Hersenkneuzing

In het kort

  • Een hersenkneuzing ontstaat vaak na een klap op het hoofd en is een veel voorkomend letsel als gevolg van een ongeval. Een hersenkneuzing kan zowel lichamelijke als psychische klachten veroorzaken.
  • Wanneer een ander aansprakelijk is voor het ongeval kunt u een schadevergoeding claimen. Onze ervaren letselschadejuristen kunnen u hierbij helpen. Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Hersenkneuzing

Een hersenkneuzing (contusio cerebri) ontstaat vaak na een klap op het hoofd, waardoor beurse plekken in de hersenen ontstaan. Hersenkneuzing vormt samen met hersenschudding de term ‘traumatisch hersenletsel’. Naar schatting lopen zo’n 85.000 mensen traumatisch hersenletsel op.

Symptomen hersenkneuzing

De symptomen van een hersenkneuzing kunnen zich manifesteren op drie gebieden: lichamelijk, op het gebied van denken en op het gebied van gedrag en emoties.

Lichamelijke symptomen zijn bijvoorbeeld: duizeligheid, vermoeidheid, spraakproblemen, slaapproblemen, stijfheid en  verminderde smaak- of reukzin.

Symptomen op het gebied van denken zijn bijvoorbeeld: concentratiestoornissen, vertraagd denken, geheugen-, taal- en planningsproblemen.

Symptomen op het gebied van gedrag en emoties zijn bijvoorbeeld: verhoogde prikkelbaarheid, stresstoename, depressie, angsten en impulsiviteit.

Herstel hersenkneuzing

Het genezingsproces van een hersenkneuzing kan erg lang duren. Over het algemeen zal het herstel de eerste weken het snelst gaan. Meestal kan pas na twee jaar iets over de eindtoestand (volledige genezing of stabilisering van de klachten) worden gezegd. Het zal afhangen van de locatie en de ernst van het hersenletsel of chronische klachten zullen blijven bestaan.

Behandeling hersenkneuzing

Mensen die een hersenkneuzing oplopen worden altijd opgenomen in het ziekenhuis. Het is daarbij erg belangrijk rust te houden, niet alleen lichamelijk, maar zeker ook geestelijk. Dat betekent: geen tv, computer, internet etc. Soms kan revalidatie nodig zijn, vooral als sprake is van lichamelijke klachten.

Rechtsbijstand

In veruit de meeste gevallen zullen de letselschadejuristen en –experts van B&O Letselschade slachtoffers met hersenkneuzingen gratis rechtsbijstand kunnen bieden bij het claimen van letselschade. Voorwaarde is dat een ander juridisch aansprakelijk is voor het ontstaan van de hersenkneuzing.

Meer weten?

Voor meer informatie over de gratis rechtsbijstand van B&O Letselschade bij hersenkneuzingen kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74