Whiplash stichting voor erkenning whiplash

In het kort

  • Een whiplash is een heftige, vaak onverwachte snelle slingerbeweging van het hoofd, meestal veroorzaakt door een ongeval (kop-staartbotsing)
  • Het overgrote deel van de slachtoffers herstelt binnen zes maanden van de klachten na een whiplashongeval. Nog eens 80% is klachtenvrij binnen twee jaar
  • De Whiplash Stichting Nederland is er niet alleen voor begeleiding, informatie en erkenning van uw whiplash. Zij kunnen u tevens adviseren hulp in te schakelen bij de afwikkeling van de letselschade die is ontstaan door uw whiplash
  • De afwikkeling van uw whiplash letselschade is zodoende geen gemakkelijk proces en daarom zal de Whiplash Stichting voor erkenning whiplash u adviseren een onafhankelijke letselschadespecialist in te schakelen die uw belangen behartigt
  • De letselschade experts van B&O Letselschade zijn gespecialiseerd in de behandeling van letselschade claims als gevolg van een whiplashongeval en kunnen u kosteloos bijstaan
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

whiplash_stichting_nederland_logoVoor iedereen die te maken heeft met een whiplash, is er de Whiplash Stichting Nederland voor de erkenning van een whiplash. Een whiplash kan iedereen overkomen. Jaarlijks lopen tussen de 15.000 en 30.000 mensen whiplashletsel op. Bent u betrokken geweest bij een auto-ongeluk en heeft u sindsdien nekklachten? Wilt u weten of de klachten die u ervaart te maken kunnen hebben met het verschijnsel whiplash? De Whiplash Stichting Nederland kan u al deze informatie verschaffen, ook wanneer u op zoek bent naar helderheid en erkenning van uw whiplash.

Omdat een whiplash vaak ook financiële gevolgen voor u heeft, is het belangrijk om tevens direct een letselschadespecialist in te schakelen. In verreweg de meeste gevallen kan een letselschade jurist u gratis bijstaan bij de erkenning van uw whiplash en het claimen van de whiplash letselschadevergoeding.

Het ontstaan van een whiplash

Erkenning van whiplash klachten is voor slachtoffers erg belangrijk. Maar wat gebeurt er eigenlijk voordat een whiplash ontstaat? Een whiplash is een heftige, vaak onverwachte snelle slingerbeweging van het hoofd, meestal veroorzaakt door een ongeval (kop-staartbotsing). De halswervelkolom wordt in een fractie van een seconde excessief uitgerekt en extreem achterover en/of voorover gebogen. Als gevolg hiervan kunnen beschadigingen optreden in onder meer de halswervelkolom, andere halsstructuren, halsruggenmerg, het aangezicht en hersenen met hersenstam. Een whiplash kan tevens worden opgelopen door een bedrijfsongeval of op het sportveld.

De meest voorkomende klachten die ontstaan na een whiplashongeval zijn vooral nekpijnen, maar ook pijn aan het hoofd, de schouders en de rug. Daarnaast kunnen duizeligheid, vermoeidheid, concentratiestoornissen en vergeetachtigheid als gevolg van een whiplash optreden. De klachten die iemand na een whiplashongeluk ervaart, worden ook wel het whiplashsyndroom genoemd. Niet alle klachten zijn voor de buitenwereld zichtbaar en daarom is het voor whiplash slachtoffers zo belangrijk dat zij erkenning voor hun whiplash krijgen.

> Meer over wat te doen na een kop-staartbotsing

Erkenning voor blijvende whiplash klachten

Het overgrote deel van de slachtoffers herstelt binnen zes maanden van de klachten na een whiplashongeval. Nog eens 80% is klachtenvrij binnen twee jaar. Circa één op de vijf slachtoffers houdt blijvende klachten. Vaak worden de klachten door de omgeving niet altijd geaccepteerd en daarom zoekt juist deze groep erkenning voor hun whiplash. De Whiplash Stichting Nederland zet zich in voor erkenning en herkenning van whiplash klachten.

Welke hulp biedt de Whiplash Stichting voor erkenning whiplash?

De Whiplash Stichting Nederland zet zich al jaren actief in voor erkenning van een whiplash en de herkenning van het whiplashsyndroom. Mensen die te maken hebben met de nare gevolgen van een whiplash, kunnen bij de Whiplash Stichting Nederland terecht voor onder meer:

  • Coaching en begeleiding om grip te krijgen op de eigen situatie
  • Contact met lotgenoten voor begrip en erkenning van een whiplash
  • Een luisterend oor
  • Advies met betrekking tot behandelingen en/of therapieën
  • Een steuntje in de rug

De Whiplash Stichting Nederland biedt de hulpverlening op diverse manieren aan. Persoonlijk, telefonisch en digitaal. U kunt zodoende kiezen voor die hulp waar u zich het meest prettig bij voelt.

> Meer over gevolgen van een whiplash

Afwikkeling whiplash letselschade

De Whiplash Stichting Nederland is er niet alleen voor begeleiding, informatie en erkenning van uw whiplash. Zij kunnen u tevens adviseren hulp in te schakelen bij de afwikkeling van de letselschade die is ontstaan door uw whiplash. De Whiplash Stichting Nederland heeft inmiddels twintig jaar ervaring met alle aspecten van het whiplashsyndroom en kent de valkuilen. Zij weet tegen welke moeilijkheden u aan zult lopen wanneer u probeert uw letselschade vergoed te krijgen.

Eindeloze discussies en geen erkenning van uw whiplash

Er ontstaan helaas nog altijd eindeloze discussies in veel whiplash letselschadezaken tussen de eiser van de whiplash schadevergoeding en de aansprakelijke partij. U krijgt te maken met de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij. Zij zullen er alles aan doen om te bewijzen dat uw whiplashklachten niets te maken hebben met het ongeval, zodat zij zo min mogelijk aan u hoeven uit te betalen.

Om met bewijzen te komen, gaan zij vaak zoeken in uw verleden. Zij zullen uw whiplash niet erkennen en gaan soms zo ver door te zeggen dat uw whiplashsyndroom helemaal niet bestaat. Dit zal uw onzekerheid en herstel zeker niet ten goede komen. Zeker in het geval van een whiplash is het van belang om tijdig bij uw huisarts langs te gaan. Daarnaast is het belangrijk om gedegen juridische hulp in te schakelen, de Whiplash Stichting Nederland heeft jarenlange ervaring met dergelijke whiplash zaken en kan u hierover informeren.

> Meer over schadevergoeding whiplash

B&O Letselschade, specialist in whiplash letselschade claims

De afwikkeling van uw whiplash letselschade is zodoende geen gemakkelijk proces en daarom zal de Whiplash Stichting voor erkenning whiplash u adviseren een onafhankelijke letselschadespecialist in te schakelen die uw belangen behartigt. De letselschade experts van B&O Letselschade zijn gespecialiseerd in de behandeling van letselschade claims als gevolg van een whiplashongeval. Wij zijn uw deskundige gesprekspartner, wij gaan onderhandelen over de hoogte van een schadevergoeding en zullen alles netjes, zorgvuldig en snel afwikkelen. Daarnaast bieden wij ondersteuning, erkenning voor uw whiplash en zijn wij er voor u!

Heeft u behoefte aan steun, advies en/of erkenning van uw whiplash? U kunt met al uw vragen op elk gewenst moment terecht bij zowel B&O Letselschade als bij de Whiplash Stichting Nederland.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74