Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 262 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Wat zijn de kosten van een letselschade advocaat?

U heeft letschade opgelopen door toedoen van een ander. Misschien was u betrokken bij een verkeersongeval en liep u een whiplash op, werd u gebeten door een valse hond of raakte u gewond doordat het stuur van uw fiets plots afbrak. In al deze gevallen kunt u in principe uw letselschade op de veroorzaker verhalen. Een letselschade advocaat helpt u daarbij.

Wat is het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschadebureau?

Deze vraag horen wij vaak. Zowel een letselschade advocaat als een letselschadebureau biedt juridische bijstand bij het claimen letselschade. Het verschil is dat bij een advocatenkantoor alleen advocaten werken, die met een hoog uurtarief rekenen en geen kosteloze rechtsbijstand kunnen garanderen. Als letselschadebureau mogen wij dit wel. Een letselschade advocaat wordt ingezet in de gevallen dat een gang naar de rechter nodig is. In 97% procent van de gevallen wordt echter een schikking bereikt met de tegenpartij. Dit betekent een minder lange looptijd van uw zaak en geen financieel risico voor u. Voor ons dus voldoende redenen om geen letselschade advocaat te zijn. De kosten van een letselschade advocaat kunnen hoog uitvallen. Wij werken gegarandeerd kosteloos aan uw zaak indien de andere partij aansprakelijk is voor uw letselschade.

Onze letselschadejuristen en –experts hebben alle kennis en kunde in huis om uw belangen optimaal te behartigen. Onze kwaliteit wordt gewaarborgd door onder andere het keurmerk van het Register Letselschade en onze lidmaatschappen van het Nederlands Instituut voor Schaderegelaars (NIS) en het Nederlands Instituut voor Register Experts (NIVRE). Bovendien bieden wij een persoonlijke aanpak. Bij ons bent u geen dossiernummer.

Eerst beoordelen wij gratis en vrijblijvend uw situatie

U kunt uw letselschade melden door het contactformulier in te vullen of door met ons te bellen. Onze juristen beoordelen uw situatie en bekijken of wij iets voor u kunnen betekenen bij het claimen van uw letselschade. Onze bevindingen bespreken wij graag in een persoonlijk gesprek met u. Daarbij zijn we eerlijk over uw juridische kansen en de haalbaarheid van uw schadeclaim. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis. Pas hierna beslist u of wij voor u aan de slag kunnen.

Persoonlijke kennismaking en aansprakelijkheidsstelling

Indien u van onze bijstand gebruik wilt maken, krijgt u een vaste behandelaar toegewezen. Deze zal gedurende het gehele traject uw aanspreekpunt zijn. De behandelaar bezoekt u graag thuis om persoonlijk kennis te maken en om uw verhaal te horen. De behandelaar inventariseert samen met u uw schadeposten (zoals medische kosten, reiskosten en smartengeld).

Hierna stellen wij de tegenpartij aansprakelijk. Vaak zal dit een verzekeraar zijn. Aansprakelijkstelling houdt in dat wij de tegenpartij op de hoogte brengen van uw ongeval. Daarbij vermelden wij uw dat u letselschade heeft opgelopen en dat wij van mening zijn dat de tegenpartij deze schade dient te vergoeden.

Bewijs verzamelen

Pas hierna zal de hoogte van uw claim onderbouwd dienen te worden door (schriftelijke) bewijzen. U kunt denken aan uw medische informatie, bonnetjes, facturen, loonschadeberekeningen etc. Mocht het nodig zijn dan beschikken we over een uitgebreid netwerk van medisch en financieel experts die wij kunnen inschakelen.

Afwikkelen letselschadezaak

De precieze omvang van uw letselschade zal pas duidelijk zijn wanneer een ‘medische eindtoestand’ is bereikt. Dit is het geval als u genezen bent of als u niet verder meer herstelt. Als de medische eindtoestand is bereikt, starten wij met de afwikkeling van uw schadeclaim. We claimen al uw geleden en nog te lijden schade bij de tegenpartij.

In veruit de meeste gevallen wordt uiteindelijk een schikking bereikt en is een gang naar de rechter niet nodig. Mochten we er met de tegenpartij niet uitkomen en dient er geprocedeerd te worden, dan is dat pas het moment om een letselschade advocaat in te schakelen.

Kosten letselschade advocaat en letselschade jurist

De kosten voor een letselschade advocaat kunnen behoorlijk hoog uitvallen, kosten waar u niet op zit te wachten. Wij als letselschade juristen rekenen u niets indien de andere partij aansprakelijk gesteld kan worden voor het ongeval. Het is wettelijk bepaald dat een aansprakelijke tegenpartij ook de redelijke kosten voor rechtsbijstand dient te vergoeden. Onze rekening sturen wij dan ook rechtstreeks naar de tegenpartij. U betaalt niets. Dat garanderen we.

Meer weten over onze werkwijze? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Letselschadejurist en eigenaar B&O Letselschade

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen