Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 268 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

No cure, no pay bij letselschade

Slachtoffers van letselschade vragen ons regelmatig of wij werken op basis van no cure, no pay. Vaak wordt gedacht dat dit voordeliger is. Wordt uiteindelijk geen schadevergoeding uitgekeerd, dan hoeft het slachtoffer ook niets te betalen voor rechtsbijstand, zo redeneert men. Uit de praktijk blijkt echter dat slachtoffers vaak méér betalen bij een no cure, no pay-afspraak.

Als letselschadebureau zijn wij er voor u en dus werken wij niet op basis van no cure, no pay. Onze declaratiemethode is zeer transparant en onze diensten voor u vrijwel altijd kosteloos. Als drager van het keurmerk van het Register Letselschade zijn wij tevens gehouden aan de strenge kwaliteits-eisen die het keurmerk stelt. Hieronder valt ook een verbod op de no cure no pay methode.

Wat is no cure, no pay precies?

No cure, no pay is een tariefafspraak tussen het slachtoffer en zijn belangenbehartiger. Deze afspraak houdt in dat het slachtoffer een bepaald percentage (meestal tussen de 15 – 25%) betaalt aan de belangenbehartiger als de zaak succesvol wordt geregeld en er letselschadevergoeding wordt uitgekeerd. Het afgesproken percentage wordt berekend over het totaal uitgekeerde schadebedrag. Het slachtoffer hoeft niets te betalen als de zaak niet wordt opgelost.

No cure, no pay bij letselschade klinkt voordelig. Wat is er mis mee?

Anders dan veel slachtoffers denken, is men juist bij letselschade met een no cure, no pay afspraak vaak duurder uit. Uw letselschadespecialist wordt – zonder dat u het weet – dubbel betaald!

In de wet is namelijk geregeld dat de aansprakelijke partij óók de kosten voor rechtsbijstand van het slachtoffer dient te vergoeden. Uw belangenbehartiger claimt deze kosten dus bij de tegenpartij. Wanneer een letselschadespecialist toch no cure, no pay hanteert,  zou de uitkering die hij van de tegenpartij ontvangt in mindering gebracht kunnen worden op het no cure, no pay-tarief. Uit de praktijk blijkt dat dit vaak niet gebeurt. Gevolg: uw belangenbehartiger ontvangt:

  1. Uw no cure, no pay-tarief als een percentage van het uitgekeerde schadebedrag;
  2. De door de tegenpartij betaalde kosten voor rechtsbijstand.

Een letselschadespecialist die werkt op basis van no cure, no pay doet het slachtoffer dus vaak tekort. Slechts bij ingewikkelde letselschadezaken, zoals bij medische aansprakelijkheid, kan no cure, no pay wel een gerechtvaardigde declaratiemethode zijn. In die gevallen bestaat namelijk een verhoogd risico dat de kosten voor rechtsbijstand niet worden vergoed. Doordat wij geen medische fouten in behandeling nemen, maken wij geen gebruik van no cure no pay.

Heb ik recht op kosteloze rechtsbijstand?

Voordat wij uw zaak aannemen maken wij eerst een inschatting van de aansprakelijkheid van de tegenpartij. Pas als wij voldoende aanwijzingen hebben dat de aansprakelijkheid voor het ongeluk juridisch onderbouwd kan worden, nemen wij uw zaak aan. De nota voor onze werkzaamheden dienen wij in bij de voor het ongeluk aansprakelijke partij, die immers op basis van de wet gehouden is deze te vergoeden. Indien de tegenpartij géén schadevergoeding uitkeert, dan brengen wij ook niets in rekening. Het kost u dus niets, dat garanderen we.

U kunt bij ons terecht voor het claimen van letselschade na een:

  • Aanrijding;
  • Bedrijfsongeval;
  • Ongeluk met een dier.

Zelf letselschade opgelopen?

Hebt u zelf letselschade opgelopen? Schroom dan niet om te bellen voor advies of meer informatie over no cure, no pay. Wij staan u graag te woord!

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen