Whiplash als zelfstandige of ZZP-er, wat nu?

In het kort

  • Heeft u als ZZP-er een whiplash opgelopen en is een ander aansprakelijk voor het ongeval? Dan kunt u uw letselschade claimen
  • De tegenpartij moet onder andere uw kosten en verlies aan inkomen vergoeden. Ook betalen zij voor uw rechtsbijstan
  • Dit betekent dat wij u gratis kunnen helpen bij het claimen van uw letselschade
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

U werkt als zelfstandige of als ZZP-er en u heeft last van een whiplash. Zo ernstig dat u veel problemen ervaart om weer aan de slag te gaan. Herstel kost tijd! Maar zolang u niet kunt werken, komt er geen geld binnen. Uw inkomen als zelfstandige staat onder druk en u maakt zich zorgen over uw financiën nu u door de whiplash tijdelijk arbeidsongeschikt bent.

Is een ander verantwoordelijk voor uw whiplash? Bent u bijvoorbeeld betrokken geweest bij een kop-staartbotsing en bent u van achteren aangereden? Dan is de tegenpartij wettelijk verplicht uw financiële schade te vergoeden. Laat u bijstaan door een letselschadespecialist om uw schade te claimen!

Whiplash en arbeidsongeschikt

Arbeidsongeschikt door een whiplash? Als ZZP-er heeft u geen werkgever die tijdens uw herstel uw salaris doorbetaalt. Veel ZZP-ers en zelfstandig ondernemers zijn niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Ook bent u zeker niet de enige zelfstandige die onvoldoende financiële reserves heeft om grote klappen op te vangen. Niet vreemd dat u zich zorgen maakt: een zelfstandige kan snel in financiële problemen terecht komen. Is het de schuld van een ander dat u voor korte of langere tijd arbeidsongeschikt bent? Dan is het zaak de tegenpartij zo snel mogelijk aansprakelijk te stellen voor het verlies aan inkomen. Ook heeft u recht op vergoeding van andere letselschade en schadeposten die voortkomen uit uw whiplash.

> Meer over arbeidsongeschiktheid na whiplash


Indien de tegenpartij aansprakelijk is voor uw whiplash, kunnen wij gratis uw schadevergoeding claimen. Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.


Aanvulling van inkomen

Een whiplash kan ervoor zorgen dat u voor een langere periode uit de roulatie bent. Bent u arbeidsongeschikt door toedoen van een ander? De aansprakelijke tegenpartij zal voor aanvulling van uw inkomen als zelfstandige moeten zorgen zolang u arbeidsongeschikt bent. Om dat voor elkaar te krijgen, is het belangrijk dat u goede juridische bijstand krijgt en dat u zich laat bijstaan door schadespecialisten.

De tegenpartij zal mogelijk claimen dat uw whiplash er niet de enige oorzaak van is dat u als ZZP-er tijdelijk zonder werk zit. Of dat het letsel veel minder ernstig is dan u het ervaart: whiplash symptomen zijn immers lang niet altijd zichtbaar. Het is vaak niet eenvoudig om te bewijzen dat u niet kunt werken en arbeidsongeschikt bent. Onze letselschade experts hebben hier veel ervaring mee en weten hoe zij dat moeten aanpakken. Zij zullen aantonen wat uw verlies aan verdienvermogen is zodat u dit kunt claimen bij de tegenpartij.

> Meer over verlies aan verdienvermogen

Het is al met al van groot belang dat u uw positie als ZZP-er niet in gevaar brengt als u arbeidsongeschikt raakt. Een zelfstandige gunt zichzelf vaak niet voldoende tijd voor herstel. Dat is begrijpelijk, want mogelijk worden uw opdrachtgevers na verloop van tijd ongeduldig. Wanneer bent u weer beschikbaar? Wanneer kunt u weer aan het werk? Hoe langer u arbeidsongeschikt bent als gevolg van een whiplash, hoe groter de problemen kunnen worden. Niet alleen mist u inkomsten als zelfstandige; ZZP-ers lopen bovendien het risico dat zij klanten kwijt raken. Opdrachtgevers vinden misschien dat uw herstel te lang duurt. Bent u na verloop van tijd weer gedeeltelijk of volledig hersteld, dan kan het zijn dat andere zelfstandigen uw werkzaamheden hebben overgenomen. Ook dat betekent inkomstenderving.


Bent u slachtoffer geworden van een ongeval en heeft u daarbij een whiplash opgelopen? Indien de tegenpartij aansprakelijk is, kunnen wij gratis uw schadevergoeding voor u claimen. Bel 085-877 1774 of neem contact met ons op via ons contactformulier voor meer informatie.


Letselschade specialist voor ZZP-ers

Onze letselschade specialisten kunnen ervoor zorgen dat de tegenpartij al uw schadeposten vergoedt en zorgt draagt voor aanvulling van uw inkomen. U wilt immers niet in financiële problemen komen als u als ZZP-er arbeidsongeschikt bent. Wij begrijpen dat het voor zelfstandige ondernemers eveneens belangrijk is dat de aansprakelijke tegenpartij vlot een eerste betaling doet en u niet langer laat wachten dan nodig is. Daarom regelen wij vaak een voorschot op de schadevergoeding.

De kans groot is echter groot dat de verzekeraar van de tegenpartij uw whiplash en arbeidsongeschiktheid niet serieus neemt, weten wij uit ervaring. Een whiplash heeft grote impact op uw leven, maar helaas zijn de symptomen lang niet altijd direct zichtbaar. Onze experts hebben jarenlange ervaring met whiplash-zaken: wij nemen uw klachten serieus en zorgen voor een vergoeding waar u recht op heeft.

> Meer over letselschade verhalen ZZP-er

Gratis juridische bijstand voor zelfstandige?

Heeft u veel last van de gevolgen van uw whiplash en u maakt zich zorgen over uw inkomen? Het is begrijpelijk dat u in deze situatie niet zit te wachten op extra kosten voor het inschakelen van letselschade experts en juridische bijstand. Goed nieuws: degene die aansprakelijk is voor uw whiplash, is wettelijk verplicht uw kosten voor rechtsbijstand te vergoeden. U betaalt dus niets voor onze dienstverlening. Ook als u geen verzekering voor gratis rechtsbijstand heeft.

Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74