Predispositie

Predispositie: eerdere klachten komen terug na ongeval

Een medische voorgeschiedenis kan belangrijk zijn wanneer u voor een tweede maal letsel oploopt bij een ongeval. Zeker wanneer blijkt dat er overeenkomsten zijn tussen uw klachten nu en na het ongeval dat u jaren geleden overkwam. In juridische taal spreekt men over predispositie. Iemand heeft bijvoorbeeld jarenlang nekklachten na een auto-ongeluk. Inmiddels gaat het echter een stuk beter. Nu is deze persoon opnieuw het slachtoffer van een bedrijfsongeval waardoor veel pijn ontstaat aan zijn nek en hoofd. Predispositie wil zeggen dat er al klachten waren vóór het ongeval. De vraag is dan of het letsel dat nu ontstaan is, er ook in deze mate zou zijn als er geen medische voorgeschiedenis bestond.

Verzekeraars gebruiken predispositie als stok om mee te slaan

Uiteraard is predispositie een populair wapen in handen van verzekeraars die de verantwoordelijke partij vertegenwoordigen. Predispositie kan ook aan de orde zijn wanneer een slachtoffer aanleg heeft voor een bepaalde aandoening. De vraag is dan of het letsel door deze aanleg erger is uitgepakt dan zonder deze aanleg. Of dat bepaalde klachten die er al waren, erger zijn geworden door het ongeval. Predispositie is een complexe materie die invloed kan hebben op de hoogte van de uiteindelijke schadevergoeding.

Predispositie van invloed op hoogte schadevergoeding

Predispositie heeft te maken met de vraag of een bepaald letsel of een bepaalde klacht volledig te wijten is aan een bepaald ongeval. Bij predispositie spelen eerdere medische klachten opeens een rol in bij afwikkeling van uw letselschadezaak. Informatievoorziening rondom het opgelopen letsel is relevant. Inzage in ál uw medische informatie is niet nodig. Maar voor de verzekeraar van de tegenpartij is het interessant om inzage te hebben in de gegevens in uw dossier van vóór het ongeval die betrekking hebben op de klachten die u nu ondervindt. Indien een predispositie kan worden geconstateerd, kan dit nadelig zijn voor de uiteindelijke schadevergoeding.

B&O Letselschade kent valkuilen predispositie

Juristenkantoor B&O Letselschade behartigt de belangen van slachtoffers met letselschade ten gevolge van verkeersongevallen , bedrijfsongevallen of medische fouten. De medewerkers van B&O Letselschade werken volgens een nauwgezet stappenplan waarbij het persoonlijke contact met de cliënt voorop staat. Alleen zo kan een succesvolle en optimale schaderegeling gerealiseerd worden. Ook in letselschadezaken met predispositie staan wij garant voor een nauwkeurige procedure waarbij uw belangen steeds het zwaarst wegen

 

Hebt u letselschade door een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is? Neem dan contact op met onze letselschade experts, dan weet u snel waar u aan toe bent.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74