Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Zorg dat uw kind opvalt in het verkeer!

Het zijn de donkerste dagen van het jaar. De kortste dag ligt inmiddels achter ons, maar nog steeds is het pas laat in de ochtend licht en vroeg op de dag weer donker. Ook als uw kinderen naar school gaan of weer thuiskomen van hun sportclub, kan het nog donker zijn als zij zich in het verkeer begeven. Het weer kan daarnaast grauw, nat en mistig zijn wat het zicht in het verkeer kan belemmeren. Hierdoor kunnen uw kinderen slecht zichtbaar zijn voor andere verkeersdeelnemers. Hoe zorgt u ervoor dat uw kinderen opvallen en zich veilig door het verkeer begeven? B&O Letselschade geeft u tips.

Gratis juridische hulp

Slecht zicht door duisternis of slecht weer betekent een verhoogde kans op aanrijdingen en letselschade. Als u of uw kind tijdens slechte weersomstandigheden is aangereden, is mogelijk de andere partij aansprakelijk voor uw letselschade. In dat geval kunnen onze letselschade specialisten u geheel gratis bijstaan en de kosten voor u claimen.

Nadere informatie over wat te doen wanneer u kind is aangereden

Kinderen in het verkeer

Veel kinderen zijn er niet op bedacht dat ze in het donker en bij slecht weer niet goed zichtbaar kunnen zijn in het verkeer. Daarbij zijn kinderen speels, ook op straat, en hebben hierbij weinig aandacht voor het overige verkeer. Het is daarom van belang dat kinderen extra opvallen voor automobilisten, zeker ook in het donker en bij slecht winterweer. Zo kunnen de bestuurders de kinderen ver van te voren opmerken en bedacht zijn op onverwachte bewegingen van de jonge verkeersdeelnemers

Aandacht in het verkeer

Het is goed om uw kinderen op de gevaren van het verkeer te wijzen. U kunt ze vertellen dat ze slecht zichtbaar kunnen zijn in het verkeer en dat ze goed moeten letten op de overige verkeersdeelnemers. Kinderen gaan er vaak van uit dat als ze zelf goed kunnen zien, dat ze dan ook goed zichtbaar zijn voor anderen. Bij duisternis of slecht weer is dit echter vaak niet het geval.

Kinderen hebben, al spelende, niet altijd aandacht voor de weg als zij afgeleid zijn door vriendjes of door spel. De adviezen en waarschuwingen die u heeft gegeven, zijn op zo’n moment vaak snel weer vergeten. In dit soort situaties kan opvallen in het verkeer van levensbelang zijn

Opvallen op de fiets

Als uw kind op de fiets naar school gaat, zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die u kunt treffen voor zijn of haar zichtbaarheid in het verkeer:

  • Fietsen hebben meerdere reflectoren. Deze bevinden zich in de trappers, in de banden en aan de achterzijde van de fiets. Uw kind valt hiermee op als de automobilist er met zijn lampen op schijnt. Controleer of deze allemaal op de fiets zitten
  • Controleer daarnaast samen met uw kind of de verlichting werkt aan zowel de voorzijde als achterzijde van de fiets
  • Creëer bewustzijn bij uw kind over het belang van fietsverlichting. Druk hem of haar op het hart de verlichting te gebruiken zodra het zicht minder wordt, ook overdag bij mist of harde regen. Als het gaat schemeren, kan uw kind het beste de verlichting aandoen als de lantaarnpalen ontstoken worden

Lopend opvallen

Op de fiets valt uw kind meer op door reflecterende of kleurrijke en lichte kleding te dragen. Dit geldt natuurlijk ook voor kinderen die lopend naar school gaan of buiten spelen. Sterker nog, dit is in het donker vaak de enige manier van opvallen voor kinderen te voet. De wat oudere kinderen, met name in de puberteit, zijn erg trendgevoelig en willen bepaalde kleuren of kleding niet dragen. Probeer uw kind toch te overtuigen van het belang van opvallen in het verkeer. Het dragen van lichte schoenen kan soms al verschil maken voor zichtbaarheid in het donker. Een goed alternatief is verder nog het aanbrengen van reflecterende strepen op kleding of rugtas. Bij mistig weer daarentegen valt donkere kleding beter op.  

Tip bewustwording zichtbaarheid

Als u met uw kinderen ’s avonds in de auto rijdt, dan kunt u hen wijzen op fietsers die zonder verlichting rijden of voetgangers die erg onopvallend zijn. Zo zien zij in de praktijk hoe slecht zichtbaar iemand kan zijn op de fiets of als voetganger en hoe gevaarlijk dit is in het verkeer. Doe dit regelmatig, ook overdag bij heftige regenval of mistig weer.

Vakkundige en gratis juridische hulp

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is een aanrijding door slecht zicht niet altijd te voorkomen. Bent u of is uw kind aangereden tijdens zulke omstandigheden? Dan doet u er goed aan een letselschade expert in te schakelen. Onze ervaren letselschade specialisten kennen alle ins en outs en zullen uw schadeclaim vakkundig en bedreven oppakken en naar tevredenheid afhandelen. Indien de andere partij aansprakelijk gesteld kan worden, doen wij dit geheel kosteloos. Neemt u vrijblijvend contact met ons op voor nadere informatie.

Gepost op

Lees meer over:

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen