Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Wat is letselschade?

In het kort

 • Letselschade is de schade die een slachtoffer oploopt door lichamelijk of geestelijk letsel en de beperkingen daarvan
 • Letselschade is pas verhaalbaar als de tegenpartij juridisch aansprakelijk is
 • Zowel materiële als immateriële schade komt in aanmerking voor letselschadevergoeding
 • Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd
 • Indien u recht heeft op letselschade vergoeding dan helpen wij u geheel kostenloos
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

letsel opgelopen bij een ongeval en letselschadeB&O Letselschade is een letselschadebureau, waar een deskundig team van letselschadejuristen en -experts letselschadezaken behandelt. Maar, wat is letselschade nu precies? Welke schadeposten vallen hieronder? Graag vertel ik u meer over letselschade.

Wanneer is sprake van letselschade?

Letselschade is de schade die een slachtoffer oploopt door lichamelijk of geestelijk letsel en de beperkingen daarvan. Letselschade kan opgelopen worden in verschillende situaties. Denk aan een verkeersongeval, een arbeidsongeval, een ongeval door een gebrekkig product, een ongeval bij een sport- of spelsituatie, een ongeval met een dier, etc.

Letselschade is pas verhaalbaar als de tegenpartij juridisch aansprakelijk is.
Lees hier meer over aansprakelijkheid van de tegenpartij.

Welke schadeposten vallen onder letselschade?

Veel slachtoffers weten niet welke schadeposten ze kunnen claimen. Wij helpen u graag bij het samenstellen van een zo reëel mogelijke schadeclaim. Uiteraard is elke zaak uniek en zullen wij samen met u kijken naar de bijzonderheden van uw situatie.

Om u alvast een indruk te geven heb ik een aantal schadeposten onder elkaar gezet. Onder andere deze posten komen in beginsel voor vergoeding in aanmerking:

 • Verlies aan inkomsten
 • Medische kosten
 • Re-integratiekosten
 • Reiskosten (bijvoorbeeld van en naar het ziekenhuis)
 • Redelijke kosten voor rechtsbijstand
 • Kosten voor extra huishoudelijke hulp

Valt smartengeld ook onder letselschade?

De posten die ik hierboven noemde vallen onder de categorie materiële schade. Daarnaast komt ook immateriële schade voor vergoeding in aanmerking. Immateriële schade is alle letselschade die u lijdt door pijn, verdriet en verminderde levensvreugde, veroorzaakt door het ongeval. Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd.

Graag zou ik u een indicatie willen geven over de hoogte van een eventuele smartengelduitkering. Dat kan ik echter niet, aangezien veel verschillende factoren een rol spelen bij het bepalen van smartengeld. Het zal van de omstandigheden van uw geval afhangen hoe hoog de smartengeld-uitkering zal zijn, zoals: de ernst en impact van het letsel op uw leven, uw leeftijd en uw geslacht.

Heeft u letsel opgelopen en wilt u weten of uw letselschade voor vergoeding in aanmerking komt? Wij helpen u graag geheel vrijblijvend verder. Neem vandaag nog contact met ons op.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen