Letselschaderegeling

In het kort

  • Een letselschaderegeling is de regeling met de aansprakelijke partij over het betalen van de letselschade. Het overeenkomen van een letselschaderegeling kan een ingewikkelde zaak zijn, zeker bij grotere letselschadezaken.
  • Onze ervaren letselschadejuristen helpen u graag bij het regelen van uw letselschaderegeling. En bij aansprakelijkheid van de tegenpartij is onze hulp voor u gratis.
  • Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, of doe de letselschadetest.
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Nadat u een ongeval met letselschade heeft gehad komt er veel op u af. Allereerst natuurlijk het herstel en het verwerken van het ongeval. Maar daarnaast wilt u ook uw letselschade claimen. U kunt immers, zeker bij ernstige letselschade, tegen veel kosten aanlopen die u vergoed wilt zien. B&O letselschade helpt u graag bij de totale letselschaderegeling, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

Wat is een letselschaderegeling?

Een letselschaderegeling is de regeling met de aansprakelijke partij over het betalen van de letselschade. De regeling wordt overeengekomen met de (verzekering van) de aansprakelijke partij. Het overeenkomen van een letselschaderegeling kan een ingewikkelde zaak zijn, zeker bij grotere letselschadezaken. Het kan zijn dat de verzekering van de aansprakelijke partij probeert om uw schade kleiner te maken dan deze is. Daarom is het belangrijk dat u specialistische juridische kennis heeft of iemand inschakelt om u hierbij te helpen. Onze ervaren letselschadejuristen hebben deze kennis in huis en helpen u graag te krijgen waar u recht op heeft.

Hoe komt de letselschaderegeling tot stand?

Om tot een regeling te komen worden er verschillende stappen gevolgd, waarbij er soms verschillende stappen tegelijkertijd plaatsvinden. Hieronder leest u welke stappen dit zijn.

Stap 1: medische behandeling

Allereerst is het belangrijk dat er direct na het ongeval medische hulp wordt ingeschakeld. Een goede medische behandeling is allereerst belangrijk voor uw herstel. Daarnaast is het voor het opbouwen van uw dossier belangrijk dat een dokter of arts uw klachten direct na het ongeval vastlegt, zodat u dit als bewijslast kunt gebruiken in uw letselschadezaak. Probeer indien mogelijk ook getuigen van uw ongeval te spreken of gegevens te verzamelen zodat zij indien nodig kunnen verklaren over het ongeval.

Stap 2: inschakelen letselschaderegelaar

Na een ongeval is het inschakelen van juridische bijstand is optioneel, maar wel sterk aan te raden. Het claimen van een schadevergoeding is namelijk specialistisch werk, en de tegenpartij probeert de schadevergoeding vaak zo laag mogelijk te houden. Daarnaast kan het claimen van letselschade een tijdrovende klus zijn, terwijl u zich ook wilt richten op uw herstel. Onze letselschadejuristen kunnen u als letselschaderegelaar bijstaan en u al het werk uit handen nemen. En bij aansprakelijkheid van de tegenpartij is onze hulp voor u gratis. De aansprakelijke partij moet namelijk uw kosten voor rechtsbijstand vergoeden.

Stap 3: aansprakelijk stellen tegenpartij

Nadat u de eerste medische behandeling heeft gehad kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit doet u door het versturen van een (aangetekende) brief naar de tegenpartij waarin u de datum en toedracht van het ongeval beschrijft, waarom u de andere partij aansprakelijk acht en eventueel bewijs. Hoe sneller u de tegenpartij aansprakelijk stelt, hoe beter. Naast dat uw kosten mogelijk snel oplopen is er ook sprake van een verjaringstermijn bij letselschade. In veel gevallen is deze verjaringstermijn 5 jaar.

Stap 4: bereken uw letselschade

Het berekenen van uw letselschade kan een complexe zaak zijn. Zeker bij ernstige letselschade kunnen er veel schadeposten zijn die hoog oplopen. Ook kunt u naast materiële schade ook immateriële schade hebben. Voorbeelden van veelvoorkomende schadeposten zijn:

Om uw totale schadevergoeding te berekenen is het verstandig om te wachten tot uw medische eindsituatie. Dit is de situatie waarin medici aangeven dat er geen verbetering meer te verwachten is in uw herstel. Dit kan betekenen dat u volledig hersteld bent, maar ook onvolledig zonder zicht op verder herstel. Pas dan is het mogelijk de totale impact op uw leven in te schatten en de daarbij behorende kosten te berekenen. Omdat de medische eindsituatie in sommige gevallen lang kan duren bedingen wij een voorschot op uw schadevergoeding. Op deze manier krijgt u alvast een vergoeding voor de door u gemaakte kosten en heeft u minder noodzaak om de letselschaderegeling snel en onder druk af te handelen.

Stap 5: vaststellingsovereenkomst opstellen en tekenen

De laatste stap in de letselschaderegeling is het opstellen en tekenen van de vaststellingsovereenkomst. In deze overeenkomst wordt het totale letselschade bedrag vermeld, welke voorschotten u eventueel al heeft gekregen en welke bedragen u nog zult ontvangen. Met het tekenen van de overeenkomst is uw letselschadezaak afgehandeld en kunt u later geen extra schade meer claimen. Daarom is het ook belangrijk dat u de overeenkomst pas tekent nadat uw medische eindtoestand is bereikt. Uw letselschaderegelaar zal u adviseren wanneer het juiste moment is om de overeenkomst te tekenen.

B&O Letselschade helpt u graag

Zoals u kunt zien is het voltooien van een letselschaderegeling een intensief en tijdrovend proces. Onze juristen helpen u daarom graag met hun specialistische kennis en ervaring, zodat u een schadevergoeding krijgt die recht doet aan uw situatie. Zij nemen u werk uit handen zodat u zich kunt richten op uw herstel. En bij aansprakelijkheid van de tegenpartij is deze hulp voor u gratis. Wilt u meer informatie over hoe wij u kunnen bijstaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, of doe onze letselschadetest.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74