Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 262 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Voorbeelden smartengeldbedragen

In het kort

 • Smartengeld wordt aangeduid als een immateriële schadevergoeding, een tegemoetkoming voor gederfde en nog te derven levensvreugde
 • Smartengeld is een onderdeel van een totale letselschadevergoeding
 • Rechters zullen vrijwel altijd eerdere uitspraken van rechters met betrekking tot een bepaald letsel als leidraad nemen bij de bepaling van de hoogte van smartengeld
 • Wij helpen u en claimen de schadevergoeding inclusief het smartengeld waar u recht op hebt. Indien de tegenpartij aansprakelijk gesteld kan worden, staan wij u altijd gratis bij
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Smartengeld is een onderdeel van een totale letselschadevergoeding. Het is een vergoeding voor het leed dat u is aangedaan, ofwel de emotionele schade die u als gevolg van een ongeval heeft opgelopen. Officieel wordt smartengeld als een immateriële schadevergoeding aangeduid, een tegemoetkoming voor gederfde en nog te derven levensvreugde.

In de praktijk is het claimen van smartengeld behoorlijk complex. Over de hoogte van deze schadevergoeding ontstaan vaak hele discussies. Er worden veel zaken in overweging genomen. Vaak komt u hier alleen als slachtoffer niet uit. Onze letselschade-experts helpen u bij het vaststellen van smartengeldbedragen en het claimen van letselschade.

Eerdere uitspraken voorbeelden smartengeldbedragen

Rechters zullen vrijwel altijd eerdere uitspraken van rechters met betrekking tot een bepaald letsel als leidraad nemen bij de bepaling van de hoogte van smartengeld. Wij hebben voor u een aantal voorbeelden van deze smartengeldbedragen verzameld.

Rechterlijke uitspraken inzake toegewezen smartengeld

Door te klikken op één van onderstaande letsels, komt u bij voorbeelden van rechterlijke uitspraken waarin smartengeld is toegewezen:

Welke factoren bij bepaling hoogte smartengeld?

Bij de vaststelling van de hoogte van smartengeld worden meerdere punten meegenomen. Zo spelen onder meer de volgende factoren een rol:

 • De ernst en het soort letsel.
 • Wel of geen opname in het ziekenhuis en/of een revalidatiekliniek en de eventuele duur.
 • De zwaarte en duur van de medische behandelingen.
 • De uiteindelijke duur van het herstel.
 • De pijn die het slachtoffer heeft gehad tijdens het herstel en die hij/zij in de toekomst blijft houden.
 • De leeftijd van het slachtoffer.
 • De aanwezigheid van zichtbare en blijvende gevolgen van het letsel, zoals littekens en verminkingen.
 • De invloed van het opgelopen letsel op het werk en/of de studie.
 • De mate van arbeidsongeschiktheid.
 • De mate van beperkingen op toekomstig werk.
 • De invloed van het letsel op hobby’s, sociale kring en sport- en vrijetijdsbesteding.

Wanneer u de voorbeelden onderling met elkaar vergelijkt, zult u zien dat de toegewezen smartengeldbedragen soms niet met elkaar overeenstemmen. Het is dan van belang de grote lijnen te onderscheiden en te kijken welke smartengeldbedragen afwijken ten opzichte van andere.

Vrijblijvend advies smartengeld

Voor een goed resultaat is het altijd verstandig om u te laten bijstaan door een deskundige en ervaren letselschadejurist van B&O Letselschade. Wij weten dat een smartengeldvergoeding rechtvaardig moet zijn om de zaak definitief te kunnen afsluiten. Smartengeld eisen kunt u daarom beter niet alleen doen. Door onze expertise in te schakelen, staat u er niet alleen voor. Wij zijn onafhankelijk, maar zijn er wel voor u als slachtoffer. Wij helpen u, staan u bij en claimen de schadevergoeding inclusief het smartengeld waar u recht op hebt. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen