Voorbeelden van Letselschadezaken

Vaak krijgen wij de vraag wat een letselschadezaak u kan opleveren. Ondanks dat elke zaak uniek is en wij geen garanties kunnen geven, hebben wij hieronder enkele voorbeelden van door B&O Letselschade behandelde letselschadezaken* beschreven. Deze kunnen u een beeld geven van mogelijke schadevergoedingen na bijvoorbeeld een verkeersongeval of bedrijfsongeval.


Indien u zelf letselschade heeft opgelopen, neemt u dan contact op met ons team van letselschadejuristen. Zij staan voor u klaar om u te helpen met het verkrijgen van een maximale schadevergoeding.


*Alle onderstaande cases zijn geanonimiseerd, gebruikte namen zijn fictief.

Eigenaar restaurant in Utrecht – Letselschade verkeersongeval

Meneer Jansen is eigenaar van een horecagelegenheid in Utrecht. Hij doet zelf de inkoop, maakt schoon en staat tot in de late uurtjes achter de bar. Hij woont in het centrum van Utrecht in een bovenwoning zonder lift en met een nogal steile trap. Bij een verkeersongeval breekt hij zijn been en houdt daaraan een forse loopbeperking over. Ook wordt hij rolstoelafhankelijk. Hij kan niet meer zelf achter de bar staan. Na enige tijd wordt het door het zeer moeizame traplopen steeds moeilijker om de eigen woning te bereiken. 

B&O Letselschade stelt de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk. In het café worden in eerste instantie de kosten van vervangende arbeidskrachten door de verzekeraar vergoed. Daarna neemt de echtgenote de rol van meneer Jansen in het café over. Het door de heer Jansen zelf gemiste inkomen uit het café wordt volledig vergoed. Er wordt een bestelbus aangeschaft, waarmee ook de rolstoel en scootmobiel kunnen worden vervoerd. Tot slot wordt meneer Jansen financieel in staat gesteld om te verhuizen naar een benedenwoning. 

In totaal bedroeg de schadevergoeding, inclusief een compensatie voor het toegebrachte leed (smartengeld), € 700.000.

Internationaal chauffeur – Letselschade bedrijfsongeval

De heer Fransen werkt als internationaal vrachtwagenchauffeur. Doordat een collega bij het lossen met een heftruck over zijn voet rijdt, loopt hij zeer vervelend en blijvend voetletsel op. Daardoor kan hij zijn eigen werkzaamheden niet meer uitvoeren. 

B&O Letselschade stelt de werkgever met succes aansprakelijk voor de door de collega veroorzaakte schade en zorgt voor de inschakeling van een arbeidsdeskundige. Er wordt voor hem een geschikte andere baan gevonden als onderhoudsmonteur bij een woningbouwvereniging. Hij verdient hiermee helaas wel veel minder. Er wordt met de verzekeraar van de werkgever een regeling getroffen. 

Daarmee wordt het verlies aan inkomen gecompenseerd en kan de heer Fransen de eigen bijdrage voor zijn aangepaste schoenen betalen. Daarnaast kan hij een auto voorzien van automatische transmissie kopen. Uiteraard krijgt hij ook een aardig bedrag voor de door hem geleden pijn en de door het ongeval opgelopen beperkingen. 

De zaak werd geschikt voor een bedrag van € 500.000.

Motorrijder – Letselschade verkeersongeval

De heer Visser huurt in de zomer van augustus 2016 een motor om te gaan toeren. Hieraan komt abrupt een einde als hij door een automobilist wordt aangereden met relatief hoge snelheid vanaf een uitrit. 

Als gevolg van de aanrijding loopt de heer Visser ernstige verwondingen op met blijvende schade: zijn linker bovenbeen en scheenbeen zijn verbrijzeld, de linker knieschijf is gebroken. Meerdere operaties volgen na de eerste ziekenhuisopname, evenals opname in een revalidatiecentrum. De impact en daarmee de psychische schade is groot. Het sociale isolement slaat toe door de duur van de revalidatie, waarmee depressieve gevoelens de kop op steken. Dit vertraagt ook de medische behandeling.

B&O Letselschade heeft voor de heer Visser de automobilist aansprakelijk kunnen stellen voor alle geleden schade. Wij hebben een letselschadevergoeding kunnen regelen met zowel materiële compensatie als smartengeld. Het totaalbedrag kwam hiermee op een bedrag van € 68.000.

Fabrieksmedewerkster – Letselschade bedrijfsongeval

Mevrouw Kaptijn werkte in een fabriek waarbij haar een ongeval met een machine overkwam. De werkgever wilde niet meewerken aan de gestelde werkgeversaansprakelijkheid. Ondanks dat heeft de letselschade jurist van B&O Letselschade het voor elkaar gekregen dat diens verzekeraar de schade netjes heeft afgewikkeld. Bovendien heeft mevrouw Kaptijn een nieuwe functie bij een nieuwe werkgever gekregen, vlak na ondertekening van de letselschade overeenkomst.

Helaas had cliënte ook in de nieuwe werkomgeving opnieuw een ongeluk met een machine. Opnieuw werd B&O Letselschade ingeschakeld. Op dit moment loopt het toedrachtonderzoek nog, mevrouw Kaptijn is gestart met haar revalidatie. Haar medische kosten worden voorlopig vergoed door middel van een gepast voorschotbedrag. 

Ondanks de weigerachtigheid van de werkgever en de vervelende bejegening blijft cliënte zich onverstoord richten op haar revalidatie. Ze maakt grote stappen en heeft wederom een nieuwe functie bij een ander bedrijf gevonden. De schadeverhaalsactie is lopende.

Incassomedewerkster – Letselschade hondenbeet

Mevrouw Smit werd in 2017 in haar functie als incassomedewerker door een hond gebeten. Al vrij snel kreeg zij veel klachten door complicaties van haar verwondingen. Samen met de verzekeraar van de hondeneigenaar kwam B&O Letselschade tot een snelle en gepaste schadevergoedingsregeling.

Twee jaar later, in de zomer van 2019, werd mevrouw Smit opnieuw door een hond aangevallen. In dit geval waren de complicaties minder ernstig, maar cliënte ondervond wel psychische klachten als gevolg van de angst voor honden die zij inmiddels heeft. Echter, de letselschadeprocedure verliep relatief soepel, binnen drie maanden was de schadevergoeding geregeld. Mevrouw Smit is inmiddels ook weer hersteld van de hondenbeten.

Voor beide incidenten ontving mevrouw Smit letselschadevergoeding. In het eerste geval was dit € 8500, bij de tweede letselschadezaak ontving zij € 2500.


Wilt u weten wat onze letselschade experts voor u kunnen betekenen? Doe de letselschadetest of neem geheel vrijblijvend contact op met B&O Letselschade. Wij helpen u graag!


Sporter triatlon – Letselschade verkeersongeval

Mevrouw Van Kampen, een fanatieke sportster, had door een aanrijding klachten aan nek, schouders en rug. Ze was aan het trainen voor een triatlon. Voor haar was sporten haar lust en haar leven en dus belangrijk om dit snel weer op te kunnen pakken. Zij was door het ongeval niet arbeidsongeschikt, maar kon niet meer dagelijks naar de sportschool zoals zij dat gewend was. 

Om ervoor te zorgen dat mevrouw Van Kampen toch in beweging kon blijven, is de letselschade jurist van B&O Letselschade in overleg gegaan met de verzekeraar van de tegenpartij. Besproken werd of het mogelijk was de kosten te vergoeden voor een sportschool waar in een verwarmde cabine gesport kan worden. De verzekeraar kon zich hierin vinden. Uiteindelijk heeft cliënte hier een half jaar kunnen sporten en heeft zij alsnog de triatlon kunnen doen. 

Deze schadeclaim omvatte een vergoeding van € 1500.

Ondernemer foodtruck – Letselschade verkeersongeval

Een jonge ondernemer met een rijdende kleine foodtruck, mijnheer Van Oosten, werkte zeven dagen in de week. Na het ongeval (kop-staartbotsing/ nek- en rugklachten) was er volgens cliënt geen mogelijkheid om een goede behandeling voor zijn whiplashklachten te krijgen, omdat hij altijd aan het werk was. Als hij zijn vaste plekken niet zou bezetten, werden deze weggegeven aan anderen die op een wachtlijst stonden. 

Zijn klachten werden erger, maar de medische causaliteit zou door het gebrek aan behandelingen uiteindelijk voor problemen gaan zorgen. De kans op uiteindelijke uitval was aanwezig, waardoor hij alsnog alles zou verliezen. Het vinden van een geschikte vervanger was lastig, maar hij vond deze uiteindelijk toch in de persoon van zijn vader. 

Uiteindelijk is in overleg met de verzekeraar betaald voor de vervanging door vader (die hiervoor zelf onbetaald verlof moest nemen), waardoor mijnheer Van Oosten de mogelijkheid heeft gehad te herstellen, zonder zijn onderneming kwijt te raken.

De verzekeraar heeft uiteindelijk de heer Van Oosten een schadevergoeding betaald van € 10.000, voor medische kosten, smartengeld en onvoorziene kosten zoals de vervanging door vader.

Eigenaar meubelwinkel – Letselschade verkeersongeval

Mijnheer Derksen, ondernemer in de meubelbranche, loopt bij een ongeval whiplash-gerelateerde klachten op en raakt arbeidsongeschikt. De omzet van zijn bedrijf loopt terug en zijn leveranciers dreigen de contracten met hem te verbreken. Dat zou het einde van de zaak betekenen. 

Hij probeert de schade eerst zelf met de aansprakelijke verzekeraar te regelen. Deze vindt de meubelzaak niet levensvatbaar en komt met een bod om de zaak te regelen. Voorstel is een schadevergoeding van € 50.000.

Daarna schakelt de man B&O Letselschade in. In overleg met ons wordt een bedrijfsdeskundige ingeschakeld en aan de hand van dat rapport wordt een vervanger in de zaak gezet. De zaak wordt gered en na 2 jaar kan cliënt weer zelf werken in de zaak. 

De zaak wordt daarna geschikt met de verzekeraar van de tegenpartij voor € 140.000.

Eigenaar horecazaak – Letselschade verkeersongeval

De heer Verdoorne, een jonge horecaondernemer, verbrijzelt zijn knie. De man heeft net een grote horecazaak bij een sportcentrum gekocht en wil dit als meewerkend eigenaar uitbouwen. Door zijn knieletsel kan hij hier niet aan beginnen en dreigt de zaak in het water te vallen nog voor dat deze is gestart. 

Met behulp van een arbeidsdeskundige en een bedrijfsdeskundige wordt cliënt in staat gesteld om goed personeel aan te nemen, waardoor hij zich meer kan richten op de managementtaken en de zaak wel op het hoge niveau kan draaien, zoals cliënt dat wenst. 

De totale kosten van de schadevergoeding is € 350.000.

De zaak wordt niet definitief geregeld: vanwege de lage leeftijd van cliënt is er een reële mogelijkheid dat in de toekomst complicaties aan de knie zullen ontstaan en dan zou er meer schade kunnen optreden.  


Wilt u weten wat onze letselschade experts voor u kunnen betekenen? Doe de letselschadetest of neem geheel vrijblijvend contact op met B&O Letselschade. Wij helpen u graag!


Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74