Schadevergoeding hoofdletsel na ongeluk

In het kort

  • Wanneer u hoofdletsel hebt opgelopen, doet u er verstandig aan om tijdig juridisch advies in te winnen, zeker wanneer uw klachten blijvend van aard zijn en deze u (ernstig) beperken bij uw dagelijkse leven
  • U hebt recht op een letselschadevergoeding inclusief smartengeld als het hoofdletsel is veroorzaakt door een ander
  • De letselschadespecialist van B&O Letselschade informeert u graag kosteloos over de juridische en medische aspecten van uw letselschadezaak
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Bent u betrokken geraakt bij een ongeval en hebt u als gevolg van dit ongeval hoofdletsel opgelopen? Neem dan contact met ons op voor gratis juridische hulp. Wij zorgen ervoor dat uw letselschade wordt vergoed. Wij doen dit door de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk te stellen voor uw hoofdletsel. U kunt schadevergoeding krijgen voor zowel materiële als immateriële schade naar aanleiding van het ongeval. En indien de tegenpartij aansprakelijk is voor het ongeval is onze hulp voor u gratis.

Oorzaken hoofdletsel

Hoofdletsel wordt meestal veroorzaakt door een verkeersongeval, bijvoorbeeld een aanrijding met de fiets, auto-ongeluk of wanneer u als voetganger wordt aangereden. Maar ook wanneer u reist met de bus of tram kunt u door een noodstop met uw hoofd tegen een hard voorwerp vallen waardoor hoofdletsel ontstaat. Enkele andere voorbeelden van situaties die hoofdletsel kunnen veroorzaken zijn:

Wanneer u hoofdletsel hebt opgelopen, doet u er verstandig aan om tijdig juridisch advies in te winnen, zeker wanneer uw klachten blijvend van aard zijn en deze u (ernstig) beperken bij uw dagelijkse leven. De juristen van B&O Letselschade kunnen u uitstekend adviseren. Dit kost u in de meeste gevallen helemaal niets.

De gevolgen van hoofdletsel

De gevolgen van hoofdletsel kunnen soms zeer ernstig zijn. Het letsel kan zich beperken tot de hoofdhuid en de schedel, maar ook het schedeldak, de schedelbasis en/of de hersenen kunnen beschadigd raken. Daarnaast kunnen er ook botstukken van de schedel breken, zoals het jukbeen, de kaak of het neusbeen. Het slachtoffer krijgt bovendien niet alleen met lichamelijke klachten te maken. Er is ook vaak sprake van psychische schade, inkomensschade, verlies aan zelfwerkzaamheid en levensvreugde.

U hebt recht op een letselschadevergoeding inclusief smartengeld als het hoofdletsel is veroorzaakt door een ander. De letselschadespecialisten van B&O Letselschade kunnen uw claim kosteloos voor u afwikkelen, zodat u daar verder geen omkijken meer naar heeft.

De symptomen van hoofdletsel op rij

De symptomen van hoofdletsel kunnen verschillend zijn. Er kan overvloedig bloedverlies optreden bij een verwonding van de hoofdhuid, omdat in dit gedeelte van de huid veel oppervlakkige bloedvaten liggen. Verwondingen kunnen hierdoor ernstiger lijken dan ze feitelijk zijn. De meest voorkomende symptomen van hoofdletsel zijn:

Ernstig hoofdletsel kan leiden tot bewusteloosheid en coma. Door letsel aan het hoofd kan na weken, maanden of zelfs jaren nog epilepsie optreden. In de ergste gevallen kan het zelfs overlijden tot gevolg hebben.

Voorbeelden smartengeldbedragen bij hoofdletsel

Er worden jaarlijks duizenden gerechtelijke uitspraken gedaan over de toekenning van smartengeld bij hoofdletsel. Om u een idee te geven welke smartengeldbedragen bij hoofdletsel worden uitgekeerd, geven wij u enkele voorbeelden van rechterlijke uitspraken. Meer voorbeelden vind u op deze pagina.

Bedrijfsongeval; ruzie op het werk; smartengeldvergoeding € 80.000,00

Een 39-jarige seizoensarbeider krijgt tijdens zijn werkzaamheden ruzie met een collega. Deze slaat hem met een spa op zijn hoofd. Als gevolg van deze klap loopt de man ernstig hoofdletsel op. De spa komt midden op het hoofd van de man terecht met als gevolg dat zijn schedelbot wordt ingedrukt, een zogeheten impressiefractuur. Daarnaast loopt hij verwondingen van de hoofdhuid en hersenen op. Door het ernstige hoofdletsel raakt de man levenslang ernstig gehandicapt en heeft hij in grote mate hulp en verzorging nodig. De rechtbank kent de man een smartengeldvergoeding van € 80.000,00 toe.

Val tegen wandmeubel; smartengeldvergoeding € 4.000,00

Een man komt ongelukkig ten val in het huis van iemand anders. Hij loopt hoofdletsel op, omdat hij struikelt en vervolgens met zijn hoofd tegen een wandkast valt. Direct na de valpartij ervaart de man nek- en hoofdpijnklachten. De klachten verdwijnen niet en een deskundige stelt een whiplash vast. De man heeft moeite met de verwerking van zijn tegenspoed en is als gevolg hiervan snel emotioneel, boos en geïrriteerd. Omdat het herstel niet verloopt zoals de man wil, is hij genoodzaakt zijn werk op te geven. Ook bij zijn grote hobby tuinieren wordt hij flink beperkt. De rechter kent aan smartengeld een bedrag van € 4.000,00 toe. Hij laat derving van levensvreugde sterk meewegen in zijn uitspraak.

Val van steiger; smartengeldvergoeding € 1.134,00

Een timmerman valt tijdens zijn werkzaamheden van een steiger en loopt hoofdletsel op door de harde klap. Met spoed wordt de man naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft in totaal zes dagen met een zeer zware hersenschudding in het ziekenhuis moeten verblijven. Daarna is de timmerman nog bijna vijf maanden arbeidsongeschikt geweest. De werkgever wordt aansprakelijk gesteld voor de valpartij en diens verzekeraar dient de letselschade van de man te vergoeden. De rechtbank kent de man een smartengeldvergoeding van € 1.134,00 toe.

Vuistslag tegen hoofd; smartengeldvergoeding € 17.000,00

Tijdens een ruzie krijgt een man, van beroep lasser, een vuistslag tegen zijn hoofd. Hij valt achterover en komt met zijn hoofd op een betonnen rand terecht, met ernstig hoofdletsel tot gevolg. De man belandt in het ziekenhuis met een schedelbasisfractuur, welke onder het harde hersenvlies een grote bloeding heeft veroorzaakt. De man ondergaat kort na elkaar twee operaties, verkeerd in levensgevaar en wordt zestien dagen in coma gehouden. Hij moet acht weken in het ziekenhuis verblijven en aansluitend een maand revalideren in een revalidatiecentrum.

Na ongeveer vijf maanden ondergaat de man een operatie. Er wordt op het ontbrekende deel van de schedel een acrylplastiek geplaatst. Blijvende klachten die man aan de ruzie overhoudt zijn: gehoorschade aan zijn rechteroor, evenwichtsstoornissen, ontsierend litteken op zijn grotendeels kale, gevoelige schedel, heup- schouder- en nekklachten. De rechtbank kent de man een smartengeldvergoeding van € 17.000,00 toe.

Gratis juridische hulp bij hoofdletsel

Wilt u meer informatie over hoofdletsel en een letselschadevergoeding? De letselschadespecialist van B&O Letselschade informeert u graag kosteloos over de juridische en medische aspecten van uw letselschadezaak. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74