Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 270 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Letselschade verkeersongeval: Hoe doe ik een letselschade claim?

Letselschade verkeersongevalEen verkeersongeval met letselschade, het is u helaas overkomen. Een erg ingewikkelde en vervelende situatie waarbij het voor u niet duidelijk is welke vervolgstappen u moet ondernemen. Want heeft u door het verkeersongeval recht op schadevergoeding en hoe ziet een dergelijke vergoeding er dan uit? Hoe u een letselschade claim bij een verkeersongeval regelt, legt B&O Letselschade u heel duidelijk en concreet uit, helemaal afgestemd op uw persoonlijke situatie en letselschade.


UITGELICHT

Wat te doen bij een verkeersongeval?

Als u een verkeersongeval overkomt, is de schrik heel groot en daardoor verwarrend wat er op zo’n moment van u verwacht wordt voor een correcte afhandeling van uw schade en letselschade. Dit zijn concreet de te ondernemen stappen:

 • Zijn er gewonden? Bel 112. Geen gewonden? Als er geen gewonden zijn en er geen ernstige schade is, dan kunt u de aanrijding zelf afhandelen.
 • Breng uzelf en andere betrokkenen in veiligheid
 • Als de auto’s nog kunnen rijden, probeer deze dan zo snel mogelijk naar een veilige plek te rijden. Maak als het kan foto’s van de situatie en de schade vóór het verplaatsen van de voertuigen.
 • Wissel gegevens uit met de andere betrokkenen en vul het Europees schadeformulier in. Verlaat nooit de plek van het ongeval zonder uw gegevens aan de andere partij te geven. Dit is strafbaar, ook bij een licht aanrijding
 • Breng nadien een bezoek aan uw huisarts, ook als uw klachten op dat moment niet aanvoelen als heel ernstig. Dit is belangrijk voor uw eigen gezondheid, maar ook voor het verhalen van de schade
 • Houd een overzicht bij van alle gemaakte kosten naar aanleiding van het ongeval. Dit kan als bewijs dienen voor de geleden schade
 • Neem contact op met een letselschade jurist voor het aansprakelijk stellen van de andere partij en het daadwerkelijk verhalen van de geleden schade en letselschade

Juridisch advies bij letselschade verkeersongeval

Als u bent aangereden door een andere verkeersdeelnemer, dan heeft u ongetwijfeld schade en wellicht ook letselschade. In dat geval kunt u wel juridische bijstand gebruiken zodat u op de juiste manier de andere partij aansprakelijk kunt stellen voor de door u geleden schade. Zo weet u zeker dat u een maximale schadevergoeding zult ontvangen, waarbij met alle aspecten van uw situatie rekening is gehouden. Indien de tegenpartij aansprakelijk gesteld kan worden, werken de letselschade specialisten van B&O Letselschade gegarandeerd kosteloos aan uw case.

Letselschade claimen verkeersongeval

Er is sprake van letselschade indien u door toedoen van een ander lichamelijk of geestelijk letsel heeft opgelopen. Hiervoor kunt u een vergoeding vragen. Denk aan vergoeding van medische kosten, inkomensverlies of smartengeld. U kunt alleen een schadevergoeding krijgen als de andere partij aansprakelijk is voor het verkeersongeval. Dit betekent dat u schade heeft door de schuld van deze partij. U moet zelf bewijzen dat de andere partij onrechtmatig heeft gehandeld en dat u daardoor schade heeft. Met de hulp van een letselschade jurist kunt u de letselschade claimen waar u recht op heeft.

Schadevergoeding betalen verkeersongeval

Bij een verkeersongeval loopt u soms behoorlijke schade op. Bijvoorbeeld schade aan uw vervoersmiddel of letselschade. De aansprakelijkheid voor de schade is afhankelijk van de situatie. Zo zijn er bijzondere regels als er een fietser of een minderjarige bij het ongeval betrokken was. Om uw letselschade te compenseren zal de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval u schadevergoeding moeten betalen. Schadevergoeding berekenen is niet eenvoudig, er dient rekening te worden gehouden met verschillende schadecomponenten. Deze zijn grofweg in te delen in de categorieën materiële letselschade en immateriële letselschade, ook wel smartengeld genoemd.

Welke letselschade claimen?

Letselschade bestaat uit alle kosten die u naar aanleiding van het ongeluk heeft gemaakt en in de toekomst nog verwacht te maken. Hierbij kunt u denken aan:

 • Medische kosten (bijvoorbeeld voor de behandeling van een whiplash)
 • Reiskosten
 • Huishoudelijke hulp
 • Aanpassingen in uw woning
 • Gemist inkomsten omdat u niet meer in staat bent (volledig) te werken

Een ongeluk kan een behoorlijke impact hebben op uw leven. Naast alle kosten die u maakt en het inkomen dat u mist, zijn er gevolgen die niet direct in geld uit te drukken zijn. U kunt door het ongeluk bijvoorbeeld angstiger door het leven gaan en last hebben van verminderde levensvreugde. Ook deze gevolgen kunt u als letselschade claimen en zullen moeten worden vertaald naar een smartengeld bedrag. U kunt kosteloos een letselschadejurist inschakelen om de schadevergoeding voor u vast te stellen en letselschade te claimen.

Bij wie letselschade claimen?

Zijn de aansprakelijkheid en letselschade vastgesteld, dan kunt u de letselschade claimen bij de aansprakelijke partij. Als uw letselschade het gevolg is van een aanrijding met een motorvoertuig, dan kunt u direct letselschade claimen bij de verzekeringsmaatschappij van de schuldige. Als u als kwetsbare verkeersdeelnemer, als fietser of voetganger, door een motorvoertuig bent aangereden, geldt er een bijzondere wettelijke aansprakelijkheid. Zelfs als u ook schuldig bent aan het ongeval, kunt u tussen de 50% en 100% van uw letselschade claimen.

Letselschade jurist inschakelen bij letselschade verkeersongeval?

Het is niet verplicht, maar het is wel verstandig om bij letselschade bij een verkeersongeval een letselschade jurist in te schakelen. Een letselschadezaak kan soms een vervelende en complexe aangelegenheid zijn, terwijl u zich eigenlijk zou moeten kunnen richten op uw herstel. Aangezien de kosten van een letselschadebureau voor de rekening van de aansprakelijke wederpartij zijn, zijn er dus geen beperkende financiële obstakels om er alleen voor te staan in moeilijke tijden. Een letselschadejurist kan uw totale letselschade bepalen, bemiddelen tussen alle betrokken partijen en u al het werk uit handen nemen. Daarnaast zijn de kosten van een letselschadebureau voor rekening van de aansprakelijke partij, waarvoor letselschade claimen u niets kost.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen