Letselschadespecialist: waar kunnen wij u mee helpen?

In het kort

 • Door een ongeval kunt u letselschade oplopen. Een letselschadespecialist kan u dan helpen bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, het berekenen van de schadevergoeding en het claimen van deze schadevergoeding bij de tegenpartij.
 • Een letselschadespecialist doet alles wat een letselschadeadvocaat ook doet, behalve naar de rechter gaan. Gelukkig komt dit bijna nooit voor en kunt u vaak gebruik maken van een letselschadejurist. Indien nodig kunt u voor de rechtszaak een letselschadeadvocaat inschakelen.
 • De kosten van een letselschadejurist zijn in het geval van aansprakelijkheid van de tegenpartij voor u gratis. De tegenpartij moet uw rechtsbijstand namelijk vergoeden en daarom claimen wij onze kosten bij de tegenpartij.
 • Bent u op zoek naar een betrouwbare letselschadespecialist? En wilt u weten of wij u kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij zijn landelijk werkzaam en helpen u graag.
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Wanneer heeft u nu eigenlijk een letselschadespecialist, letselschade expert of letselschade jurist nodig? Door bijvoorbeeld een aanrijding of bedrijfsongeval kunt u letselschade oplopen. Letselschade is de schade die u lijdt als gevolg van door een ongeval veroorzaakte lichamelijke en psychische klachten. Heeft een ander schuld aan het ongeval, dan kunt u deze hiervoor aansprakelijk stellen. Een letselschadespecialist kan de voor het ongeval verantwoordelijke partij voor u aansprakelijk stellen en u vervolgens helpen bij het vaststellen en claimen van schadevergoeding. De aard en de mate van de letselschade bepalen de hoogte van de schadeclaim, waardoor het bedrag aan schadevergoeding per letselschadezaak sterk kan verschillen.


UITGELICHT

De letselschadespecialisten van B&O Letselschade zijn u graag van dienst met:

 • Een vrijblijvend eerste advies
 • Het berekenen van uw letselschade en onderzoeken haalbaarheid schadevergoeding
 • Het u volledig uit handen nemen van het gehele letselschade traject zodat u zich kunt richten op uw herstel
 • Het claimen van uw letselschade bij de aansprakelijke partij
 • Het zorgen voor een voorschot zodat u geen financiële zorgen heeft tijdens uw herstel
  Contact opnemen met verantwoordelijke partij en het voeren van onderhandelingen
 • Onze kostenloze dienstverlening indien de andere partij aanwijsbaar aansprakelijk is voor uw letselschade

Wat is een letselschadespecialist of letselschade expert?

Een letselschadespecialist en letselschade expert zijn precies hetzelfde. Er zijn verschillende benamingen voor een letselschadespecialist: letselschade deskundige, letselschade jurist, letselschade expert, letselschade advocaat. Een letselschadespecialist of letselschade expert is vaak verbonden aan een letselschadebureau. Dit is iemand die zich, eventueel na de rechtenstudie, heeft bekwaamd in het letselschaderecht. Het zijn allemaal benamingen voor dezelfde functie, uitgezonderd de letselschade advocaat. Een letselschade advocaat mag als enige uw zaak voorleggen aan de rechtbank indien nodig. Het verschil tussen een letselschadespecialist en een letselschade advocaat leggen wij u uit op deze pagina.

Een deskundig letselschadespecialist is register-expert en werkt bij een letselschadebureau dat het Nationaal Keurmerk Letselschade draagt. Er dient dan voldaan te worden aan hoge eisen omtrent de kwaliteit van de dienstverlening en kennisniveau. Constante bijscholing is bijvoorbeeld vereist.

Wat kan een letselschade expert voor u doen?

Een letselschadespecialist is gespecialiseerd in de behandeling van letselschades. Hij of zij kan u bijstaan als u slachtoffer bent geworden van een ongeval en de daarbij opgelopen letselschade wilt claimen bij een derde. Een letselschadespecialist kan, samen met u, een berekening maken van alle geleden schade, zowel materieel als immaterieel, en namens u onderhandelen over de uit te keren schadevergoeding. Een letselschadespecialist helpt slachtoffers van een ongeval hun letselschade te verhalen op de aansprakelijke partij. Wij behartigen uw belangen wanneer u door een ongeval gewond bent geraakt en hierdoor schade lijdt. Belangenbehartiging betekent in dit geval dat wij namens u optreden richting de aansprakelijke partij en u het schaderegelingstraject volledig uit handen nemen, zodat u zich kunt richten op uw herstel en revalidatie.

Wilt u een letselschadespecialist laten beoordelen of uw letselschade verhaalbaar is, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn een letselschadebureau dat het Nationaal Keurmerk Letselschade van de Letselschade Raad draagt en kunnen u van A tot Z bijstaan.

Is een letselschade advocaat ook een letselschade expert?

Een letselschade advocaat is ook letselschadespecialist en kan worden ingeschakeld als de zaak escaleert en er een rechter aan te pas moet komen om over de kwestie te oordelen. Gelukkig komt dit niet vaak voor en kunt u in verreweg de meeste gevallen gebruik maken van onze kosteloze dienstverlening. Neem contact op met een letselschadespecialist van B&O Letselschade en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.

Welke vergoedingen regelt een letselschade expert?

Op basis van alle gemaakte kosten, zowel medisch als praktisch, berekenen onze specialisten uw letselschade. Alle materiële schade wordt opgeteld. U kunt hierbij denken aan medische kosten, kosten om naar het ziekenhuis te komen en de kosten voor bijvoorbeeld fysiotherapeutische behandelingen. Daarnaast lijdt u misschien schade doordat u hulp in de huishouding nodig heeft of betaalt u voor zaken waarvan u geen gebruik meer kunt maken, zoals de sportschool.

Ook het verlies van verdienvermogen en eventuele pensioen- en belastingschade wordt in de schadeberekening meegenomen. Deze inkomensschade vormt vaak de meest omvangrijke schadepost. Ook de toekomstige inkomensschade moet vaak worden berekend en is bij uitstek werk voor een letselschadespecialist. Het vraagt immers om zeer specialistische kennis.

Kosten inschakelen letselschadespecialist of letselschade expert

Veel slachtoffers hebben het idee dat juridische hulp bij letselschade hen veel geld zal kosten. Maar als de wederpartij aansprakelijk is voor het ontstaan van het ongeval, dan is deze verplicht uw letselschade te vergoeden. Hieronder vallen ook de juridische kosten! Dat betekent dat hulp van onze letselschadespecialisten ú niets kost.

B&O Letselschade staat vanwege jarenlange ervaring garant voor een optimale schaderegeling. Na het eerste contact weet u of wij u van gratis juridisch hulp kunnen voorzien.

Contact opnemen met onze letselschade experts

Gezondheid is een kostbaar goed. En zoals velen, bent u zuinig op lijf en leden. Wanneer uw gezondheid door toedoen van iemand anders wordt geschaad, heeft u recht op alle mogelijke medische hulp. Maar ook een letselschadespecialist is vaak al in een vroeg stadium al noodzakelijk. Een letselschadespecialist zorgt er voor dat uw schade tijdig wordt vergoed en u dus niet financieel klem komt te zitten. Bent u zelf slachtoffer van een ongeval en benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

B&O Letselschade is werkzaam in heel Nederland. Wij bezoeken u na een eerste telefonische consultatie graag thuis om de verdere gang van zaken van uw letselschadezaak te bespreken. Wij zijn dus altijd bij u in de buurt om uw letselschadeclaim tot een goed einde te brengen. Hier leest u meer over onze gratis juridische dienstverlening bij u in de buurt:

 

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74