Letselschadevergoeding chronische pijn na ongeval

In het kort

 • U krijgt uw letselschade alleen vergoed als deze schade verhaald kan worden op een aansprakelijke derde. Iemand is aansprakelijk als het ongeval te wijten is aan zijn of haar schuld
 • In principe dient alle letselschade vergoed te worden die een gevolg is van het ongeval. Elk geval is uniek en het zal van de omstandigheden van uw geval afhangen welke schadeposten u precies kunt vorderen
 • Smartengeld is een financiële compensatie voor immateriële schade, zoals pijn, verdriet en verminderde levensvreugde
 • De berekening van letselschade en smartengeld is een ingewikkelde aangelegenheid. Er dient rekening gehouden te worden met o.a. alle juridische en medische omstandigheden
 • Wij claimen uw letselschade kosteloos voor u indien de andere partij aansprakelijk is
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

In onze praktijk hebben wij veel te maken met letselschadeslachtoffers die chronische pijn overhielden aan een ongeval. Wij zien dat dit veel impact kan hebben op iemands leven. Schadevergoeding voor dit blijvend letsel is vaak een kleine pleister op de wonden.

Wie aansprakelijk te stellen?

U krijgt uw letselschade alleen vergoed als deze schade verhaald kan worden op een aansprakelijke derde. Iemand is aansprakelijk als het ongeval te wijten is aan zijn of haar schuld. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een automobilist geen voorrang verleent, als een producent een gebrekkig product op de markt brengt of als een dier u bijt. Als niemand aansprakelijk is voor uw letselschade, dan krijgt u geen schadevergoeding.

Het is mogelijk dat iemand slechts gedeeltelijk aansprakelijk is voor de schade. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als u zelf ook schuld heeft aan het ontstaan van het ongeval. In dat geval wordt slechts een gedeelte van uw schade vergoed.

Schadeposten bij chronische pijn

In principe dient alle letselschade vergoed te worden die een gevolg is van het ongeval. Elk geval is uniek en het zal van de omstandigheden van uw geval afhangen welke schadeposten u precies kunt vorderen. Over het algemeen komen de volgende posten voor vergoeding in aanmerking:

 • Schade aan uw bezittingen
 • Kosten extra huishoudelijke hulp
 • Kosten voor omscholing
 • Verminderd inkomen
 • Reiskosten naar artsen, fysiotherapeut e.d.
 • Kosten voor rechtsbijstand
 • Smartengeld

Smartengeld blijvend letsel

Wij zien vaak dat de levensvreugde door chronische pijn ernstig verminderd kan zijn. Onder omstandigheden is het mogelijk hiervoor een financiële vergoeding, in de vorm van smartengeld, te claimen bij de aansprakelijke veroorzaker. Smartengeld is een financiële compensatie voor immateriële schade, zoals pijn, verdriet en verminderde levensvreugde. Het is erg lastig aan deze immateriële schade een prijskaartje te hangen. Rekening wordt onder andere gehouden met de ernst van het letsel en de impact ervan op het dagelijks leven.

De berekening van letselschade en smartengeld is een ingewikkelde aangelegenheid. Er dient rekening gehouden te worden met o.a. alle juridische en medische omstandigheden. Ik raad daarom af om zelf met de verzekeraar van de tegenpartij in onderhandeling te gaan over de hoogte van letselschade en smartengeld. Het beste is om een deskundige in te schakelen, zoals een letselschadeadvocaat of een letselschadebureau.

Heeft u vragen over schadevergoeding bij blijvend letsel? Ons team staat u graag geheel vrijblijvend en kosteloos te woord.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74