Wat is blijvende invaliditeit?

In het kort

  • Blijvende invaliditeit is lichamelijk of geestelijk letsel dat niet meer geneest
  • Bij vaststelling van de hoogte van de letselschadevergoeding is de mate van blijvende invaliditeit erg belangrijk
  • Doordat de vaststelling van de mate van blijvende invaliditeit erg ingewikkeld is, is het verstandig u bij te laten staan door een letselschade expert
  • Onze rechtsbijstand kost in de meeste gevallen niets
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Door een ongeval in het verkeer of op de werkvloer kunt u letsel oplopen. Dit letsel kan dermate erg zijn, dat sprake is van blijvende invaliditeit.

Blijvende invaliditeit

De naam zegt het al: blijvende invaliditeit is lichamelijk of geestelijk letsel dat niet meer geneest. Bij vaststelling van de hoogte van de letselschadevergoeding is de mate van blijvende invaliditeit erg belangrijk.

Een medisch expert beoordeelt eerst hoeveel procent invaliditeit er is ten opzichte van het gehele ledemaat. Daarna wordt gekeken naar de mate van invaliditeit van het ledemaat ten opzichte van het hele lichaam. Bijvoorbeeld: bij verlies van een pink maakt de pink 14% deel uit van de hand, en de hand maakt weer 20% deel uit van het gehele lichaam. U zult dan 20% van 14% is 2,8% blijvend invalide zijn. Dit is een vereenvoudigd voorbeeld, in de praktijk is de berekening vele malen complexer.

Schadevergoeding blijvende invaliditeit

Door blijvende invaliditeit is het meestal lastig uw oude baan weer op te pakken. Misschien moet u het rustiger aandoen, of moet u een hele andere functie uitoefenen. Bovendien dient u misschien een revalidatietraject te ondergaan om te leren omgaan met uw beperkingen. Dit alles heeft financiële gevolgen. U verdient minder, u maakt kosten. De aansprakelijke veroorzaker van het ongeval dient deze kosten voor u te vergoeden. Dit kan uw werkgever zijn, indien het ongeval plaatsvond tijdens werktijd. Lees hier meer over aansprakelijkheid van de werkgever.

B&O Letselschade helpt u gratis bij blijvende invaliditeit

Doordat de vaststelling van de mate van blijvende invaliditeit erg ingewikkeld is, is het verstandig u bij te laten staan door een letselschade expert. Uw claim is bij ons in goede handen. Wij staan bekend om onze professionaliteit, onze betrokkenheid en onze persoonlijke aanpak. We zijn aangesloten bij alle belangrijke brancheverenigingen en we zijn in het bezit van het keurmerk van het Register Letselschade. Bovendien bent u bij ons geen nummer.

U hoeft trouwens niet op te zien tegen hoge kosten. Onze rechtsbijstand kost in de meeste gevallen niets.

Nieuwsgierig of wij ook u gratis kunnen bijstaan? Neem vandaag nog geheel vrijblijvend contact met ons op: 085-8771774

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74