Second opinion bij letselschade, is dat mogelijk?

In het kort

 • Een second opinion bij een letselschadezaak is altijd mogelijk. Indien u niet tevreden bent over uw huidige belangenbehartiger kunt u een second opinion aanvragen. Wij kunnen dan beoordelen of de aan u voorgelegde schadevergoeding fair en reëel is. Ook kunt u bij twijfels over de de geboden service een second opinion aanvragen.
 • Wanneer u een second opinion wilt aanvragen kunt u contact met ons opnemen voor een inschatting over uw letselschadezaak. Vervolgens bestuderen wij uw dossier en bespreken wij onze bevindingen met u. Indien u wilt overstappen zullen wij uw belangenbehartiger informeren. Dit hoeft u dus niet zelf te doen.
 • Een second opinion is in beginsel kosteloos. Wij vragen alleen een vergoeding indien u een schriftelijk advies wenst, zonder daadwerkelijk naar ons kantoor over te stappen. Uiteraard vertellen wij u van te voren of wij u kosteloos kunnen helpen en maken wij hier goede afspraken met u over.
 • Wilt u meer informatie of een aanvraag doen voor een second opinion? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Second opinion bij letselschade, is dat mogelijk?

Een second opinion bij letselschade is altijd mogelijk. U kunt bij een ervaren en deskundig letselschadespecialist van B&O Letselschade een second opinion aanvragen voor uw letselschadezaak als u niet tevreden bent over uw huidige belangenbehartiger. Wij kunnen het aanbod van uw verzekeraar toetsen. Met andere woorden, wij beoordelen of het afwikkelingsvoorstel (de schadevergoeding) dat aan u is voorgelegd wel fair en reëel is.

Bent u verwikkeld in een letselschadezaak? Dan kunt u in elk stadium een second opinion aanvragen. Het maakt daarbij niet uit of uw belangenbehartiger iemand van uw rechtsbijstandverzekering is, een letselschadeadvocaat of een letselschadebureau. Door B&O Letselschade in te schakelen voor een second opinion bij letselschade kunt u vertrouwen op:

 • Altijd de beste resultaten
 • Alles in goed overleg
 • Een eerlijk juridisch advies

Niet tevreden over de behandeling van uw letselschadezaak? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een second opinion bij letselschade, want dit is mogelijk! Wij kunnen (vaak kosteloos) uw letselschadezaak overnemen.

Wie kan een second opinion bij letselschade aanvragen?

Iedereen die letselschade heeft opgelopen door toedoen van een ander heeft recht op een letselschadevergoeding. Wanneer een ander aansprakelijk gesteld kan worden voor uw letselschade, heeft u bovendien recht op gratis juridische bijstand. U kunt dan de expertise van uw rechtsbijstandverzekeraar inschakelen, of die van een letselschadeadvocaat, jurist of bureau. Dit doet u bijvoorbeeld als u letselschade heeft opgelopen als gevolg van een:

 • Verkeersongeval
 • Ongeval in het openbaar vervoer
 • Bedrijfsongeval
 • Een ongeluk op vakantie
 • Medische misser
 • Ongeval met een dier
 • Onveilig product
 • Geweldsmisdrijf
 • Valpartij op straat

Indien u tijdens uw letselschadetraject niet tevreden bent of tegen problemen aanloopt, kunt u een second opinion bij letselschade aanvragen. Ook wanneer u twijfels heeft over de geboden service van uw huidige belangenbehartiger, zich afvraagt of de berekening van de schadevergoeding terecht is of gedegen advies over uw letselschadezaak wenst kunt u een second opinion aanvragen.

> Meer over wat te doen bij letselschade door verkeersongeval

Wanneer een second opinion van een letselschade advocaat aanvragen?

Het kan gebeuren dat u problemen heeft met uw huidige belangenbehartiger of verzekeraar. U kunt dan een second opinion bij letselschade aanvragen. Bijvoorbeeld als u:

 • Niet tevreden bent over de bereikbaarheid van uw behandelaar
 • Twijfelt of uw belangenbehartiger wel deskundig genoeg is
 • Zich afvraagt of u wel alle schadeposten ( die vooraf zijn berekend) vergoed krijgt
 • Niet te spreken bent over de werkwijze van uw belangenbehartiger
 • Niet zeker weet of uw letselschadeadvocaat zich wel voldoende voor u inzet
 • Twijfelt of het letselschadebureau werkt op basis van no cure no pay

U kunt ook een second opinion bij letselschade aanvragen als u niet tevreden bent over de manier van werken van uw huidige letselschadeadvocaat. Enkele voorbeelden zijn dat uw belangenbehartiger:

 • Nooit terugbelt
 • Te weinig tijd voor uw zaak neemt
 • Niet bij u thuis op gesprek komt
 • Traag werkt
 • U niet op de hoogte houdt van de stand van zaken
 • Erg duur is
 • Uw zaak snel afwikkelt waardoor u te weinig schadevergoeding krijgt
 • Regelmatig wisselt met een collega behandelaar

Ook wanneer u na lange tijd nog steeds geen schadevergoeding uitgekeerd heeft gekregen, kunt u een second opinion bij letselschade aanvragen. Wij zijn van mening dat u zo snel mogelijk uw kosten vergoed moet krijgen, zodat u niet (naast uw letsel) ook nog eens onnodig financiële problemen krijgt.

> Meer over de service van een letselschade specialist

Het daadwerkelijk aanvragen van een second opinion bij een letselschade advocaat

Het daadwerkelijk aanvragen van een second opinion bij letselschade is gelukkig niet ingewikkeld. In slechts enkele stappen heeft u gedegen advies of antwoord op uw vragen. De stappen voor het aanvragen van een second opinion zijn:

 • Vrijblijvend contact opnemen
 • Bestudering van uw dossier
 • Overdragen letselschadezaak

Vrijblijvend contact opnemen

Als u niet tevreden bent over uw huidige belangenbehartiger of twijfelt of deze wel genoeg doet, kunt u vrijblijvend contact opnemen met één van de deskundige letselschadejuristen van B&O Letselschade voor een second opinion bij letselschade. Wij geven u veelal direct na een eerste telefonisch contact een inschatting over uw letselschadezaak. U krijgt eerlijk van ons te horen of wij u wel of niet beter kunnen helpen.

Bestudering van uw dossier

Indien u hiermee instemt, zullen wij uw dossier opvragen en advies uitbrengen over het verdere verloop van uw letselschadezaak. Na bestudering van uw dossier (dat geheel kosteloos is) zullen wij onze bevindingen met u bespreken. Afhankelijk van de uitkomst bepaalt u vervolgens zelf of u met ons verder wilt gaan, wellicht ergens anders een second opinion bij letselschade aan gaat vragen of dat u toch bij uw huidige letselschadeadvocaat blijft.

Overdragen letselschadezaak

Kiest u voor ons, dan zullen wij uw huidige belangenbehartiger over uw overstap informeren en ervoor zorgen dat uw zaak probleemloos wordt overgedragen. Dit hoeft u dus niet zelf te doen.

De kosten van een second opinion bij letselschade

Een second opinion bij letselschade is in beginsel kosteloos. Het beoordelen van uw letselschadedossier en een eerste telefonisch contact is dus in principe gratis. Wij vragen alleen een vergoeding indien u een schriftelijk advies wenst, zonder daadwerkelijk naar ons kantoor over te stappen. Uiteraard vertellen wij u van te voren of wij u kosteloos kunnen helpen en maken wij hier goede afspraken met u over. U weet zodoende altijd waar u aan toe bent en komt niet achteraf voor onaangename verrassingen te staan als u een second opinion bij letselschade aanvraagt.

Waarom B&O Letselschade voor een second opinion bij letselschade?

De juristen van B&O Letselschade zijn deskundig, ervaren en werken snel. Bovendien zijn wij altijd goed bereikbaar, houden wij u op de hoogte tijdens uw letselschadetraject en gaan wij voor maximaal resultaat. Wij zijn niet alleen het adres voor een second opinion bij letselschade, wij zijn voor alle soorten letselschadezaken uw vertrouwde en professionele belangenbehartiger.

Twijfelt u of uw letselschadezaak wel in goede handen is? Bent u niet tevreden over de behandeling van uw letselschade of de afwikkeling van de letselschadeclaim? Neem gerust contact met ons op voor een second opinion bij letselschade en ontvang direct gratis advies.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74