Hersenschudding symptomen en schadevergoeding bij hersenletsel

In het kort

  • Als u door uw hersenschudding (tijdelijk) arbeidsinkomsten misloopt of medische kosten moet maken dan kunt u deze verhalen op de aansprakelijke veroorzaker van het ongeval
  • De aansprakelijke veroorzaker is wettelijk verplicht ook de redelijke kosten voor rechtsbijstand te vergoeden
  • Wij staan u graag geheel kosteloos bij. Ons team heeft jarenlange ervaring op het gebied van letselschade
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

U bent betrokken geraakt bij een ongeval. Doordat u een flinke klap heeft gekregen, kan het zijn dat u een hersenschudding hebt opgelopen. Bij een hersenschudding (ook wel ‘licht traumatisch hersenletsel’ genoemd) zijn uw hersenen voor korte tijd letterlijk door elkaar geschud. U kunt kort het bewustzijn zijn verloren of u heeft last van geheugenverlies. Ook is het mogelijk dat dat u door uw hersenschudding financiële schade lijdt.

Symptomen hersenschudding

Het kan gebeuren dat u zich niets meer kunt herinneren van kort vóór het ongeval, of dat u tijdens het ongeval kort het bewustzijn bent verloren. De duur van het bewustzijnsverlies kan variëren van enkele seconden tot maximaal vijftien minuten.

Het kan ook zijn dat u van de tijd ná het ongeval niets meer weet. Dit is meestal niet het gevolg van de hersenschudding, maar van posttraumatische amnesie (PTA). Meestal komen deze herinneringen niet meer terug.

Ná het ongeval kunt u last hebben van hoofdpijn, slaperigheid, wazig zien, duizeligheid, angsten, geïrriteerd zijn, misselijkheid en braken.

Letselschade hersenschudding

Een hersenschudding gaat met voldoende rust meestal vanzelf voorbij, al kan dit wel enkele maanden duren.

Het kan gebeuren dat u door uw hersenschudding bijvoorbeeld (tijdelijk) arbeidsinkomsten misloopt of dat u medische kosten moet maken (voor bijvoorbeeld huisartsenbezoek, medicijnen of een onderzoek in het ziekenhuis).

Deze kosten kunt u verhalen op de aansprakelijke veroorzaker van het ongeval. Het is erg belangrijk dat u zich hierbij laat bijstaand door een letselschade expert, of -jurist. Zij kunnen u goed adviseren en u bijstaan in het onderhandelingsproces met de tegenpartij.

Gratis rechtsbijstand hersenletsel

Bent u bang voor de hoge kosten voor rechtsbijstand? Dat is niet nodig. De aansprakelijke veroorzaker is namelijk wettelijk verplicht ook de redelijke kosten voor rechtsbijstand te vergoeden.

Wij staan u graag geheel kosteloos bij. Ons team heeft jarenlange ervaring op het gebied van letselschade. Terwijl u zich richt u uw herstel, onderhandelen wij met de tegenpartij om een zo hoog mogelijke schadevergoeding voor u te realiseren. En onze nota? Die sturen wij rechtstreeks naar de tegenpartij.

Heeft u bij een ongeval een hersenschudding opgelopen en wilt u uw schade verhalen op de veroorzaker? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74