Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Letselschadeposten bij whiplash

In het kort

  • Bij een whiplash loopt u lichamelijk letsel op, doorgaans aan uw nek en mogelijk ook aan uw rug. We noemen dit letselschade
  • Een kop-staartbotsing is de meest voorkomende oorzaak van een whiplash
  • Welke schadeposten u heeft, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie
  • Is een ander aansprakelijk voor uw letselschade als gevolg van een whiplash? Dan is diegene verplicht uw schadeposten te vergoeden
  • Onze juridische bijstand, in het geval van letselschade claimen, brengt voor u geen kosten met zich mee. Degene die aansprakelijk is voor uw whiplash, is wettelijk verplicht de kosten voor uw rechtsbijstand te vergoeden
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

letselschadeposten-whiplash-letselschade-schadepostenBij een whiplash loopt u lichamelijk letsel op, doorgaans aan uw nek en mogelijk ook aan uw rug. We noemen dit letselschade. Daarnaast treedt bij een whiplash vaak ook letsel op dat niet direct zichtbaar is, zoals psychische klachten. Letselschade als gevolg van een whiplash kan veel schadeposten met zich meebrengen. Is een ander aansprakelijk voor uw whiplash? Laat u dan juridisch bijstaan om uw letselschadeposten te claimen.

Letselschade bij whiplash

De impact van een whiplash op uw dagelijks leven kan aanzienlijk zijn en veel extra kosten met zich meebrengen. Zeker als u problemen ervaart op uw werk, behandelingen nodig heeft en extra kosten maakt voor bijvoorbeeld hulp in de huishouding. Al deze letselschadeposten kunnen snel oplopen. Ook al is letselschade bij een whiplash lang niet altijd direct zichtbaar, toch kan het letsel van een whiplash zo ingrijpend zijn dat uw leven radicaal verandert. De klachten kunnen zowel lichamelijk als psychisch van aard zijn. Naast lichamelijke klachten als pijn en een stijve nek, zijn ook concentratieproblemen, vermoeidheid, vergeetachtigheid en stemmingswisselingen veelgehoorde klachten die horen bij whiplash letsel.

> Meer over wat is whiplash letsel?

Oorzaken letselschade

Een whiplash is vaak het gevolg van een aanrijding. Een kop-staartbotsing is de meest voorkomende oorzaak van een whiplash. Bent u aangereden? Dan heeft u letselschade opgelopen door toedoen van een ander. Wanneer de ander aansprakelijk is voor het ongeval, heeft u recht op vergoeding van uw schadeposten: u kunt alle letselschadeposten als gevolg van uw whiplash verhalen op de tegenpartij. Letselschade claimen is een complexe zaak. Het is belangrijk dat u zich laat bijstaan door een letselschade expert die voor uw belangen opkomt.

> Meer over kop-staartbotsing

Whiplash en letselschadeposten

Een whiplash kan langdurig of chronisch letselschade veroorzaken, met hoge letselschadeposten als vervelend resultaat. Welke schadeposten u heeft, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Letsel van een whiplash is lang niet altijd direct zichtbaar. Dat leidt vaak tot onbegrip, ook bij degene die aansprakelijk is voor uw letselschadeposten. Het is daarom altijd verstandig een letselschade expert in te schakelen om een overzicht te maken van al uw schadeposten.

Schadeposten whiplash claimen

Is een ander aansprakelijk voor uw letselschade als gevolg van een whiplash? Dan is diegene verplicht uw schadeposten te vergoeden. Met de juiste juridische bijstand kunt u al uw letselschadeposten verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.

Hoe pakken wij dit aan? Allereerst bekijken wij de aansprakelijkheid. Heeft uw tegenpartij deze erkend? Welk letsel heeft u opgelopen? Hoe kunnen wij dit voor u aantonen? Kunt u weer werken of bent u tijdelijk arbeidsongeschikt? Welke schadeposten heeft u, bijvoorbeeld door de behoefte aan hulp in de huishouding en behandeling van uw klachten? Wij zetten alles voor u op een rijtje, zodat wij in nauw overleg met u kunnen berekenen wat een reële schadevergoeding is om bij de tegenpartij te bedingen.

> Meer over schadeposten bij whiplash

Het claimen van schadeposten die zijn ontstaan door een whiplash is niet altijd even eenvoudig. De verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij zal de letselschade die u ervaart vaak niet serieus nemen. De veroorzaker zal uw letselschadeposten willen afdoen als overdreven of suggereren dat u letselschade simuleert. Toch heeft u altijd recht op vergoeding van letselschade als een ander verantwoordelijk is voor uw whiplash. Wij hebben de juiste kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen.

Juridische bijstand bij whiplash

Het claimen van een schadevergoeding voor whiplash letselschade is niet eenvoudig. Juridische bijstand is daarom zeker aan te bevelen als u letselschadeposten wil claimen. Wat kunt u van ons verwachten? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk voor uw schadeposten en zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft: een schadevergoeding die recht doet aan uw letselschade en aan de letselschadeposten die u heeft. Onze experts zorgen ervoor dat de veroorzaker voor alle kosten aansprakelijk wordt gesteld en helpen u bij het berekenen van de hoogte van de schadeposten.

Juridische bijstand in het geval van letselschade claimen brengt voor u geen kosten met zich mee. Degene die aansprakelijk is voor uw whiplash, is wettelijk verplicht de kosten voor uw rechtsbijstand te vergoeden. Heeft u een whiplash opgelopen en wilt u advies van letselschade experts die uw klachten serieus nemen? Neem vandaag nog geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen