Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Aanrijding voetganger

aanrijding voetganger aangeredenHet hedendaagse verkeer is druk en niet altijd overzichtelijk. Als voetganger bent u vrijwel onbeschermd en extra kwetsbaar. Een aanrijding als voetganger is zo gebeurd en kan hard aankomen. Of u nu bent aangereden door een automobilist, fietser, scooter of een motor: u loopt als voetganger al snel akelig letsel op. Misschien is de aanrijding zo ernstig dat u tijdelijk niet optimaal kunt functioneren en ook niet kunt werken. Heeft de aanrijding lichamelijk letsel veroorzaakt, dan kunt u last hebben van pijn en andere ongemakken. Daarnaast heeft u mogelijk ook schade opgelopen aan persoonlijke bezittingen als smartphone of andere apparatuur die u bij zich droeg.

Letsel na aanrijding voetganger? Bel vrijblijvend 085 – 877 17 74

Gelukkig heeft u als voetganger de wet aan uw kant. Voetgangers horen volgens de wet net als fietsers tot de categorie ‘zwakke verkeersdeelnemers’. U heeft na een aanrijding dan zo goed als altijd recht op een vergoeding van uw materiële en uw immateriële schade.

Ons letselschadebureau heeft jarenlange ervaring met het claimen van schadevergoedingen en staan u graag bij als u een aanrijding als voetganger heeft meegemaakt. Doorgaans zijn daaraan voor u geen kosten verbonden: wij stellen degene die u heeft aangereden aansprakelijk voor het ongeluk. De tegenpartij moet dan ook de kosten voor uw juridische bijstand vergoeden.

  • U krijgt zeker de maximale schadevergoeding
  • Geen zorgen over juridische procedures
  • Geen vervelende correspondentie met verzekeraars

Aanrijding als voetganger? U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met onze letselschade juristen om uw aanrijding te bespreken.

Flinke letselschade na aanrijding voetganger

Bent u als voetganger slachtoffer van een aanrijding, dan kan dat een traumatische gebeurtenis zijn. Zeker als u aangereden bent door een automobilist of bestuurder van een ander motorvoertuig, zoals een motor, vrachtwagen of scooter. Steeds weer blijkt dat een voetganger ontzettend kwetsbaar is in het verkeer. Het letsel dat ontstaat door een aanrijding als voetganger, is vaak ernstig en het herstel kan flink wat tijd in beslag nemen. Lichamelijke verwondingen kunnen hoge medische kosten en extra uitgaven met zich mee brengen. Denkt u aan medische begeleiding, fysiotherapie en revalidatie, uw eigen risico van de zorgverzekering, eigen bijdragen voor medicijnen en misschien ook een tijdelijke hulp in de huishouding. Dit alles speelt mee in het bepalen van de totale letselschade die u heeft na uw aanrijding.

> Meer over letsel na aanrijding voetganger

Schadevergoeding voor voetganger na aanrijding

Het spreekt vanzelf dat u uw letselschade wilt verhalen op degene die u aangereden heeft. Slachtoffers van verkeersongevallen hebben lang niet altijd weet van de rechten die zij hebben. Of misschien vreest u hoge kosten te moeten maken voor juridische hulp. Niet alleen bent u als voetganger juridisch extra beschermd waar het gaat om verkeersongevallen en aanrijdingen door een motorvoertuig. De aansprakelijke tegenpartij is in de meeste gevallen ook verplicht uw juridische kosten te vergoeden. Deze maken deel uit van uw totale letselschade en worden meegerekend bij de schadevergoeding waar u recht op heeft. Wij helpen u graag inventariseren wat uw letselschade is en hoe hoog de schadevergoeding moet zijn die de verzekeraar van de tegenpartij u dient uit te betalen.

> Meer over aanrijding voetganger door auto of motor

Aansprakelijkheid aanrijding voetganger

Een voetganger hoort tot de categorie kwetsbare verkeersdeelnemer. De bestuurder van het motorvoertuig zal de schade moeten vergoeden die u als voetganger heeft opgelopen, tenzij de bestuurder kan bewijzen dat hij of zij er alles aan heeft gedaan om de aanrijding te voorkomen. De praktijk wijst uit dat een automobilist, motorrijder of bestuurder van een scooter dat vaak niet kan aantonen.

Stel dat u bent overgestoken, terwijl u volgens de verkeersregels de automobilist voor had moeten laten gaan. De rechter kan dan oordelen dat u de verkeersregels overtreden heeft, maar dat de automobilist u had moeten zien aankomen en eerder vaart had moeten minderen. Afhankelijk van de situatie kan het zijn dat de verzekeringsmaatschappij van de automobilist u 50 of zelfs 100 procent van al uw letselschade moet vergoeden.

> Meer over aansprakelijkheid aanrijding voetganger

Aanrijding als voetganger? Schakel een expert in

Wij begrijpen dat u na een aanrijding niet zit te wachten op ingewikkelde juridische procedures die ook nog eens veel tijd en geld kosten. U kunt het hele traject daarom gerust aan onze juridische experts overlaten. De verzekeringsmaatschappij van degene die u aangereden heeft, zal veel in het werk stellen u zo min mogelijk uit te hoeven betalen. Het is daarom belangrijk dat u zich laat bijstaan door een letselschade-expert als u een aanrijding als voetganger heeft meegemaakt. Wij hebben jarenlange ervaring met het claimen van de schade van slachtoffers van een aanrijding en kunnen uw belangen optimaal behartigen.

Onze kwaliteit is gewaarborgd door het keurmerk van het Register Letselschade. U krijgt persoonlijke juridische begeleiding van één van onze ervaren en betrokken letselschade experts. Indien gewenst, kunnen wij ook bij u thuis komen om uw zaak te bespreken.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen