Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Verjaring van aansprakelijkheid bij letselschade

In het kort

  • Indien u letsel heeft opgelopen waarvoor een ander aansprakelijk is, komt u in aanmerking voor schadevergoeding
  • Indien u de aansprakelijke partij niet binnen een bepaalde periode aansprakelijk stelt voor de door u geleden letselschade, kan er sprake zijn van verjaring. Het zal dan niet meer mogelijk zijn om uw letselschade vergoed te krijgen
  • B&O Letselschade Letselschade kan u kosteloos van dienst zijn bij de stuiting van de verjaringstermijn van uw letselschadeclaim
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Indien u letsel heeft opgelopen waarvoor een ander aansprakelijk is, komt u in aanmerking voor schadevergoeding. U heeft echter niet eeuwig de tijd om deze vordering tot het vergoeden van uw letselschade in te stellen. Dit heeft de wetgever bepaald ten behoeve van de rechtszekerheid van de wederpartij en de regels omtrent bewaring van bewijs.

Termijnen verjaring aansprakelijkheid

Indien u de aansprakelijke partij niet binnen een bepaalde periode aansprakelijk stelt voor de door u geleden letselschade, kan er sprake zijn van verjaring. Het zal dan niet meer mogelijk zijn om uw letselschade vergoed te krijgen. Er bestaat een korte (vijf jaar) en een lange (twintig jaar) verjaringstermijn. Voor verkeersongevallen geldt voor de verjaring van de aansprakelijkheid een termijn van drie jaar, indien u de verzekeraar rechtstreeks aanspreekt.

Verjaring letselschade stuiten

De verjaring van uw letselschade claim is door middel van stuiting tegen te houden. Bij stuiting begint een ‘nieuwe’ verjaringstermijn die gelijk is aan de oorspronkelijke, maar niet langer dan vijf jaar. B&O Letselschade kan u kosteloos van dienst zijn bij de stuiting van de verjaringstermijn van uw letselschadeclaim.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen