Verkeersveiligheid op de Nederlandse wegen

De verkeersveiligheid in Nederland gaat drastisch achteruit, dat stelt een samenwerkingsverband van 32 organisaties met daarin onder andere de ANWB, Veilig Verkeer Nederland, het Verbond van Verzekeraars en het Openbaar Ministerie. Men wil dat de nieuw te vormen regering met spoed maatregelen treft om het aantal verkeersslachtoffers fors terug te brengen.

Juridische hulp na verkeersongeval

Heeft u een verkeersongeluk gehad en heeft u door schuld van een andere verkeersdeelnemer letselschade? Onze letselschade juristen kunnen u geheel kosteloos adviseren en uw schadeclaim voor u regelen. Wij hebben jarenlange ervaring in het afhandelen van letselschade zaken en kunnen u terdege bijstaan van begin tot eind.

Samenwerkingsverband verkeersveiligheid

Een samenwerkingsverband van een aantal Nederlandse organisaties slaat alarm omdat de laatste cijfers aangeven dat het aantal doden en zwaargewonden in het verkeer sterk stijgt en de verkeersveiligheid nadrukkelijk achteruit gaat. In 2014 is een einde gekomen aan de jarenlange daling van het aantal verkeersdoden, sinds 2015 is er weer een duidelijke stijging te zien. Daarnaast neemt het aantal zwaargewonden ook sterk toe en is het aantal aanrijdingen gestegen met 50.000 naar 850.000 in slechts één jaar tijd.

Nadere informatie betreffende het samenwerkingsverband

Het nieuwe kabinet wordt gevraagd prioriteit te geven aan de verbetering van de verkeersveiligheid, onder andere door maatregelen te treffen om de infrastructuur te verbeteren, auto’s veiliger te maken en het gedrag van verkeersgebruikers te verbeteren. Omdat onder fietsers bijna de helft van alle zwaargewonden vallen, wil men extra aandacht voor de kwetsbare positie van fietsers in het verkeer. Zo kunnen beter ingerichte 30 km-zones en goede fietspaden verbetering brengen in de veiligheid van fietsers.

Hier leest u het manifest verkeersveiligheid

Veilig fietsen

De gemeente Amsterdam is deze oproep een stap voor. Het Amsterdamse stadsbestuur heeft deze maand namelijk al besloten een investering van 54 miljoen euro te doen om te zorgen voor een fietsvriendelijkere en veiligere stad. Amsterdam zal flink gaan investeren in fietsroutes (bredere fietspaden en veiligere kruispunten) en parkeergelegenheid voor fietsers.

Daarnaast moeten de fietsers zich beter gaan gedragen in het Amsterdamse verkeer. De gemeente wil een aantal campagnes opstarten om bellen en whatsappen op de fiets tegen te gaan en om meer rekening met elkaar te houden in het verkeer. Daarnaast wil men promoten dat fietsers stoppen voor zebrapaden en rode verkeerslichten. Op dit moment kunnen alle inwoners van Amsterdam hun eigen ideeën over deze plannen indienen bij de gemeente. Na de zomer stemt de gemeenteraad over het Meerjarenplan Fiets 2017-2022.

Nadere informatie betreffende de plannen van de gemeente Amsterdam

Steeds drukker op de weg

Maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren zijn nodig aangezien de drukte op de Nederlandse wegen steeds meer toeneemt. Meer drukte vraagt om meer oplettendheid van alle verkeersdeelnemers, maar ook om aanpassingen in de infrastructuur.

In het eerste kwartaal van dit jaar stonden automobilisten bijvoorbeeld vaker en langer in de file dan in dezelfde periode in 2016. De filezwaarte is in 2017 met 3 procent toegenomen, aldus de ANWB. De drukte van de ochtendspits is vergelijkbaar met die van vorig jaar, het is vooral de avondspits die drukker is geworden, in totaal zo’n 8 procent.

Nadere informatie over aanrijding in de file

Kosteloze juridische bijstand

Drukte in het verkeer of onveilige verkeerssituaties brengen helaas ook veel aanrijdingen met zich mee, met alle gevolgen van dien. In onze praktijk zien we regelmatig dat onoplettendheid, gecombineerd met onoverzichtelijke en drukke verkeersomstandigheden, zorgt voor verkeersongevallen met letselschade tot gevolg. Is u een soortgelijke situatie overkomen en is een andere partij hiervoor aansprakelijk? Neemt u dan contact met ons op voor vrijblijvende informatie. Wij kunnen u namelijk geheel kosteloos juridisch bijstaan.

Gepost op

Lees meer over:

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74