Smartengeld schedelbasisfractuur

In het kort

  • Een schedelbasisfractuur kan ontstaan bij bijvoorbeeld een verkeersongeval of een val van een paard. Het is uiterst belangrijk direct naar een arts te gaan
  • Als een ander aansprakelijk is voor deze letselschade, schakel dan onze rechtsbijstand in. Daarmee kan uw financiële schade geclaimd worden bij de verantwoordelijke partij
  • Als een ander aansprakelijk is voor uw schedelbasisfractuur, is het mogelijk óók voor immateriële schade (pijn en verdriet) een financiële vergoeding te claimen: het smartengeld
  • Als letselschadebureau B&O Letselschade Juristen uw smartengeld claimt, betaalt u helemaal niets
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Een schedelbasisfractuur (fractura baseos cranii) is een botbreuk van de schedelbasis. De schedelbasis is het onderste deel van de schedel, dat uit dun bot bestaat. Bij ongevallen op het achterhoofd kan de schedelbasis snel breken. Raadpleeg altijd een arts bij het vermoeden van een schedelbasisfractuur.

Symptomen schedelbasisfractuur

Een schedelbasisfractuur kan ontstaan bij bijvoorbeeld een verkeersongeval of een val van een paard. Het is uiterst belangrijk direct naar een arts te gaan. Meestal zal ziekenhuisopname noodzakelijk zijn.

De symptomen zijn afhankelijk van de locatie van de breuk. Zo zal een breuk die door het dak van de oogkassen loopt, een blauw en gezwollen oog ten gevolge hebben. Bij een breuk in het dak van een neusholte kan een opening ontstaan tussen de neusholte en de herseninhoud, waardoor hersenvocht (liquor) uit de neus loopt. Door de breuk kunnen ook reuk- en smaakzenuwen beschadigd raken, zodat de patiënt (tijdelijk) niet kan reuken of proeven.

Genezing schedelbasisfractuur

Over het algemeen geneest een schedelbasisfractuur vanzelf en is geen speciale behandeling vereist. Voldoende rust is belangrijk. Alhoewel de meeste mensen geen blijvend letsel overhouden aan de fractuur, kan in sommige gevallen sprake zijn van chronische blindheid of verlies van reuk- of smaakzin.

Wanneer sprake is van langdurig verlies van hersenvocht is een medische ingreep noodzakelijk om het lek te dichten. Hiermee worden ontstekingen en andere complicaties voorkomen.

Gevolgen schedelbasisfractuur

In de hersenen worden veel, zo niet alle, belangrijke functies van ons lichaam geregeld. Een beschadiging van de hersenen door een schedelbasisfractuur kan dus gevolgen hebben voor verscheidene lichaamsfuncties en daardoor sterk ingrijpen op het dagelijks leven. Deelname aan het arbeidsproces kan (tijdelijk) niet of moeilijk mogelijk zijn, waardoor u minder inkomsten heeft. De kans op financiële moeilijkheden wordt daardoor vergroot, zeker ook omdat herstel van een schedelbasisfractuur hoge kosten met zich mee kan brengen (zoals reiskosten van en naar specialisten). Als een ander aansprakelijk is voor deze letselschade, schakel dan onze rechtsbijstand in. Daarmee kan uw financiële schade geclaimd worden bij de verantwoordelijke partij.

Smartengeld schedelbasisfractuur

Het oplopen van een schedelbasisfractuur is een ernstige gebeurtenis en kan dus veel impact hebben. Niet alleen lichamelijk, maar zeker ook geestelijk. Vaak zal deskundige hulp nodig zijn om het trauma te verwerken. Als een ander aansprakelijk is voor uw schedelbasisfractuur, is het mogelijk óók voor immateriële schade (pijn en verdriet) een financiële vergoeding te claimen: het smartengeld.

De hoogte van smartengeld hangt af van veel verschillende factoren, zoals de ernst van de schedelbasisfractuur, de (blijvende) gevolgen en de impact ervan op het dagelijks leven. Elk geval wordt apart beoordeeld. Het is erg belangrijk het bedrag aan smartengeld goed te onderbouwen. Schakel daarom altijd rechtsbijstand in als u smartengeld wilt claimen.

Letselschade schedelbasisfractuur

Rechtsbijstand hoeft niet duur te zijn. Sterker, als letselschadebureau B&O Letselschade uw smartengeld claimt, betaalt u helemaal niets. De aansprakelijke tegenpartij is namelijk wettelijk verplicht ook de kosten van rechtsbijstand van het slachtoffer te vergoeden. U kunt zich concentreren op uw herstel terwijl het gehele letselschadetraject uit handen wordt genomen.

Meer informatie over smartengeld bij een schedelbasisfractuur? Neem geheel vrijblijvend contact op.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74