Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 262 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Letselschade advocaat

In het kort

 • Letselschade bestaat uit alle kosten die u moet maken door het ongeval plus alle inkomsten die u erdoor misloopt
 • Een letselschade advocaat wordt pas ingeschakeld wanneer onze juristen er niet meer met de tegenpartij uit komen en er geprocedeerd moet worden
 • Een letselschadebureau met het keurmerk van het Register Letselschade dient te voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die het keurmerk stelt
 • De kosten van juridische bijstand door ons bureau zijn onderdeel van uw ongevalsschade en dienen door de aansprakelijke partij te worden vergoed
 • Wij kunnen u gegarandeerd kosteloos bijstaan wanneer een ander aansprakelijk is voor het ongeval
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Na een ongeval zit de schrik er vaak flink in. Toch heeft u meestal weinig tijd om van de schrik te bekomen, omdat er direct zorgen en vragen opborrelen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de aansprakelijkheid voor het ongeval en heeft u recht op schadevergoeding? Zal u volledig herstellen en als dat niet zo is, hoe moet het dan verder? Om er zeker van te zijn dat u een maximale schadevergoeding voor uw letsel ontvangt, is het verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen. Een letselschade advocaat is zo’n specialist. Wanneer een letselschadezaak voor de rechter dient te komen, kan een letselschade advocaat u vertegenwoordigen.

Hebt u zelf een ongeval gehad en bent u hierbij gewond geraakt? Onze letselschadejuristen kunnen u in veel gevallen kosteloos bijstaan. Laat gerust vrijblijvend uw zaak door ons beoordelen. Wij zijn bereikbaar via 085-877 1774 en via onze contactpagina.

Berekenen letselschade na ongeval

U heeft een ongeval gehad. Een aanrijding op de fiets, een auto-ongeluk of bedrijfsongeval en u heeft daardoor letselschade opgelopen. Letselschade bestaat uit alle kosten die u moet maken door het ongeval + alle inkomsten die u erdoor misloopt. Dat kan dus flink oplopen. Niet alleen medische kosten vallen onder deze schade, ook kosten voor vervoer, huishoudelijke hulp, inkomstenderving en smartengeld worden meegenomen in de berekening.

Onder letselschade verstaan we ook:

 • Schade aan voertuigen zoals uw auto of fiets
 • Schade aan persoonlijke bezittingen als uw telefoon en kleding
 • Medische kosten die niet worden vergoed
 • Misgelopen inkomsten door tijdelijke arbeidsongeschiktheid
 • Verlies aan verdienvermogen
 • Smartengeld voor psychische schade, pijn en gederfde levensvreugde
 • Juridische bijstand van een letselschadespecialist

Is het berekenen van de directe kosten vaak al een hele klus, toekomstige kosten en smartengeld berekenen maken het werkelijk werk voor een letselschadespecialist. Wanneer het tot een rechtszaak komt zal een letselschade advocaat niet alleen bewijs moeten leveren van de kosten die u al heeft gemaakt, ook het financiële nadeel dat het ongeval u in de toekomst nog zal geven moet worden aangetoond. Een letselschade advocaat wordt echter pas ingeschakeld wanneer onze juristen er niet meer met de tegenpartij uit komen en er geprocedeerd moet worden. Omdat een gerechtelijke procedure de schadeafwikkeling behoorlijk kan vertragen en het hoge kosten met zich meebrengt, streven wij ernaar om uw letselschade buiten rechte, dus buiten de rechtbank om, te verhalen. Een letselschade advocaat inschakelen is hierdoor in verreweg de meeste gevallen niet nodig.

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

Een letselschade advocaat kan u bijstaan tijdens een gerechtelijke procedure. Zo’n procedure ontstaat vaak als er onenigheid is over de aansprakelijkheid of over het causale verband tussen ongeval en letselschade, en het letselschadebureau er met de tegenpartij echt niet uit komt. Wanneer de tegenpartij (dan wel diens juridisch vertegenwoordiger of verzekeringsmaatschappij) de aansprakelijkheid niet erkent, kan ervoor worden gekozen om de zaak aan een rechter voor te leggen. Ook wanneer partijen het niet eens kunnen worden over de schadeomvang, kan een gang naar de rechter nodig zijn. In deze gevallen heeft u een letselschade advocaat nodig om u te vertegenwoordigen in de rechtszaal.

Een letselschade advocaat hoeft niet te worden ingeschakeld wanneer de aansprakelijkheid voor het ongeval bij de tegenpartij ligt en over de schadeomgang een akkoord kan worden bereikt. De kosten van een letselschadebureau worden namelijk door de tegenpartij betaald. Veelal zijn er onderhandelingen nodig om de aansprakelijkheid rond te krijgen en de schadeclaim daadwerkelijk te laten uitkeren. Tijdens deze onderhandelingen kan een letselschadejurist u vertegenwoordigen. In slechts 2% van de zaken is een gang naar de rechter noodzakelijk, in de overige 98% kunnen onze juristen u dus gegarandeerd kosteloos bijstaan.

Goede letselschade advocaat of jurist vinden

Voor een correcte schadeafwikkeling is het belangrijk om te kiezen voor een goed letselschadebureau. Onze specialisten hebben zijn er om u te ontzorgen, door de discussies met de tegenpartij voor u te voeren, uw letselschade te berekenen en uitbetaling van de schadevergoeding te realiseren. Zij maken zich elke dag weer hard voor het realiseren van een maximale schadevergoeding.

Een goed letselschadebureau herkent u in eerste instantie aan het keurmerk van het Register Letselschade (voorheen Keurmerk Letselschade). Een letselschadebureau met het keurmerk van het Register Letselschade dient te voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die het keurmerk stelt en krijgen periodieke audits om te controleren of zij hieraan voldoen. Zo dienen de letselschade-experts de juiste opleidingen te hebben genoten, dient er sprake te zijn van goede back-up bij uitval en mag er vrijwel niet met ‘no cure no pay’ worden gewerkt. Letselschade-experts hebben daarnaast het opleidingstraject bij het NIVRE goed doorlopen en staan hier ingeschreven als register-letselschade-experts (re). Om de titel register expert (re) te mogen dragen dient er elk jaar te worden bijgeschoold. Bureaus met het keurmerk van het Register Letselschade worden dus streng getoetst op kennis, deskundigheid en transparantie.

Onze specialisten zijn naast register-expert (re) vaak tevens jurist. Zij hebben dus rechten gestudeerd en dragen de meestertitel (mr). Ook een goede letselschade advocaat draagt het keurmerk van het Register Letselschade en is aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Vraagt u zich af “is dit een goed letselschadebureau?” of “is dit een goede letselschade advocaat?”, controleer dan of zij voldoet aan bovenstaande kenmerken.

Kosteloze rechtsbijstand letselschade

Bij een gerechtelijke procedure zijn de kosten van een letselschade advocaat in eerste instantie voor uw eigen rekening. Wint u de procedure, dan dient de aansprakelijke partij deze kosten te vergoeden. Wordt een rechtszaak echter niet in uw voordeel beslist, dan dienen de kosten van een letselschade advocaat door u zelf te worden gedragen. Het starten van een gerechtelijke procedure is dus nooit geheel zonder financiële risico’s.

Wanneer een gerechtelijke procedure niet nodig is, kunt u het beste onze letselschade-experts inschakelen. De kosten van juridische bijstand door ons bureau zijn namelijk onderdeel van uw ongevalsschade en dienen door de aansprakelijke partij te worden vergoed. Mochten wij er met de tegenpartij niet uit komen, dan hebt u altijd de keus een letselschade advocaat in te schakelen. Wij kunnen u adviseren of het verstandig is om dit te doen en welke advocaat hiervoor geschikt is.

Gegarandeerd kosteloos

B&O Letselschade is een letselschadebureau met jarenlange ervaring in letselschadeafwikkeling. Onze letselschade juristen zijn deskundig, ervaren en persoonlijk betrokken bij uw letselschadezaak. Wij kunnen u gegarandeerd kosteloos bijstaan wanneer een ander aansprakelijk is voor het ongeval. Of dit ook in uw geval mogelijk is, beoordelen wij al tijdens het eerste gesprek. Bel ons vrijblijvend voor een eerste advies, wij helpen u graag verder.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen