Smartengeld amputatie

In het kort

  • Als een ander aansprakelijk is voor de amputatie, kan een financiële vergoeding voor de pijn, het verdriet en de verminderde levensvreugde geclaimd worden
  • Wilt u smartengeld en letselschade claimen bij degene die aansprakelijk is voor uw amputatie? Bij B&O Letselschade Juristen kunt u terecht voor betrouwbaar en gratis rechtsbijstand
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Amputatie van een lichaamsdeel is een medische ingreep die vergaande gevolgen heeft voor het dagelijks leven de patiënt. De amputatie is meestal voor anderen zichtbaar en kan hevige reacties oproepen. Er zal van de patiënt zowel geestelijk als lichamelijk veel aanpassingsvermogen worden gevergd. Als een ander aansprakelijk is voor de amputatie, kan een financiële vergoeding voor de pijn, het verdriet en de verminderde levensvreugde geclaimd worden.

Wanneer amputatie?

Er zal alleen gekozen worden voor amputatie van een lichaamsdeel als er geen andere oplossing mogelijk is. Meestal is sprake van weefselschade waardoor de kans op infecties erg groot is. Dit kan levensbedreigend zijn. Ook kan de patiënt last hebben van ondraaglijke pijn, veroorzaakt door ernstige zenuw- of vaatschade.

Bij bijvoorbeeld een verkeersongeval kan het weefsel zo beschadigd raken, dat slechts door een amputatie het leven gered kan worden.

Gevolgen amputatie

Een amputatie is blijvend. De patiënt zal dus moeten leren omgaan met zijn beperkingen. Afhankelijk van het geamputeerde lichaamsdeel, kan dit een langdurig proces zijn. Door de grote impact van een amputatie loopt de patiënt meer risico op een chronische depressie. In het openbaar vindt telkens opnieuw een confrontatie met het verloren lichaamsdeel plaats. Niet alleen zullen sommige lichamelijke activiteiten moeizamer gaan, ook kan de amputatie hevige reacties bij anderen oproepen. De patiënt zal een manier moeten vinden om hiermee om te gaan. Vaak is professionele hulp noodzakelijk.

Smartengeld amputatie

Met geld kan het verloren lichaamsdeel niet worden teruggehaald. Wel kan schadevergoeding een vorm van erkenning zijn en kan het financiële problemen voorkomen. Als een ander aansprakelijk is voor de amputatie, kunt u letselschade en smartengeld vorderen. Dit kan bijvoorbeeld een automobilist zijn die u aanreed, waarna u ernstige verwondingen opliep aan uw been. Ook kan dit uw werkgever zijn, die u liet werken met (onveilige) machines, waardoor u een vinger kwijtraakte.

Smartengeld is een vergoeding voor alle immateriële schade, zoals pijn, verdriet en gederfde levensvreugde. Schakel altijd betrouwbare rechtsbijstand in.

Gratis rechtsbijstand bij letselschade

Wilt u smartengeld en letselschade claimen bij degene die aansprakelijk is voor uw amputatie?
Bij B&O Letselschade kunt u terecht voor betrouwbaar en gratis rechtsbijstand. Benieuwd of wij ook u kunnen helpen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74