Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 262 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Schadeposten bedrijfsongeval

In het kort

  • Als u letselschade heeft opgelopen door een bedrijfsongeval, kunt u een schadevergoeding claimen voor alle schadeposten waar u mee te maken krijgt door het ongeval
  • Als u door een bedrijfsongeval schade heeft aan uw bezittingen, dan wordt deze schadepost ook toegevoegd aan uw totale letselschade
  • Als uw werkgever aansprakelijk is voor uw letselschade, dan kunt u de schadepost voor misgelopen inkomsten ook claimen
  • Immateriële letselschade is een geldbedrag dat dient als compensatie voor gederfde levensvreugde en psychische schade als gevolg van het bedrijfsongeval
  • Neem bij letselschade na een bedrijfsongeval vrijblijvend contact met ons op voor gegarandeerd kosteloze rechtsbijstand
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Veel Nederlanders brengen een groot deel van hun tijd door op het werk. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever om hen tijdens werktijd veilige arbeidsomstandigheden te bieden. Daarnaast moeten alle voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om een bedrijfsongeval te voorkomen. Ondanks dat gaat er geen dag voorbij dat er ergens in Nederland iemand slachtoffer wordt van een bedrijfsongeval. Omdat een bedrijfsongeval niet altijd te voorkomen is, hebben de meeste werkgevers een bedrijfsongevallenverzekering. Dit is om de schadeposten van zowel werkgever als werknemer te dekken.

Bedrijfsongevallen en kosten

De ene sector is gevoeliger voor bedrijfsongevallen dan de ander. Zo komen de meeste bedrijfsongevallen voor in de horeca, de bouwnijverheid en de agrarische sector. Met name in de laatste twee sectoren ligt de reden voor de hand. Werknemers werken met grote machines, zwaar gereedschap of op hoge bouwsteigers. De aard van de werkzaamheden brengt extra risico’s met zich mee die om meer voorzorgsmaatregelen vragen dan een kantoorbaan waarbij u de hele dag achter de computer zit. Werknemers in de horeca hebben regelmatig te maken met snijwonden, brandwonden en bijvoorbeeld uitglijden. Ook deze ogenschijnlijk kleine ongevallen kunnen vervelend letsel tot gevolg hebben.

> Meer over wat te doen na een ongeval op de werkvloer

Als u letselschade heeft opgelopen door een bedrijfsongeval, kunt u een schadevergoeding claimen voor alle schadeposten waar u mee te maken krijgt door het ongeval. Ten eerste maakt u kosten voor de medische hulp die u nodig heeft bij lichamelijke letsel. Daarnaast zijn er veel indirecte schadeposten die het gevolg zijn van het bedrijfsongeval. Een hulp in de huishouding, juridische kosten en extra reiskosten zijn allemaal schadeposten waarvoor u een schadevergoeding kunt eisen. Ten slotte kan ons letselschadebureau een bedrag aan smartengeld berekenen om pijn, verdriet en andere psychische schade als gevolg van het bedrijfsongeval te compenseren.

Ziektekosten

Afhankelijk van de ernst van uw letsel krijgt u te maken met de rekening van een ziekenhuisopname, medicijnen, fysiotherapie of psychotherapie. De medische kosten kunnen behoorlijk hoog oplopen.Het is tegenwoordig verplicht om eigen risico te betalen alvorens uw ziektekostenverzekeraar enige vergoeding uitkeert. Uw werkgever moet een schadevergoeding betalen voor al uw ziektekosten. Denk hierbij aan kosten die niet of slechts deels worden vergoed door uw verzekeraar en medicatie waar een eigen bijdrage voor is vereist. Ook uw verplichte eigen risico is een schadepost van uw letselschade.

> Meer over ziektekosten claimen na bedrijfsongeval

Schade aan bezittingen

Als u door een bedrijfsongeval schade heeft aan uw bezittingen, dan wordt deze schadepost ook toegevoegd aan uw totale letselschade. In sommige gevallen is alleen uw kleding stuk, maar ook deze schadepost kan behoorlijk oplopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw mobiele telefoon, auto, eigen gereedschap of laptop. Ons letselschadebureau berekent aan de hand van de dagwaarde van uw bezittingen op hoeveel schadevergoeding u recht heeft voor deze schadepost.

Misgelopen inkomsten

Uw letselschade na een bedrijfsongeval kan ertoe leiden dat u een aantal dagen niet kunt werken of zelfs arbeidsongeschikt raakt. Dit betekent dat u veel inkomsten misloopt waardoor u in de financiële problemen kunt komen. Niet alleen uw loon, maar ook fooien en bonussen vallen onder misgelopen inkomsten. Als uw werkgever aansprakelijk is voor uw letselschade, dan kunt u deze schadepost ook claimen. Ons letselschadebureau kan een inschatting maken van de inkomsten die u tot nu toe bent misgelopen en hoeveel u in de toekomst nog mis zal lopen door het bedrijfsongeval.

> Meer over verlies van inkomsten na bedrijfsongeval

Verlies zelfredzaamheid

Als u tijdelijk lichamelijk beperkt bent of zelfs blijvend invalide bent geworden, dan heeft u hulp nodig bij alledaagse klussen in en rondom het huis. U heeft misschien een hulp in de huishouding nodig, een klusjesman of een oppas voor de kinderen omdat u door uw beperkingen niet meer volledig zelfredzaam bent. Stel dat u een boot of een oldtimer heeft waarvan u altijd zelf het onderhoud deed, dan zult u ook hiervoor iemand anders moet vragen om dit voor u te doen. De schadepost ‘verlies zelfredzaamheid’ bestaat dus uit alle diensten die u moet inhuren door uw letselschade.

Waardeloos geworden uitgaven

Eén van de schadeposten bij letselschade is een uitgave die u al eerder heeft gedaan, maar door de gevolgen van het bedrijfsongeval kunt u hier geen gebruik meer van maken. Als u botbreuken heeft opgelopen, dan kunt u voorlopig niet sporten. Het maandelijkse bedrag dat u de sportschool verschuldigd bent, is dan een nutteloze uitgave geworden. Ook als u voor het bedrijfsongeval een skivakantie had geboekt, dan kunt u de reeds voldane kosten als schadepost opgeven als u fysiek niet in staat bent om te skiën en te genieten van de vakantie.

Juridische kosten

De juridische kosten van de rechtsbijstand van ons letselschadebureau worden doorberekend aan uw werkgever. U had onze diensten immers niet nodig als u geen slachtoffer was geworden van een bedrijfsongeval. Als uw werkgever aansprakelijk is voor uw letselschade dan is het altijd verstandig om een letselschadebureau in te schakelen. Ook als u beloofd wordt dat alle schade wordt vergoed, loopt u de kans dat niet alle schadeposten gedekt worden door uw werkgever en diens verzekeraar. Ons letselschadebureau verzekert er alles aan te doen om de maximale schadevergoeding te claimen na een bedrijfsongeval.

> Meer over reïntegreren na een bedrijfsongeval

Immateriële letselschade

Immateriële letselschade is een schadepost die anders is dan alle andere schadeposten. Voor alle andere schadeposten geldt dat er een rekening betaald wordt voor huidige of toekomstige kosten. Bij immateriële letselschade is er geen sprake van een concrete rekening die voldaan moet worden. Immateriële letselschade is een geldbedrag dat dient als compensatie voor gederfde levensvreugde en psychische schade als gevolg van het bedrijfsongeval. Het leed dat u ervaart door de gevolgen van het bedrijfsongeval wordt vertaald naar een bedrag aan smartengeld. Ons letselschadebureau maakt deze berekening met behulp van factoren als leeftijd, blijvende invaliditeit, duur van het leed en eerdere toegekende bedragen aan smartengeld door rechters in vergelijkbare letselschadezaken.

B&O Letselschade

De letselschadejuristen en -experts van B&O Letselschade zijn gedreven letselschadespecialisten die uw belang vooropstellen bij het afwikkelen van uw letselschadezaak. Als uw werkgever aansprakelijk is voor uw letselschade, dan is onze rechtsbijstand gegarandeerd gratis. Met juridische deskundigheid, medische kennis en veel ervaring zijn wij in staat de maximale schadevergoeding te claimen zodat u schadeloos gesteld wordt voor alle schadeposten van uw letselschade. Neem bij letselschade na een bedrijfsongeval vrijblijvend contact met ons op voor gegarandeerd kosteloze rechtsbijstand.

 

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen