Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 262 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Spelende kinderen in het verkeer

In elke buurt, op elk plein en in elke straat kom je ze tegen. Kinderen die helemaal opgaan in hun spel op straat. Ze spelen een partijtje voetbal met hun vriendjes of rennen elkaar willekeurig achterna. Tegenwoordig zijn allerlei motorische speelvoertuigen helemaal in en zijn ook terug te vinden in het straatbeeld. Op straat spelen betekent ook spelen in nabijheid van verkeer. En dat is nou net waar kinderen niet zoveel oog voor hebben tijdens hun spel. Waar moet u als volwassen verkeersdeelnemer rekening mee houden? En wat kan kinderen worden bijgebracht in dergelijke verkeerssituaties?

Kosteloze juridische hulp bij gewond kind

Is uw kind aangereden op straat tijdens het spelen of onderweg naar school? Onze ruim ervaren letselschade juristen kunnen u van gedegen advies voorzien. Wij nemen u het intensieve juridische traject uit handen. Zo kunt u zich geheel richten op het voorspoedige herstel van uw kind. Als uw kind is aangereden door een aansprakelijke partij, dan werken wij geheel kosteloos.

Heeft u zelf een aanrijding met een spelend kind gehad? Meestal bent u dan aansprakelijk, ongeacht of het ongeval wel of niet uw schuld was. U kunt contact opnemen met onze letselschade juristen voor vrijblijvend advies.

Nadere informatie over wat te doen bij aanrijding van uw kind

Enquête Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland heeft onlangs een enquête gehouden onder ouders met kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Men wilde hiermee peilen wat deze ouders weten over speelvoertuigen in het verkeer, zoals de nu mateloos populaire hoverboards. Helaas is daaruit gebleken dat ouders vaak geen idee hebben waar kinderen wel en niet mogen komen met hun speelvoertuigen. VVN betreurt dit omdat het over het algemeen aan de ouders is om hun kinderen de verkeersregels bij te brengen. Verdere informatie betreffende de enquête vindt u op de site van VVN.

Hoverboards verboden op openbare weg

Skateboards, space scooters en heelys (schoenen met wieltjes) mogen alleen op de stoep gebruikt worden. Bij ontbreken van een trottoir mogen kinderen met deze speelvoertuigen op het fietspad. Hoverboards daarentegen zijn niet goedgekeurd voor de openbare weg en mogen dus alleen op privéterrein gebruikt worden. Veel mensen zijn niet op de hoogte van deze beperkingen. Vaak genoeg gebruiken kinderen deze voertuigen wel degelijk op de openbare weg, met alle gevaren van dien.

Kinderen kwetsbare verkeersdeelnemers

Kinderen in het verkeer zijn kwetsbaar en zo is dit ook geregeld in de wet. Omdat zij zich alleen te voet, op de fiets of met een speelvoertuig in het verkeer begeven, worden zij aangemerkt als kwetsbare verkeersdeelnemers. In de praktijk betekent dit dat kinderen tot 14 jaar meer wettelijke bescherming genieten dan andere weggebruikers. Zij kunnen daarom nooit aansprakelijk zijn bij een verkeersongeval. Indien u een aanrijding krijgt met een spelend kind jonger dan 14 jaar, dan bent u altijd voor 100% aansprakelijk voor de geleden schade.

Bij een ongeluk met een kind vanaf 14 jaar geldt dat de betrokken volwassen verkeersdeelnemer voor tenminste 50% aansprakelijk is. Dit is ook het geval als het kind zich verplaatste op een speelvoertuig zoals een hoverboard en wanneer de schuld van het ongeluk volledig bij het kind ligt.

Nadere informatie over aansprakelijkheid bij een aanrijding

Keurmerk Register Letselschade

Onze juristen beschikken allen over het keurmerk van het Register Letselschade. Dit betekent dat u kunt vertrouwen op betrouwbare juridische bijstand van ervaren letselschade experts. Heeft u een vraag naar aanleiding van deze informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij informeren u geheel vrijblijvend.

Gepost op

Lees meer over:

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen