Aangereden door scooter of brommer

In het kort

  • Kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals voetgangers, zijn voor maximaal 50% aansprakelijk als zij worden aangereden door een motorvoertuig, ook bij eigen schuld
  • Een bestuurder sowieso voor 100% aansprakelijk bij een ongeval als het slachtoffer dat is aangereden jonger is dan 14 jaar
  • Bent u als bestuurder van een auto, motor, brommer of scooter aangereden door een scooter, dan is de partij aansprakelijk die het verkeersongeluk heeft veroorzaakt
  • Veruit de grootste schade ontstaat vaak door gemiste inkomsten, ook wel het verlies van arbeidsvermogen (VAV) genoemd
  • Bij B&O Letselschade Juristen bent u gegarandeerd van kostenloze rechtsbijstand indien de andere partij aansprakelijk gesteld kan worden
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

In de grote steden maken veel mensen gebruik van een scooter of brommer om zich vlot door het stadsverkeer te manoeuvreren. Het voordeel is dat bestuurders van scooters en brommers veel eerder op hun bestemming zijn in een drukke stad dan autobestuurders. Het nadeel is dat brommers en scooters voor veel onoverzichtelijke en soms gevaarlijke verkeerssituaties zorgen. Het komt helaas dagelijks voor dat er iemand in Nederland wordt aangereden door een scooter of brommer.

Bent u bij het oversteken of op de fiets aangereden door een scooter of brommer, dan kan de letselschade behoorlijk zijn. In veel gevallen kunt u schadevergoeding eisen van de aansprakelijke partij voor alle geleden letselschade. Kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals fietsers en voetgangers, krijgen altijd ten minste 50% van hun letselschade vergoed bij een aanrijding met een scooter, auto of ander gemotoriseerd voertuig.

Aangereden door scooter of brommer? Bel 085-8771774 of doe de letselschadetest.

Bij B&O Letselschade bent u gegarandeerd van:

  • Kosteloze rechtsbijstand
  • Behandeling volgens keurmerk van het Register Letselschade
  • Gespecialiseerde letselschadejuristen

In verreweg de meeste gevallen kunnen wij letselschades na aanrijdingen aannemen met de garantie dat onze rechtsbijstand u niets kost. De aansprakelijke tegenpartij is namelijk verplicht ook onze kosten te betalen.

Aansprakelijkheid aanrijding

De aansprakelijkheid bij een aanrijding is voor een deel wettelijk vastgelegd. Zo zijn kwetsbare verkeersdeelnemers voor maximaal 50% aansprakelijk als zij worden aangereden door een motorvoertuig. Bent u te voet aangereden door een scooter, dan kun u dus, ook bij eigen schuld, altijd in ieder geval 50% van uw letselschade verhalen op de bestuurder van de scooter. Als het ongeval volledig de schuld is van de bestuurder, dan is hij of zij voor 100% aansprakelijk en dient uw volledige letselschade vergoed te worden. Daarnaast is de bestuurder sowieso voor 100% aansprakelijk als het slachtoffer dat is aangereden jonger is dan 14 jaar.

Bent u als bestuurder van een auto, motor, brommer of scooter aangereden door een scooter, dan is de partij aansprakelijk die het verkeersongeluk heeft veroorzaakt. U kunt bij het bepalen van de mate van aansprakelijkheid de hulp inschakelen van letselschadebureau B&O Letselschade. Wij zullen een aansprakelijkheidsonderzoek verrichten om vast te stellen welke partij aansprakelijk is. Het is altijd verstandig om altijd direct de namen en gegevens te noteren van degene door wie u bent aangereden. Ook de namen en gegevens van eventuele getuigen kunnen zeer waardevol zijn bij het onderzoek naar de aansprakelijkheid.

Meer informatie over:

Aangereden door scooter of brommer? Letselschade claimen!

Als u bent aangereden door een scooter of brommer, dan is de kans groot dat u letsel heeft opgelopen. Zeker als kwetsbare verkeersdeelnemer kunnen de verwondingen ernstig zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld in het ziekenhuis terecht komen met botbreuken of forse vleeswonden. Daarnaast krijgt u wellicht te maken met schade aan uw kleding, voertuig en andere bezittingen. Veruit de grootste schade ontstaat vaak door gemiste inkomsten, ook wel het verlies van arbeidsvermogen (VAV) genoemd. Al deze kosten en gemiste inkomsten kunt u als letselschade claimen bij de aansprakelijke partij. Ons letselschadebureau kan u kosteloos helpen om alle letselschade te inventariseren en te verhalen op de aansprakelijke partij.

Bent u aangereden door een scooter, dan kan er naast de materiële schade, zoals ziektekosten, reiskosten, schade aan bezittingen en inkomstenverlies, kan er ook sprake zijn van immateriële schade. Deze immateriële schade bestaat uit de psychische schade die lastig uit te drukken is in een geldbedrag. U heeft misschien na het ongeval last van angst in het verkeer of u raakt depressief doordat u fysiek beperkt bent geraakt. Als u bijvoorbeeld uw hobby niet meer kunt uitvoeren na het ongeluk, dan spreken we van gederfde levensvreugde. De aansprakelijke partij heeft u een deel van het plezier in uw leven ontnomen. Onze letselschadejuristen kunnen voor psychische schade en gederfde levensvreugde nadat u bent aangereden, ook een schadevergoeding claimen. De schadevergoeding voor immateriële letselschade noemen we smartengeld.

Meer informatie over:

Rechtsbijstand van letselschadebureau B&O Letselschade

Als u letselschade heeft opgelopen doordat u bent aangereden door een scooter of brommer en de bestuurder aansprakelijk is, dan kunnen wij u gratis rechtsbijstand verlenen. Wij zijn een erkend letselschadebureau dat het keurmerk van het Register Letselschade draagt en beschikken over een team van ervaren en deskundige letselschadejuristen en -experts. Wij helpen u met het vaststellen van de aansprakelijkheid, het inventariseren van uw letselschade en claimen de schade bij de aansprakelijke partij. Doordat wij u al het juridische werk uit handen nemen, kunt u zich volledig richten op uw herstel.

Aangereden door scooter of brommer? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij komen zelfs persoonlijk bij u langs om uw letselschadezaak met u te bespreken.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74