Schadevergoeding dwarslaesie

Schadevergoeding dwarslaesieEen dwarslaesie valt onder de categorie ‘zeer ernstig letsel’ en kan grote impact hebben op uw leven. Waarschijnlijk kunt u niet meer werken en moet u hulp voor persoonlijke verzorging inschakelen. Als een ander voor uw dwarslaesie aansprakelijk is, dan is deze partij verplicht u schadevergoeding te betalen. Uw letselschade wordt in de meeste gevallen gedekt door de WA verzekering van de andere partij. U doet er goed aan om uw schadezaak al in een vroeg stadium op te starten. Het aansprakelijkheidstraject kan namelijk veel tijd in beslag nemen, waardoor u onnodig lang de kosten moet dragen.

Bent u zelf slachtoffer van een ongeval of heeft een familielid, vriend of kennis een dwarslaesie opgelopen? Bel ons dan om te bekijken of er schadevergoeding kan worden geclaimd. De behandeling van de letselschadezaak kost u helemaal niets. Ook dit wordt door de tegenpartij betaald.

  • Wij berekenen hoeveel schadevergoeding u kunt claimen
  • U hoeft zich niet bezig te houden met het aansprakelijkheidstraject
  • Uw schadeclaim is in goede handen, ons juristenkantoor draagt het keurmerk van het Register Letselschade (voorheen Keurmerk Letselschade)
  • Onze juristen zijn letselschade-experts met minstens 15 jaar ervaring

Voor juridisch advies belt u 085 – 877 17 74 of maakt u gebruik van het contactformulier.

Wat is een dwarslaesie?

Een dwarslaesie wordt veroorzaakt door een beschadigd ruggenmerg. Het ruggenmerg vormt samen met de hersenen het centrale zenuwstelsel. Via het ruggenmerg worden signalen van de hersenen naar de rest van het lichaam verstuurd. Als het ruggenmerg is beschadigd, worden boodschappen niet meer goed doorgegeven. Uitval van de zenuwen is het gevolg. Afhankelijk van de plaats van de beschadiging kan een verlamming van benen, armen of zelfs ademhalingsspieren ontstaan.

Symptomen dwarslaesie

De symptomen van een dwarslaesie zijn dus afhankelijk van de plaats van beschadiging van het ruggenmerg. Hoe hoger de dwarslaesie, hoe meer uitvalsverschijnselen ontstaan zoals verlamming, verlies van controle over bepaalde lichaamsdelen of gevoelloosheid.

Naast het volledig verlamd raken van ledematen, kunnen ook de blaas- en darmspieren verlamd raken, zodat incontinentie ontstaat. Een dwarslaesie kan ook een urineweginfectie, spasmen, pijn, doorligplekken of erectiestoornissen tot gevolg hebben.

Herstel dwarslaesie

Bij het ontstaan van een dwarslaesie is de behandeling vanaf het eerste moment erg belangrijk. Een juiste aanpak vanaf het allereerste moment kan beschadiging beperken en het herstel bevorderen. Het is daarom van essentieel belang in een ziekenhuis zo snel mogelijk een revalidatiearts met dwarslaesie-ervaring in te schakelen.

De eerste fase van een dwarslaesie heet spinale shock. Dit duurt meestal drie tot zes weken. Na deze periode komen vaak wat functies terug.

Is de dwarslaesie ontstaan door een ongeval, dan hebben de gebroken botten eerst tijd nodig om te genezen. Dit kan acht tot veertien weken duren. Gedurende deze tijd dient het slachtoffer plat op bed te blijven liggen, om verdere beschadiging aan het ruggenmerg te voorkomen.

Het verdere herstel van een dwarslaesie is afhankelijk van de aard ervan. Er worden twee verschillende vormen onderscheiden: Een incomplete en een complete dwarslaesie.

Bij een incomplete dwarslaesie zijn de zenuwen niet geheel kapot, of licht beschadigd. Bij deze vorm is enig herstel mogelijk. Vaak zal intensieve fysiotherapie nodig zijn. Er zal echter altijd enige schade blijven bestaan. Ook is het mogelijk dat een herstelde functie weer verloren gaat.

Bij een complete dwarslaesie zijn de zenuwen volledig beschadigd. Alles onder het beschadigingspunt zal niet meer functioneren. Genezing hiervan is niet mogelijk.

Schadevergoeding dwarslaesie

Bij een dwarslaesie heeft u al uw kracht nodig om zo goed mogelijk te genezen. Uw hoofd staat niet naar juridische of financiële zaken rondom uw ongeval.

Als uw letselschade door een ander is veroorzaakt, is het toch belangrijk direct een letselschadejurist in te schakelen. Die kan u helpen bij het verhalen van uw financiële schade, zodat u niet in de problemen komt.

Bij B&O Letselschade zijn wij gespecialiseerd in het claimen van schadevergoeding bij dwarslaesie. Onze letselschade juristen en –experts nemen uw juridische zorgen uit handen, zodat u zich kunt richten op uw herstel.

Overigens hoeft u niet bang te zijn voor onze kosten. Als de tegenpartij aansprakelijk is, is hij wettelijk verplicht ook uw kosten voor rechtsbijstand te vergoeden. Wij dienen onze nota dus rechtstreeks in bij de tegenpartij. U betaalt niets. Dat garanderen we.

Wilt u meer weten over onze gratis rechtsbijstand bij het claimen van letselschade door dwarslaesie? Neem vandaag nog geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74