Crush letsel

In het kort

  • Crush letsel ontstaat nadat een lichaamsdeel bekneld raakt
  • Als een ander aansprakelijk is voor het ontstaan van het crush letsel, zal deze de letselschade van het slachtoffer dienen te vergoeden
  • B&O Letselschade Juristen beoordeelt gratis en vrijblijvend uw situatie en kan vervolgens het gehele schadetraject uit handen nemen
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Crush letsel ontstaat nadat een lichaamsdeel bekneld raakt. Crush letsel kan zich voordoen bij een auto-ongeval waarbij een slachtoffer bekneld raakt, maar ook tijdens het werk met grote machines of bij het instorten van een gebouw. Afhankelijk van de druk die op het lichaamsdeel wordt uitgeoefend kan het letsel aanzienlijk zijn. 

Gevolgen beknelling crush letsel

Door de beknelling kan een kneuzing van het lichaamsdeel ontstaan, vaak in combinatie met een bloeduitstorting (blauwe plek) en beschadiging van de huid. In ernstigere gevallen kunnen botten, spieren, bloedvaten, huidweefsel of zenuwen beschadigd raken.

Daarnaast kan secundaire letselschade ontstaan. Door de grote druk op het lichaamsdeel kunnen problemen ontstaan met de doorbloeding en/of de ademhaling (met name bij grote druk op buik en borstkas). Door het zuurstoftekort kunnen lichaamsdelen permanent beschadigd raken. Soms zal amputatie van het lichaamsdeel noodzakelijk zijn. Bij crush letsel is vaak sprake van grote wonden, die besmet kunnen zijn met straatvuil. De kans op infecties bij crush letsel is dus groot.

Behandeling crush letsel

De behandeling van crush letsel is afhankelijk van de ernst en aard van het letsel. Als het huidweefsel nog gered kan worden, zullen vaak meerdere operaties nodig zijn. Dit wordt reconstructieve chirurgie genoemd. Soms zal een operatie noodzakelijk zijn om een botbreuk (fractuur) recht te zetten, waarna gips wordt aangebracht. Over het algemeen is het genezingsproces na crush letsel langdurig en gaat gepaard met veel pijn en ongemak.

Schadevergoeding letselschade

Slachtoffers met crush letsel maken vaak hoge kosten, terwijl ze na het ongeval vaak een tijd niet kunnen werken. De kans op financiële problemen neemt daardoor toe. Veel slachtoffers weten niet dat zij hun letselschade kunnen verhalen op de aansprakelijke partij.

Als een ander aansprakelijk is voor het ontstaan van het crush letsel, zal deze de letselschade van het slachtoffer dienen te vergoeden. Een ander kan bijvoorbeeld juridisch aansprakelijk zijn als hij u geen voorrang verleende in het verkeer. Maar ook uw werkgever kan aansprakelijk zijn als hij u liet werken met een machine, waarbij uw hand bekneld raakt. De aansprakelijke veroorzaker zal onder andere de medische kosten, reiskosten, verlies aan verdienvermogen, kosten voor rechtsbijstand en smartengeld moeten vergoeden aan het slachtoffer.

Inschakelen van een letselschadespecialist

Is uw crush letsel de schuld van iemand anders? Schakel dan zo snel mogelijk juridische bijstand in om uw letselschadevergoeding veilig te stellen. B&O Letselschade beoordeelt gratis en vrijblijvend uw situatie en kan vervolgens het gehele schadetraject uit handen nemen. Voor hoge kosten hoeft u niet bang te zijn. Onze nota sturen we naar de aansprakelijke tegenpartij, die wettelijk verplicht is de kosten van rechtsbijstand van het slachtoffer te vergoeden. Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74