Whiplash als zelfstandige of ZZP-er, wat nu?

In het kort

  • Is een ander verantwoordelijk voor uw whiplash? Dan is de tegenpartij wettelijk verplicht uw financiële schade te vergoeden
  • Is het de schuld van een ander dat u voor korte of langere tijd arbeidsongeschikt bent? Dan is het zaak de tegenpartij zo snel mogelijk aansprakelijk te stellen voor het verlies aan inkomen
  • Ook heeft u recht op vergoeding van andere letselschade en schadeposten die voortkomen uit uw whiplash
  • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering dekt zelden uw volledige verlies aan inkomen en het is de vraag of deze verzekering snel zal uitkeren
  • De aansprakelijke tegenpartij zal voor aanvulling van uw inkomen als zelfstandige moeten zorgen zolang u arbeidsongeschikt bent
  • Degene die aansprakelijk is voor uw whiplash, is wettelijk verplicht uw kosten voor rechtsbijstand te vergoeden. U betaalt dus niets voor onze dienstverlening. Ook als u geen verzekering voor gratis rechtsbijstand heeft
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

whiplash-letselschade-zzp-zelfstandige-zelfstandig-ondernemerU werkt als zelfstandige of als ZZP-er en u heeft last van een whiplash. Zo ernstig dat u veel problemen ervaart om weer aan de slag te gaan. Herstel kost tijd! Maar zolang u niet kunt werken, komt er geen geld binnen. Uw inkomen als zelfstandige staat onder druk en u maakt zich zorgen over uw financiën nu u door de whiplash tijdelijk arbeidsongeschikt bent.

Is een ander verantwoordelijk voor uw whiplash? Bent u bijvoorbeeld betrokken geweest bij een kop-staartbotsing en bent u van achteren aangereden? Dan is de tegenpartij wettelijk verplicht uw financiële schade te vergoeden. Laat u bijstaan door een letselschadespecialist om uw schade te claimen!

Whiplash en arbeidsongeschikt

Arbeidsongeschikt door een whiplash? Als ZZP-er heeft u geen werkgever die tijdens uw herstel uw salaris doorbetaalt. Veel ZZP-ers en zelfstandig ondernemers zijn niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Ook bent u zeker niet de enige zelfstandige die onvoldoende financiële reserves heeft om grote klappen op te vangen. Niet vreemd dat u zich zorgen maakt: een zelfstandige kan snel in financiële problemen terecht komen. Is het de schuld van een ander dat u voor korte of langere tijd arbeidsongeschikt bent? Dan is het zaak de tegenpartij zo snel mogelijk aansprakelijk te stellen voor het verlies aan inkomen. Ook heeft u recht op vergoeding van andere letselschade en schadeposten die voortkomen uit uw whiplash.

> Meer over arbeidsongeschiktheid na whiplash

Zelfstandige, ZZP-er en arbeidsongeschikt?

Als ZZP-er en zelfstandige krijgt u niet doorbetaald als u arbeidsongeschikt bent. Misschien heeft u wel een verzekering voor arbeidsongeschiktheid afgesloten, maar het is nog maar de vraag of deze snel uitkeert. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering dekt bovendien zelden uw volledige verlies aan inkomen. Daarnaast heeft u als zelfstandige veel zakelijke kosten die gewoon doorlopen, of u nu kunt werken of niet. Recht op een uitkering vanuit de Ziektewet van het UWV heeft een ZZP-er ook niet. Een whiplash en arbeidsongeschiktheid heeft dus direct ernstige gevolgen voor uw financiële situatie, ook als de situatie slechts tijdelijk is.

Aanvulling van inkomen

Een whiplash kan ervoor zorgen dat u voor een langere periode uit de roulatie bent. Bent u arbeidsongeschikt door toedoen van een ander? De aansprakelijke tegenpartij zal voor aanvulling van uw inkomen als zelfstandige moeten zorgen zolang u arbeidsongeschikt bent. Om dat voor elkaar te krijgen, is het belangrijk dat u goede juridische bijstand krijgt en dat u zich laat bijstaan door schadespecialisten.

De tegenpartij zal mogelijk claimen dat uw whiplash er niet de enige oorzaak van is dat u als ZZP-er tijdelijk zonder werk zit. Of dat het letsel veel minder ernstig is dan u het ervaart: whiplash symptomen zijn immers lang niet altijd zichtbaar. Het is vaak niet eenvoudig om te bewijzen dat u niet kunt werken en arbeidsongeschikt bent. Onze letselschade experts hebben hier veel ervaring mee en weten hoe zij dat moeten aanpakken.

> Meer over verlies aan verdienvermogen

Het is al met al van groot belang dat u uw positie als ZZP-er niet in gevaar brengt als u arbeidsongeschikt raakt. Een zelfstandige gunt zichzelf vaak niet voldoende tijd voor herstel. Dat is begrijpelijk, want mogelijk worden uw opdrachtgevers na verloop van tijd ongeduldig. Wanneer bent u weer beschikbaar? Wanneer kunt u weer aan het werk? Hoe langer u arbeidsongeschikt bent als gevolg van een whiplash, hoe groter de problemen kunnen worden. Niet alleen mist u inkomsten als zelfstandige; ZZP-ers lopen bovendien het risico dat zij klanten kwijt raken. Opdrachtgevers vinden misschien dat uw herstel te lang duurt. Bent u na verloop van tijd weer gedeeltelijk of volledig hersteld, dan kan het zijn dat andere zelfstandigen uw werkzaamheden hebben overgenomen. Ook dat betekent inkomstenderving.

Letselschade specialist voor ZZP-ers

Een kop-staartbotsing is de meest voorkomende oorzaak van een whiplash. Als u van achteren bent aangereden, is een andere automobilist doorgaans schuldig aan het ongeluk. Ook onder andere omstandigheden kan iemand anders verantwoordelijk zijn voor uw whiplash en het feit dat u arbeidsongeschikt bent. Het is verstandig zo snel mogelijk een letselschade expert in te schakelen als u een ander aansprakelijk kunt stellen voor uw arbeidsongeschiktheid.

Onze letselschade specialisten kunnen ervoor zorgen dat de tegenpartij al uw schadeposten vergoedt en zorgt draagt voor aanvulling van uw inkomen. U wilt immers niet in financiële problemen komen als u als ZZP-er arbeidsongeschikt bent. Wij begrijpen dat het voor zelfstandige ondernemers eveneens belangrijk is dat de aansprakelijke tegenpartij vlot een eerste betaling doet en u niet langer laat wachten dan nodig is.

> Meer over letselschade verhalen ZZP-er

De kans groot is echter groot dat de verzekeraar van de tegenpartij uw whiplash en arbeidsongeschiktheid niet serieus neemt, weten wij uit ervaring. Een whiplash heeft grote impact op uw leven, maar helaas zijn de symptomen lang niet altijd direct zichtbaar. Onze experts hebben jarenlange ervaring met whiplash-zaken: wij nemen uw klachten serieus.

Gratis juridische bijstand voor zelfstandige?

U heeft veel last van de gevolgen van uw whiplash en u maakt zich zorgen over uw inkomen. Het is begrijpelijk dat u in deze situatie niet zit te wachten op extra kosten voor het inschakelen van letselschade experts en juridische bijstand. Goed nieuws: degene die aansprakelijk is voor uw whiplash, is wettelijk verplicht uw kosten voor rechtsbijstand te vergoeden. U betaalt dus niets voor onze dienstverlening. Ook als u geen verzekering voor gratis rechtsbijstand heeft.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74