Kosten fysiotherapie na aanrijding

In het kort

  • Vaak hebben slachtoffers van een aanrijding fysiotherapie nodig om hun klachten te behandelen. Omdat fysiotherapie niet in het basispakket van de verzekering zit betekent dit dat er (hoge) kosten aan verbonden zijn.
  • Indien een andere partij aansprakelijk is voor de aanrijding kunt u deze kosten bij hen claimen, net als andere kosten die bij uw letselschade horen. Ook kunt u een voorschot krijgen indien u langdurig fysiotherapie nodig heeft. Zo hoeft u niet elke keer behandelingen voor te schieten.
  • Onze ervaren letselschadejuristen helpen u graag krijgen waar u recht op heeft. En bij aansprakelijkheid van de tegenpartij is onze hulp voor u gratis. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Heeft u na een aanrijding fysiotherapie nodig? Het aantal behandelingen en de daarmee gepaard gaande kosten kunnen hoog oplopen. Helaas zitten fysiotherapiebehandelingen voor volwassenen niet meer standaard in het pakket van zorgverzekeraars. Slachtoffers die langere tijd moeten revalideren na een verkeersongeval hebben daarbij doorgaans veel behandelingen van een fysiotherapeut nodig. En ook als het letsel wel meevalt, is fysiotherapie vaak nodig om volledig te herstellen. Is een ander voor de aanrijding aansprakelijk, dan zijn er mogelijkheden om de kosten van fysiotherapie toch vergoed te krijgen.

Hebt u zelf lichamelijke klachten door ongeval en wilt weten welke juridische mogelijkheden u hebt? Neem dan gerust contact op met onze letselschade-experts, wij staan u graag te woord.

De kosten van fysiotherapie zijn letselschade

Breuken, kneuzingen, een whiplash: om goed te herstellen moeten slachtoffers van een aanrijding vaak voor meerdere behandelingen naar een fysiotherapeut. Hoe zit het dan met de medische kosten die slachtoffers van een aanrijding hebben? Als een ander verantwoordelijk is voor de aanrijding, kunnen zij de tegenpartij aansprakelijk stellen en dient hun verzekeraar de letselschade te vergoeden. Ook de kosten fysiotherapie vallen onder deze letselschade. Het is zaak dat slachtoffers zich hier goed over informeren. Het gebeurt te vaak dat mensen met torenhoge rekeningen worden geconfronteerd of maar afzien van noodzakelijke behandelingen van een fysiotherapeut, omdat zijn niet goed op de hoogte zijn van wettelijke regelingen.

Vergoeding van alle medische kosten na een aanrijding

Zo vraagt een moeder van een slachtoffer zich af hoe het zit met de medische kosten die haar zoon na een aanrijding heeft moeten maken. Hij was 200 euro aan kosten voor fysiotherapie kwijt nadat hij als pizzakoerier werd aangereden door een automobilist, buiten zijn schuld om. De kosten van fysiotherapie werden niet gedekt door zijn zorgverzekering. Ook moest hij 165 euro aan eigen risico betalen voor het bezoek aan de spoedeisende eerste hulp (SEH) en het laten maken van röntgenfoto’s.

De werkgever van het slachtoffer had wel een en ander geregeld met de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij, maar dacht daarbij alleen aan zijn eigen belang, namelijk de schade aan de scooter van de pizzakoerier. En dat terwijl de jongen niet alleen medische kosten moest maken. Hij liep ook inkomen mis doordat hij tijdelijk niet kon werken vanwege zijn letsel.

Een letselschadejurist komt juist op voor de belangen van de slachtoffers. Deze jongen dient immers alle kosten voor de fysiotherapie vergoed te krijgen, evenals alle overige medische kosten en een vergoeding voor de inkomsten die hij is misgelopen als gevolg van de aanrijding.

Voorschot voor kosten fysiotherapie

Verkeersslachtoffers vragen zich vaak af of zij na een aanrijding verschillende medische kosten, waaronder voor fysiotherapie, kunnen declareren bij de tegenpartij. Het antwoord daarop is: ja. Maar ook andere schadeposten kunnen worden geclaimd.

Zo hebben wij een slachtoffer van een aanrijding bijgestaan. De auto is al gerepareerd op kosten van de tegenpartij. Die was voor de volle honderd procent aansprakelijk aangezien deze tegen de achterkant van haar auto reed terwijl zij stilstond. Het slachtoffer kampt echter nog steeds met nek- en rugklachten, heeft nog behandelingen bij een fysiotherapeut nodig en gebruikt pijnstillers op voorschrift van de dokter. Kosten voor fysiotherapie blijven voorschieten is voor veel mensen niet te doen. Onze specialisten zorgen ervoor dat de verzekeraar van de tegenpartij op zeer korte termijn een voorschot overmaakt om de kosten te dekken.

Fysiotherapie en de zorgverzekering

Fysiotherapie is onder meer gericht op pijnbestrijding en verbetering van de mobiliteit en het behandelen van lichamelijke klachten die zijn ontstaan door bijvoorbeeld een aanrijding of ander ongeval. Fysiotherapie kan beperkingen verminderen, opheffen en ook voorkomen. Behandelingen bij een fysiotherapeut zitten tegenwoordig echter niet meer in de basisverzekering. Alleen als het gaat om een zogenoemde chronische aandoening kunnen mensen fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed krijgen. Maar dan nog zijn de eerste twintig behandelingen voor eigen rekening en geldt er een eigen risico.

Bij fysiotherapie na een aanrijding is er in eerste instantie natuurlijk geen sprake van een chronisch aandoening. De meeste slachtoffers van een aanrijding moeten de kosten voor fysiotherapie dus vanaf de eerste behandeling volledig zelf betalen. Wie een aanvullende verzekering inclusief fysiotherapie heeft afgesloten, kan doorgaans wel een (beperkt) aantal behandelingen vergoed krijgen. Steeds meer mensen sluiten echter alleen maar een basisverzekering af en draaien dus op voor alle kosten. De aansprakelijke partij moet deze kosten dan allemaal vergoeden.

Kosten verhalen na een aanrijding

Bent u slachtoffer van een aanrijding of ander verkeersongeval? Dan komt er vaak heel veel op u af. Uw hoofd staat niet direct naar het afhandelen van de letselschade maar er zijn wel kosten die betaald moeten worden. Het is goed om te weten dat u al deze kosten niet zelf hoeft te dragen als u slachtoffer van een aanrijding bent. Was een ander aansprakelijk voor de aanrijding, dan dient u al uw letselschade vergoed te krijgen, waaronder dus ook de kosten voor fysiotherapie.

Is uw letselschade verhaalbaar en neemt u de beslissing om ons in te schakelen? Dan is onze hulp voor u gratis. De aansprakelijke partij moet namelijk ook onze kosten voor rechtsbijstand vergoeden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen bijstaan.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74