succesvol wordt afgerond.
  • In de wet is echter geregeld dat de aansprakelijke partij ook de kosten voor de rechtsbijstand dient te vergoeden. Uw belangenbehartiger zal deze kosten daarom bij de tegenpartij claimen en krijgt zo dubbel betaald.
  • De letselschade juristen van B&O Letselschade doen niet aan ‘no cure no pay’ en verhalen alleen de juridische kosten op de tegenpartij. Dit wordt dus niet ingehouden op uw schadevergoeding. Als drager van het Nationaal Keurmerk Letselschade volgen wij het verbod op de 'no cure, no pay'-methode.
  • Heeft u vragen over dit onderwerp en hoe onze kosten worden berekend bij het aannemen van uw letselschadezaak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag.
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Slachtoffers van letselschade vragen ons regelmatig of wij werken op basis van ‘no cure, no pay’. Vaak wordt gedacht dat dit voordeliger is. Wordt uiteindelijk geen schadevergoeding uitgekeerd, dan hoeft het slachtoffer ook niets te betalen voor rechtsbijstand, zo redeneert men. Uit de praktijk blijkt echter dat letselschadeslachtoffers vaak méér betalen bij een ‘no cure, no pay’-afspraak.


UITGELICHT

Letselschade advocaat no cure no pay, voor u op een rijtje:

  • Een heel groot nadeel bij een letsel advocaat op ‘no cure no pay’-basis is dat u als letselschade slachtoffer een deel van uw schadevergoeding moet inleveren. Deze moet u aan de advocaat betalen en kan uitkomen op maximaal 25-35% van de schadevergoeding
  • Nog los van de vergoeding die u op basis van de ‘no cure no pay’-overeenkomst aan de advocaat moet betalen, kan de advocaat zijn kosten bij de aansprakelijke partij in rekening brengen. Hij krijgt dan dus dubbel betaald
  • Een letselschade jurist biedt u, bij aansprakelijkheid van de andere partij, gegarandeerde gratis juridische dienstverlening. De letselschade juristen van B&O Letselschade doen niet aan ‘no cure no pay’ en verhalen alleen de juridische kosten op de tegenpartij. Dit wordt dus niet ingehouden op uw schadevergoeding

No cure no pay letselschade advocaat

Als letselschadebureau zijn wij er voor u en dus werken wij niet op basis van ‘no cure, no pay’. Onze declaratiemethode is zeer transparant en onze diensten voor u vrijwel altijd kosteloos. Als drager van het Nationaal Keurmerk Letselschade zijn wij tevens gehouden aan de strenge kwaliteitseisen die het keurmerk stelt. Hieronder valt ook een verbod op de ‘no cure no pay’-methode.

Wat doet een no cure no pay advocaat precies?

‘No cure, no pay’ is een tariefafspraak tussen het slachtoffer en zijn belangenbehartiger. Deze afspraak houdt in dat het slachtoffer een bepaald percentage betaalt (meestal tussen de 15 – 25%) aan de belangenbehartiger als de zaak succesvol wordt geregeld en er letselschadevergoeding wordt uitgekeerd. Het afgesproken percentage wordt berekend over het totaal uitgekeerde schadebedrag. Het slachtoffer hoeft niets te betalen als de zaak niet wordt opgelost.

Is een no cure, no pay advocaat letselschade voordeliger?

Anders dan veel slachtoffers denken, is men juist bij letselschade met een ‘no cure, no pay’-afspraak vaak duurder uit. Uw letselschadespecialist wordt – zonder dat u het weet – dubbel betaald! In de wet is namelijk geregeld dat de aansprakelijke partij óók de kosten voor rechtsbijstand van het slachtoffer dient te vergoeden. Uw belangenbehartiger claimt deze kosten dus bij de tegenpartij.

Wanneer een letselschade advocaat toch ‘no cure, no pay’ hanteert, zou de uitkering die hij van de tegenpartij ontvangt in mindering gebracht kunnen worden op het ‘no cure, no pay’-tarief. Uit de praktijk blijkt dat dit vaak niet gebeurt. Gevolg: uw belangenbehartiger ontvangt:

  1. Uw ‘no cure, no pay’-tarief als een percentage van het uitgekeerde schadebedrag
  2. De door de tegenpartij betaalde kosten voor rechtsbijstand

No cure no pay advocaat bij letselschadezaken

Een letselschadespecialist die werkt op basis van ‘no cure, no pay’ doet het slachtoffer dus vaak tekort. Slechts bij ingewikkelde letselschadezaken, zoals bij medische aansprakelijkheid, kan ‘no cure, no pay’ wel een gerechtvaardigde declaratiemethode zijn. In die gevallen bestaat namelijk een verhoogd risico dat de kosten voor rechtsbijstand niet worden vergoed. Doordat wij geen medische fouten in behandeling nemen, maken wij geen gebruik van ‘no cure no pay’.

Aan het berekenen van uw letselschade zitten veel haken en ogen. Dit is geheel afhankelijk van de gebeurtenis waarbij u letselschade heeft opgelopen en uw persoonlijke omstandigheden. Onze letselschade juristen hebben deze vakkennis en zorgen voor een gedegen berekening waarin zowel materiële schade als smartengeld worden meegenomen. Om u een indicatie te kunnen geven van de te verwachten schadevergoeding bij letselschade maken wij ook wel gebruik van voorbeelden van letselschade bedragen, die wij nader uitwerken naar uw situatie.


Aan ervaringen van andere slachtoffers hebt u meer. Voor deze mensen behandelden wij hun letselschade.


Wanneer kan ik schadevergoeding claimen?

Heeft u letselschade opgelopen bij een bedrijfsongeval, auto-ongeluk of bij een ander ongeval, dan vraagt u zich misschien af wanneer u schadevergoeding kunt claimen, hoeveel en bij wie kan dit voor mij regelen? Het is dan ook belangrijk om één van onze letselschade specialisten te raadplegen bij letselschade als gevolg van een ongeval. Wij beschikken over de juiste kennis en kunnen u vertellen of u recht heeft op schadevergoeding voor uw specifieke schadeposten. Is iemand anders aansprakelijk voor uw letselschade? Dan kost onze juridische hulp u niets.

Eigenlijk kunt u schadevergoeding claimen bij alle soorten ongevallen. Zodra u letselschade oploopt en een ander is hiervoor verantwoordelijk kunt hem of haar aansprakelijk stellen en schadevergoeding claimen. Om uw letselschade vergoed te krijgen, moet u wel bewijzen dat u door toedoen van die ander letsel opgelopen heeft. In Nederland geldt de regel: ‘wie eist, die bewijst.’ Het is dus verstandig om zoveel mogelijk bewijzen van het ongeval te verzamelen, zoals getuigenverklaringen, proces-verbaal en foto’s van de situatie. Ook het bezoeken van uw huisarts en u laten onderzoeken op medisch letsel behoort tot de bewijzen. Hoe meer u verzamelt, hoe sterker u staat tijdens uw letselschadezaak.

Heb ik recht op kosteloze rechtsbijstand?

Voordat wij uw zaak aannemen maken wij eerst een inschatting van de aansprakelijkheid van de tegenpartij. Pas als wij voldoende aanwijzingen hebben dat de aansprakelijkheid voor het ongeluk juridisch onderbouwd kan worden, nemen wij uw zaak aan. De nota voor onze werkzaamheden dienen wij in bij de voor het ongeluk aansprakelijke partij, die immers op basis van de wet gehouden is deze te vergoeden. Indien de tegenpartij géén schadevergoeding uitkeert, dan brengen wij ook niets in rekening. Het kost u dus niets, dat garanderen we.

U kunt bij ons terecht voor het claimen van letselschade na een:

Zelf letselschade opgelopen?

Hebt u zelf letselschade opgelopen? Schroom dan niet om te bellen voor advies of meer informatie over een letselschade advocaat met no cure, no pay. Wij kunnen u duidelijk het verschil uitleggen tussen een letselschade jurist en een letselschade advocaat en staan u graag te woord!

Raakt u betrokken bij een ongeval, loopt u hierdoor letselschade op en is iemand anders aansprakelijk? Dan kunt u kosteloos de juridische hulp van onze ervaren letselschade juristen inschakelen. De aansprakelijke tegenpartij betaalt dan namelijk ons honorarium. 


De juridische dienstverlening van B&O Letselschade kost u niets bij aansprakelijkheid van de tegenpartij. Neemt u contact met ons op voor nadere informatie of een vrijblijvend advies.


Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74