Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 268 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Verjaring van aansprakelijkheid bij letselschade en stuiting

In het kort

  • Indien u letsel heeft opgelopen waarvoor een ander aansprakelijk is, komt u in aanmerking voor schadevergoeding
  • Indien u de aansprakelijke partij niet binnen een bepaalde periode aansprakelijk stelt voor de door u geleden letselschade, kan er sprake zijn van verjaring. Het zal dan niet meer mogelijk zijn om uw letselschade vergoed te krijgen
  • B&O Letselschade Letselschade kan u kosteloos van dienst zijn bij de stuiting van de verjaringstermijn van uw letselschadeclaim
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Indien u letsel heeft opgelopen waarvoor een ander aansprakelijk is, komt u in aanmerking voor schadevergoeding. U heeft echter niet eeuwig de tijd om deze vordering tot het vergoeden van uw letselschade in te stellen. Dit heeft de wetgever bepaald ten behoeve van de rechtszekerheid van de wederpartij en de regels omtrent bewaring van bewijs. Als u de aansprakelijke partij niet binnen een bepaalde periode aansprakelijk stelt voor de door u geleden letselschade kan er sprake zijn van verjaring. Het zal dan niet meer mogelijk zijn om uw letselschade vergoed te krijgen.

Termijnen verjaring aansprakelijkheid

Er zijn verschillende termijnen te benoemen betreffende verjaring van uw mogelijke letselschadezaak. Er bestaat een korte (vijf jaar) en een lange (twintig jaar) verjaringstermijn. Voor verkeersongevallen geldt voor de verjaring van de aansprakelijkheid een termijn van drie jaar, indien u de verzekeraar rechtstreeks aanspreekt. Deze is van toepassing indien u de verzekeraar van de aansprakelijke rechtstreeks aanspreekt. In principe geldt bij letselschade een verjaringstermijn van vijf jaar. Bij letselschade is uw zaak dus verjaard indien er meer dan vijf jaren zijn verstreken, tenzij het wellicht om een uitzonderlijk geval gaat.

De termijnen gaan in vanaf het moment van daadwerkelijk bekend worden van de schade en de daarvoor aansprakelijke partij. De tijd gaat dus lopen vanaf het moment dat u weet dat u schade hebt geleden en ook weet wie de veroorzaker is. Het enkel vermoeden van het bestaan van schade is onvoldoende om de verjaringstermijn al te laten aanvangen.

Verjaring letselschade stuiten

De verjaring van uw letselschade claim is door middel van stuiting tegen te houden. Bij stuiting begint een ‘nieuwe’ verjaringstermijn die gelijk is aan de oorspronkelijke, maar niet langer dan vijf jaar. Bij stuiting begint een ‘nieuwe’ verjaringstermijn die gelijk is aan de oorspronkelijke, maar niet langer dan vijf jaar. U voorkomt met stuiting eigenlijk dat de verjaringstermijn afloopt. U heeft hierbij wel ondersteuning van een professionele belangenbehartiger nodig. B&O Letselschade kan u kosteloos van dienst zijn bij de stuiting van de verjaringstermijn van uw letselschadeclaim. Neemt u contact met ons op voor een vrijblijvend advies of nadere informatie.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen