Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 266 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Letseladvocaat bij schade na ongeval

In het kort

  • Als u letselschade heeft door een aanrijding, bedrijfsongeval of ander ongeval, dan kunt u letselschade verhalen op de partij die hiervoor verantwoordelijk is
  • Onder letselschade verstaan we alle schade die het gevolg is van een ongeval waarbij u gewond bent geraakt
  • Smartengeld is een vergoeding voor psychische schade of gederfde levensvreugde als gevolg van een ongeval waarvoor u niet zelf aansprakelijk bent
  • Het grote voordeel van een letselschadebureau is dat zij een lager uurtarief hanteren dan letseladvocaten en dat zij kosteloze rechtsbijstand kunnen garanderen
  • B&O Letselschade Juristen is een letselschadebureau en draagt het Keurmerk Letselschade. In de meeste gevallen staan wij u kostenloos bij
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Als u letsel heeft opgelopen doordat u bent aangereden, een bedrijfsongeval of ander ongeval hebt meegemaakt, dan kunt u letselschade verhalen op de partij die hiervoor verantwoordelijk is. Een letseladvocaat kan worden ingeschakeld wanneer uw belangenbehartiger en de tegenpartij het niet eens kunnen worden over de aansprakelijkheid of de schadeomvang en alleen een rechter deze impasse kan doorbreken. Aan het inschakelen van een letseladvocaat zijn dan wel kosten verbonden. Gelukkig is een gang naar de rechter in verreweg de meeste gevallen niet nodig.

De tegenpartij aansprakelijk stellen, letselschade berekenen en de afwikkeling van uw schadeclaim kunt u neerleggen bij ons letselschadebureau. De kosten voor onze rechtsbijstand? Die worden betaald door de aansprakelijke partij! Het kost u dus niets.

Wat is een letseladvocaat?

Een letseladvocaat is een jurist die gespecialiseerd is in het voeren van gerechtelijke procedures in letselschadezaken en die is aangesloten bij de LSA, de Vereniging van Letselschade Advocaten. Om het lidmaatschap aan te vragen bij de LSA, moet de letseladvocaat vijf jaar ervaring hebben als advocaat en aantoonbare ervaring met het voeren van gerechtelijke procedures in letselschadezaken.

Letselschade berekenen

Onder letselschade verstaan we alle schade die het gevolg is van een ongeval waarbij u gewond bent geraakt. Een letseladvocaat kan u helpen met het vaststellen van uw schade. Deze schade bestaat uit meer dan alleen de kosten voor ziekenhuisopname, fysiotherapie, medische hulpmiddelen en extra reiskosten. Zo heeft u, indien nodig, namelijk ook recht op vergoeding voor kosten van huishoudelijke hulp, aanpassingen in huis en misgelopen inkomsten. Stel dat u niet meer in staat bent om te werken of minder moet gaan werken, dan dienen de door het ongeval veroorzaakte gemiste inkomsten gecompenseerd te worden. Ter compensatie van de immateriële schade kunt u smartengeld eisen. Hiervan is sprake wanneer u door het ongeval psychische klachten of gederfde levensvreugde ervaart.

Hoogte smartengeld na ongeval

Smartengeld is dus een vergoeding voor psychische schade of gederfde levensvreugde als gevolg van een ongeval waarvoor u niet zelf aansprakelijk bent. Het is de zogenoemde ‘immateriële schade’. Smartengeld is een vorm van letselschade die niet eenvoudig in geld is uit te drukken en vraagt om de deskundige hulp van een letseladvocaat of -expert. Hoe hangt u bijvoorbeeld een prijskaartje aan het plezier dat u beleefde aan het uitoefenen van uw hobby wanneer dit door uw letsel niet meer mogelijk is? Ook deze psychische schade na een ongeval wordt meegenomen in de letselschadeberekening en kan door een letseladvocaat worden meegenomen in een gerechtelijke procedure.

Overlijdensschade verhalen

Als iemand dermate zwaar letsel oploopt dat hij of zij hieraan overlijdt, dan kan er geen letselschade en smartengeld worden geclaimd door het slachtoffer. Wel is er dan mogelijk sprake van schade bij de nabestaanden van het slachtoffer, de zogenaamde overlijdensschade. Overlijdensschade kan o.a. bestaan uit uitvaartkosten en het wegvallen van het inkomen van de overledene voor levensonderhoud. Laat u bij overlijdensschade na een ongeval altijd bijstaan door een letselschadebureau of letseladvocaat indien er geprocedeerd moet worden. Schade bij overlijden is ingewikkeld en dient zorgvuldig te worden aangevlogen.

Aansprakelijkheid letselschade

Wie aansprakelijk is voor uw letselschade, hangt veelal af van de situatie. Wanneer u bijvoorbeeld letsel oploopt door een bedrijfsongeval, dan is in de meeste gevallen uw werkgever aansprakelijk tenzij de werkgever dit kan weerleggen. Bent u op de fiets aangereden door een auto, dan is de bestuurder van deze auto altijd voor minstens 50% aansprakelijk. Een letselschade-expert kan de aansprakelijkheid in uw geval beoordelen. Dient er geprocedeerd te worden over de aansprakelijkheid, dan verwijzen wij u graag door naar een letseladvocaat uit ons netwerk.

Rechtsbijstandsverzekering

Veel van onze cliënten hebben hun zaak eerst door een rechtsbijstandsverzekering laten behandelen en zijn uit ontevredenheid over de expertise en behandelsnelheid overgestapt naar ons kantoor. Als de wederpartij volledig aansprakelijk is voor uw letselschade, dan heeft u geen rechtsbijstandsverzekering nodig om een letselschadebureau in te schakelen. De kosten voor de juridische hulp van een letselschadebureau worden namelijk volledig vergoed door de aansprakelijke partij. Het is echter altijd verstandig om een verzekering af te sluiten voor rechtsbijstand, omdat u nooit weet wat de toekomst u brengt. Met name in gevallen waarbij u zelf aansprakelijk bent, zijn de kosten van een advocaat dan mogelijk gedekt.

Wanneer letselschadebureau inschakelen?

Voor rechtsbijstand bij letselschade kunt u kiezen tussen een letseladvocaat of letselschadebureau. Bij zowel een advocatenkantoor als een letselschadebureau werken in letselschade gespecialiseerde juristen. De bij een letselschadebureau werkzame juristen mogen u bijstaan tot het moment dat er geprocedeerd wordt. Vanaf dat moment wordt een letseladvocaat ingeschakeld om uw belangen voor de rechter te behartigen. Na de rechtszaak kan uw dossier weer door het bureau worden opgepakt. De kans dat er geprocedeerd moet worden is echter zeer klein, dit komt voor in hooguit 3% van de letselschadezaken.

Letselschadebureau of letseladvocaat

Het grote voordeel van een letselschadebureau is dat zij een lager uurtarief hanteren dan letseladvocaten en dat zij kosteloze rechtsbijstand kunnen garanderen. De kosten van uw rechtsbijstand worden namelijk niet zomaar door de tegenpartij vergoed. Deze dienen redelijk te zijn en in verhouding met de hoogte van uw letselschade. Door het hoge uurtarief dat een letseladvocaat rekent, kan het voorkomen dat de aansprakelijk partij weigert om zijn volledige honorarium te betalen en u zelf het onvergoede deel dient te voldoen. Wij kiezen er bewust voor te opereren als letselschadebureau. Wij vinden het namelijk belangrijk om kosteloze rechtsbijstand te garanderen.

Keurmerk van het Register Letselschade

Bent u door een ongeval gewond geraakt, dan is het verstandig om u te laten bijstaan door een kantoor dat het keurmerk van het Register Letselschade (voorheen Keurmerk Letselschade) draagt. Om het keurmerk te mogen dragen dient te worden voldaan aan strenge eisen, welke periodiek worden gecontroleerd. B&O Letselschade is een letselschadebureau en draagt het keurmerk van het Register Letselschade, waardoor de kwaliteit van onze dienstverlening is gewaarborgd.

Hebt u zelf een aanrijding, bedrijfsongeval of ander ongeluk gehad en bent u hiervoor op zoek naar een letseladvocaat? Vraag dan eens advies aan onze letselschade-experts, wij staan u graag te woord.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen