De letselschadebemiddelaar – Wat staat u te wachten na een ongeluk?

In het kort

  • Onder letselschade, of letsel, verstaan we de lichamelijke en geestelijke schade die een mens heeft na een ongeval
  • Aansprakelijkheid kan ontstaan doordat iemand schade aanricht of doordat hij het risico draagt voor bepaalde schade
  • Letselschadebemiddelaars zijn juristen die voor slachtoffers met letselschade een schadevergoeding regelen
  • Doordat de aansprakelijke persoon verplicht is de kosten van rechtsbijstand te betalen, kunt u gratis een letselschadebemiddelaar inschakelen, ook bij ons
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Met de schrik nog in de benen maakt u na een ongeluk bewust of onbewust al snel de balans op. U heeft misschien schade door de botsing, zoals een beschadigde auto of fiets. Daarnaast is letselschade na een ongeval niet ongewoon.

Misschien duizelt het u wel allemaal: wat staat u allemaal te wachten na een ongeval? En wat kan een letselschadebemiddelaar voor u betekenen daarin? In dit artikel geven we antwoord op die vragen.

Wat is letselschade?

Letselschade. We hebben er allemaal een idee bij, maar totdat je er rechtstreeks mee te maken krijgt, weet de gemiddelde Nederlander niet wat letselschade precies is.

Onder letselschade, of letsel, verstaan we de lichamelijke en geestelijke schade die een mens heeft na een ongeval. Verzekeraars krijgen elk jaar zo’n 50.000 meldingen van letselschade na een verkeersongeval. Maar letselschade kan bijvoorbeeld ook optreden na een ongeluk of het werk (een bedrijfsongeval), bij het sporten, in personenvervoer, door een dier of door een gebrekkig product.

Het letsel kan veel verschillende vormen hebben. U bent tijdelijk of blijvend uitgeschakeld of beperkt en lijdt daardoor schade. Soms is iemand anders daarvoor verantwoordelijk, ofwel aansprakelijk.

Wat is aansprakelijkheid?

Degene die verantwoordelijk is voor uw letselschade is in juridische termen ‘aansprakelijk’. Aansprakelijkheid kan ontstaan doordat iemand schade aanricht of doordat hij het risico draagt voor bepaalde schade.

Dat laatste is bijvoorbeeld het geval bij ouders van kinderen die jonger zijn dan veertien. Ook werkgevers zijn vaak aansprakelijk voor schade van de werknemer als er een ongeluk op de arbeidsvloer plaatsvindt.

De spelers in een letselschadezaak

Als u iemand aansprakelijk wilt stellen voor de letselschade die u geleden heeft, dan krijgt u als slachtoffer waarschijnlijk te maken met een aantal mensen.

Ten eerste is daar natuurlijk de tegenpartij, die de letselschade veroorzaakt heeft of daar verantwoordelijkheid voor draagt. Maar vaker zult u contact hebben met de verzekeraar van de tegenpartij.

Tijdens een letselschadezaak kunnen er ook medisch experts ingeschakeld worden. Zij doen onderzoek naar de achtergrond van het letsel en kunnen informatie geven over de hersteltijd. Ook zijn zij degenen die aangeven wanneer er sprake is van een medische eindsituatie, op basis waarvan schadevergoeding berekend kan worden.

Om die schadevergoeding ook te krijgen, kan het u veel werk uit handen nemen als u –gratis– een letselschadebemiddelaar inschakelt.

De letselschadebemiddelaar

Letselschadebemiddelaars zijn juristen die voor slachtoffers met letselschade een schadevergoeding regelen. Bij B&O Letselschade werken zulke letselschadespecialisten. Doordat de aansprakelijke persoon verplicht is de kosten van rechtsbijstand te betalen, kunt u gratis een letselschadebemiddelaar inschakelen, ook bij ons.

Letselschadebemiddelaars onderhouden voor u het contact met de verzekering van de veroorzaker en de medisch experts. Ze stellen de veroorzaker aansprakelijk, inventariseren hoe groot de schadevergoeding moet zijn en regelen dat u die ook krijgt.

Sommige slachtoffers denken dat zij direct naar een dure advocaat moeten stappen als ze een ongeluk hebben gehad. Maar advocaten mogen hun cliënten geen kosteloze rechtsbijstand aanbieden; letselschadebemiddelaars mogen dat wel.

In verreweg de meeste letselschadezaken zal een letselschade advocaat niet nodig zijn. Pas als partijen er onderling niet uitkomen en hun zaak voorleggen aan de rechter (in 5 % van de gevallen) kan het tijd zijn om een advocaat te betrekken in het proces. Daar kunnen we u natuurlijk ook bij helpen.

Wat staat u te wachten na een ongeluk?

Een ongeval waarbij letselschade ontstaat is een ingrijpende gebeurtenis. U heeft uw tijd nodig voor uw herstel, terwijl er al snel ook ingewikkelde juridische discussies kunnen ontstaan.

Weet dan dat wij een deel van uw zorgen uit handen kunnen nemen. Als letselschadebemiddelaars zijn wij opgeleid en getraind in het behandelen van letselschadezaken en zorgen wij dat u een passende schadevergoeding krijgt.

Dus als u niet goed weet wat u te wachten staat na een ongeval of u niet hoe dit het beste aan te pakken, overweeg dan letselschadebemiddeling. Wilt u vrijblijvend kennismaken met onze letselschadebemiddelaars? Bel dan 085 – 877 17 74.

 

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74