Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Schade verhalen na aanrijding

In het kort

 • Om schade te verhalen na een aanrijding moet er eerst iemand aansprakelijk worden gesteld
 • Om na een aanrijding schade te verhalen moet duidelijk in kaart worden gebracht waaruit uw schade bestaat
 • De definitieve afwikkeling van uw totale letselschadevergoeding kan pas plaatsvinden zodra uw letsel is genezen of wanneer verder herstel is uitgesloten. Dit wordt een medische eindtoestand genoemd
 • Het is in de Nederlandse wet geregeld dat u na een aanrijding alle schade kunt verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. De kosten van onze juridische bijstand vallen hier ook onder
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

schade verhalen na aanrijdingEen aanrijding veroorzaakt naast materiële schade soms ook lichamelijk letsel. Wellicht kunt u uw schade na een aanrijding verhalen op de veroorzaker van het ongeval. De hoogte van de schadevergoeding hangt van een aantal zaken af. Wie is verantwoordelijk? Hoe bent u verzekerd? Met welke extra kosten krijgt u te maken? Lijdt u loonschade als gevolg van het ongeval?

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een aanrijding, is het altijd verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen. Wilt u schade verhalen na een aanrijding die is veroorzaakt door een ander? Dan kunnen onze juristen u kosteloos bijstaan.

Stappenplan schade verhalen na aanrijding

Schade verhalen na een aanrijding betekent dat er diverse zaken geregeld moeten worden. Enkele voorbeelden zijn:

Aansprakelijkheid: wie is aansprakelijk?

Om schade te verhalen na een aanrijding moet er eerst iemand aansprakelijk worden gesteld. U krijgt niet zomaar schadevergoeding van de tegenpartij. De aansprakelijkheid zal worden onderzocht. Is de tegenpartij de veroorzaker van de aanrijding, dan kunt u hem/haar aansprakelijk stellen. De verzekeringsmaatschappij zal dan in eerste instantie de materiële schade vergoeden. Het vorderen van de letselschadevergoeding zal langere tijd in beslag nemen, omdat deze vergoeding afhankelijk is van uw herstel en de hiervoor extra gemaakte kosten. Bent u zelf de veroorzaker van het ongeval en wilt u uw schade verhalen? Dan is het afhankelijk van hoe u bent verzekerd of uw letselschade wordt vergoed.

Meer over Aansprakelijkstelling na ongeval

Schade in kaart brengen na een aanrijding

Om schade te verhalen na een aanrijding moet eerst duidelijk in kaart worden gebracht waaruit uw schade bestaat. U kunt het beste direct na het ongeval bijhouden welke kosten u extra moet maken. Bewaar ook alle nota’s van uitgaven die te maken hebben met de aanrijding. Na een aanrijding kunt u de volgende kosten in kaart brengen:

 • Schade aan uw auto
 • Schade aan uw kleding
 • Schade aan andere eigendommen als gevolg van het ongeval
 • Extra medische kosten, zoals uw eigen risico en kosten die u niet vergoed krijgt
 • Extra overige kosten, zoals reiskosten en kosten voor huishoudelijke hulp
 • Inkomensschade
 • Schade die u psychisch lijdt door de aanrijding, zoals emotionele pijn en verminderde levensvreugde

Om schade te verhalen na een aanrijding is het tevens belangrijk dat u probeert alle feiten snel vast te leggen. Noteer het tijdstip van de aanrijding, wat er gebeurd is, door wie u bent aangereden, wie er aanwezig waren, wat uw klachten en verwondingen zijn, of u naar het ziekenhuis moest en welke artsen u heeft bezocht. Noteer ook de gegevens van alle betrokkenen en probeer foto’s van het ongeval te maken of vraag getuigen dit te doen.

Meer over: Wat te doen na een aanrijding?

Voor het verhalen van letselschade zijn ook de weken na het ongeval van belang. Noteer daarom alle data van bezoeken die u aan artsen, fysiotherapeuten en andere medici brengt. Ervaart u nog steeds pijn en/of klachten? Beschrijf dan nauwkeurig welke klachten u ervaart. Probeer daarnaast te beschrijven welke mate van pijn en verdriet u ervaart als gevolg van de aanrijding. Behalve materiële schade, kunt u na een aanrijding met letsel ook immateriële schade verhalen.. U heeft namelijk naast de letselschadevergoeding tevens recht op smartengeld.

Inschakelen medisch specialist

Raakt u betrokken bij een aanrijding en lijkt uw letsel mee te vallen? Breng dan toch zo snel mogelijk een bezoek aan uw huisarts. Mochten de klachten na verloop van tijd verergeren en u komt toch nog voor extra kosten te staan, dan kunt u ook deze letselschade verhalen op de veroorzaker. Indien u geen arts bezoekt, wordt het een stuk lastiger deze extra kosten vergoed te krijgen. De registratie van uw letsel bij uw huisarts of ziekenhuis kan later namelijk worden gebruikt om het causaal verband aan te tonen tussen het ongeval en uw klachten.

Ook wanneer de tegenpartij  bestrijdt dat uw klachten door het ongeval zijn veroorzaakt en er een juridische procedure opgestart moet worden om alle letselschade te verhalen, wordt vaak een medisch deskundige ingeschakeld. Deze verzamelt al uw medische gegevens ten aanzien van uw letsel. Indien u na de aanrijding direct een arts heeft bezocht en dit regelmatig bent blijven doen, werkt dat in uw voordeel.

Letselschadejurist verhaalt schade na aanrijding

Wilt u uw schade verhalen na een aanrijding? Neem dan gerust contact op met één van onze letselschadespecialisten. Wij zullen de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk stellen en letselschadevergoeding claimen. Probeert u dit zelf te doen, houdt er dan rekening mee dat u te maken krijgt met de verzekeraar van de tegenpartij. Deze zal er alles aan doen om zo min mogelijk uit te keren. Indien u niet goed op de hoogte bent van alle regels, krijgt u veelal niet waar u recht op heeft. Dus richt u zich op uw herstel, dan verhalen wij de letselschade die u door de aanrijding hebt opgelopen.

Afwikkeling schadevergoeding letselschade

De definitieve afwikkeling van uw totale letselschadevergoeding kan pas plaatsvinden zodra uw letsel is genezen of wanneer verder herstel is uitgesloten. Dit wordt een medische eindtoestand genoemd. Er wordt een juridische procedure gestart indien de aansprakelijke tegenpartij en uw letselschadejurist niet tot overeenstemming komen. Het bewijsmateriaal wordt door een rechter bekeken en deze doet uitspraak over de hoogte van de letselschadevergoeding, inclusief smartengeld. Een gang naar de rechter is echter in maar zo’n 3% van de gevallen noodzakelijk. Onze letselschadejuristen  kunnen u alles vertellen over het verhalen van letselschade na een aanrijding.

Meer over: Schadevergoeding bij letselschade

Schade verhalen na een aanrijding en de kosten van juridische bijstand

Het is in de Nederlandse wet geregeld dat u na een aanrijding alle schade kunt verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. De kosten van onze juridische bijstand vallen hier ook onder. Dit betekent dat onze juridische hulp u helemaal niets kost! Ons honorarium wordt namelijk meegenomen in de berekening van uw totale letselschadevergoeding.

Bent u aangereden en wilt u alle letselschade verhalen op de aansprakelijke partij? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij gaan gratis voor u aan de slag en zorgen ervoor dat u de maximale letselschadevergoeding ontvangt.

Meer over: onze Letselschade experts

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen