Botsing bus of tram

In het kort

  • Bij een botsing met een bus of tram kunt u als passagier (ernstig) gewond raken. Dit wordt mede veroorzaakt doordat er geen veiligheidsgordels in de bus of tram zitten. De verzekeraar van de bus of tram moet in deze gevallen de letselschade aan u vergoeden.
  • Uw letselschade kan uit meerdere schadeposten bestaan. Dit zijn bijvoorbeeld medische kosten, gederfde inkomsten, hulp in de huishouding en smartengeld. Wanneer u als fietser of voetganger bent aangereden door een tram of bus heeft u recht op minimaal 50% vergoeding van uw letselschade.
  • Onze letselschadejuristen kunnen u helpen bij het berekenen en claimen van uw schadevergoeding. Bij aansprakelijkheid van de tegenpartij is onze hulp voor u gratis. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Heeft u als passagier van een bus of tram een botsing meegemaakt en raakte u hierbij gewond? Dan hebt u recht op schadevergoeding. Inzittenden van een bus of tram dienen na een botsing hun gehele letselschade vergoed te krijgen van de verzekeraar van die bus of tram.

Als letselschadebureau zijn wij gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een aanrijding in het openbaar vervoer. Wij claimen uw schadevergoeding geheel kosteloos. Onze rekening dient namelijk tevens door de verzekeraar van de bus of tram te worden betaald.

Aanrijding bus of tram

Bij een botsing met een bus of tram kunt u als passagier ernstig gewond raken. Dit wordt mede veroorzaakt doordat er geen veiligheidsgordels in de bus of tram zitten, die u beschermen tijdens een aanrijding. Hierdoor kunt u vallen of door de bus of tram worden geslingerd en ernstige verwondingen oplopen. Door deze verwondingen lijdt u nu schade; we noemen dit letselschade.

Meer informatie:

Letselschade opgelopen door botsing tram of metro

Bent u zelf betrokken geraakt bij een aanrijding met een tram of bus, neem dan gerust contact op met onze letselschade juristen. Dit is geheel vrijblijvend en u weet snel waar u aan toe bent.

Wat te doen na een aanrijding met bus of tram?

  • Noteer het nummer van de bus of tram en de plaats en tijd van het ongeval
  • Neem contact op met de vervoersmaatschappij en meldt de schade
  • Noteer gegevens van getuigen
  • Laat u zo spoedig mogelijk onderzoeken door een arts
  • Noteer van het begin al uw letselschade

Vervoersmaatschappij aansprakelijk voor ongeval bus of tram

Bij een ongeval met tram of bus is de vervoerder wettelijk aansprakelijk voor de letselschade die de passagiers tijdens de reis hebben opgelopen. Hieronder vallen ook de juridische kosten.

Schadeposten letselschade

Na een botsing met bus of tram kunt u onder andere de volgende letselschade claimen bij de vervoersmaatschappij:

Afhankelijk van de opgelopen schade, het letsel en de impact van het ongeval kunnen andere schadeposten ook aan de orde zijn.

Aangereden door tram of bus

Ook als fietser of voetganger kunt u worden aangereden door een bus of tram. In dat geval hebt u recht op vergoeding van in ieder geval 50% van uw letselschade.

Rechtsbijstand na aanrijding openbaar vervoer

B&O Letselschade is gespecialiseerd in de afwikkeling van letselschade na een  botsing met een tram of bus en kan u in het merendeel van de gevallen kosteloos bijstaan. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend eerste advies.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74