Letselschade advocaat Bussum

Een ongeval kan leiden tot ernstige verwondingen en aanzienlijke financiële gevolgen. Omdat u na het ongeval moet herstellen van uw letsel en allerlei zaken moet regelen door uw letselschade, doet u er verstandig aan om voor de juridische afwikkeling een letselschade advocaat in Bussum in te schakelen. Zo hoeft u zich zelf geen zorgen te maken over aansprakelijkheid, schadeposten en het indienen van een schadeclaim. Als de tegenpartij aansprakelijk is voor uw letselschade, dan is de rechtsbijstand van een letselschade advocaat kosteloos. Ook als de tegenpartij niet woonachtig is in Bussum of als het ongeval ergens anders heeft plaatsgevonden, kunt u gebruikt maken van de juridische dienstverlening van een letselschade advocaat in Bussum.

Voor rechtsbijstand in Bussum belt u met: 085 – 877 17 74

Als u juridische hulp inschakelt bij letselschade, dan wilt u natuurlijk zeker weten dat u te maken heeft met betrokken specialisten die hun vak verstaan. Kies daarom altijd voor een letselschadebureau of letselschade advocaat die het keurmerk van het Register Letselschade draagt, zodat u ervan verzekerd bent dat de rechtsbijstand aan strenge kwaliteitseisen voldoet. B&O Letselschade draagt het keurmerk van het Register Letselschade en is lid van het Nederlands Instituut voor Schaderegelaars en het Nederlands Instituut voor Register Experts. Met de juridische bijstand van  B&O Letselschade bent u bij letselschade in Bussum in goede handen.

Aansprakelijkheid bij letselschade

Na een ongeval met letselschade wordt eerst bepaald welke partijen aansprakelijk zijn. Het is mogelijk dat één partij voor 100% aansprakelijk is voor de geleden letselschade, maar er kan ook sprake zijn van gedeelde aansprakelijkheid. In dit geval is het bijvoorbeeld mogelijk dat de tegenpartij 70% van uw letselschade moet vergoeden en dat u zelf opdraait voor de overige 30%. Wie aansprakelijk is voor uw letselschade hangt onder andere af van de aard van het ongeval en de schuldvraag. Zo is bij een bedrijfsongeval vaak uw werkgever aansprakelijk, omdat hij een wettelijke zorgplicht heeft tegenover zijn werknemers. Bij een auto-ongeluk waarbij een kind van onder de veertien jaar wordt aangereden, is de automobilist vrijwel altijd voor 100% aansprakelijk.

> Meer over aansprakelijkheid bij letselschade

Letselschade claimen

U kunt uw letselschade door ons letselschadebureau of een letselschade advocaat in Bussum laten claimen. Voordat wij uw claim indienen, stellen wij nauwkeurig al uw schadeposten vast. Hierbij kijken wij niet alleen naar directe kosten, zoals ziektekosten en de schade aan uw auto, maar ook naar indirecte kosten en kosten waar u in de toekomst nog mee te maken zult krijgen. Bij permanente arbeidsongeschiktheid loopt u bijvoorbeeld voor de rest van uw leven inkomsten mis en heeft u misschien een hulp in de huishouding nodig. Ons letselschadebureau of een letselschade advocaat in Bussum berekent de huidige kosten en schat uw toekomstige kosten in. Een aantal voorbeeld van schadeposten bij letselschade in Bussum zijn:

  • Kosten voor huishoudelijke hulp
  • Aanpassingen van de thuissituatie
  • Kosten voor medische behandelingen en medicijnen
  • Verlies van no-claim
  • Loonderving
  • Smartengeld

> Meer over letselschadeposten na een ongeval

Letselschade expert kiezen

Bij letselschade kunt u zich juridisch laten bijstaan door een letselschadebureau of door een letselschade advocaat in Bussum. Er zijn veel overeenkomsten, maar ook een aantal belangrijke verschillen tussen deze beide letselschade experts. Ten eerste is er een verschil in prijs. Een letselschade advocaat hanteert een hoger uurtarief dan een letselschadebureau. Ten tweede is er een verschil in de dienstverlening. Een letselschade advocaat kan uw letselschadezaak aan een rechter voorleggen, maar een letselschadebureau kan u gegarandeerd kosteloze rechtsbijstand verlenen. Aangezien een letselschadezaak slechts in 3% van de gevallen voor de rechter komt, is het verstandig om te kiezen voor gegarandeerd kosteloze rechtsbijstand van een letselschadebureau. De hogere rekening van een letselschade advocaat kan er namelijk toe leiden dat u alsnog een deel zelf moet betalen.

> Meer over wat doet een letselschadejurist

B&O Letselschade voor rechtsbijstand in Bussum

Bij letselschade in Bussum kunt u altijd terecht bij de letselschadejuristen en -experts van letselschadebureau B&O Letselschade. Wij verzorgen alle juridische zaken omtrent uw letselschade van aansprakelijkheidsstelling tot het indienen van de schadeclaim. Mocht uw letselschadezaak alsnog voor de rechter komen, dan schakelen wij een letselschade advocaat voor u in om een procedure te starten. Neem bij letselschade in Bussum contact met ons op voor vrijblijvend juridisch advies.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74