Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 268 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Bedrijfsongeval als ZZP’er

In het kort

  • Een ZZP’er met letselschade heeft vaak een acuut probleem omdat zijn inkomen wegvalt indien hij niet kan werken
  • Een eventuele arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt een ZZP'er in de praktijk vaak onvoldoende dekking
  • Als een ander aansprakelijk is, dan hebt u ook als ZZP’er recht op gratis rechtsbijstand, wij staan u hier graag in bij
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Veruit de meeste ongevallen gebeuren in het verkeer of tijdens werktijd. Letsel oplopen door een ongeval is voor ieder slachtoffer ingrijpend. Ineens staat uw wereld op zijn kop en moet er van alles geregeld worden. Huishoudelijke hulp, kinderopvang, minder inkomsten en een tegenpartij die niet wil meewerken. Wanneer het slachtoffer in loondienst werkzaam is, wordt het salaris voor tenminste 70% doorbetaald door de werkgever.

Een ZZP’er met letselschade heeft echter vaak een acuut probleem omdat zijn inkomen wegvalt indien hij niet kan werken. Ook een eventuele arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt in de praktijk vaak onvoldoende dekking.

Verhaalbaarheid letselschade

Net als ieder ander heeft een ZZP’er recht op schadevergoeding indien een ander voor zijn of haar letselschade aansprakelijk is. De schadeveroorzaker dient dus al uw letselschade te vergoeden; hieronder vallen ook uw gemiste inkomsten.

De hoogste Nederlandse rechter heeft in een uitspraak van 23 maart 2012 de mogelijkheden van ZZP-ers voor het aansprakelijk stellen van een opdrachtgever voor ongevallen tijdens het werk, verruimd. Voorwaarde is dat u bij de zorg omtrent de veiligheid van uw werk afhankelijk bent geweest van de opdrachtgever, zoals bijvoorbeeld bij gebruik van steigermateriaal en/of gereedschap. In Nederland zijn verreweg de meeste opdrachtgevers verzekerd tegen aansprakelijkheid bij ongevallen.

Ook voor ZZP’er gratis rechtsbijstand

Als een ander aansprakelijk is, dan hebt u ook als ZZP’er recht op gratis rechtsbijstand. De kosten voor juridische hulp zijn onderdeel van uw totale schade en moeten door (de verzekeraar van) de tegenpartij worden betaald. Als wij uw zaak aannemen, dan brengen wij u dan ook niets in rekening. Heeft u nu een letselschadezaak lopen bij een ander kantoor of via uw rechtsbijstandverzekering en bent u niet tevreden over de voortgang; vraag dan gerust bij ons een second opinion aan. Wij beoordelen kosteloos hoe uw zaak er voor staat.

Gespecialiseerd in zelfstandigenschades

Doordat een ongeval vaak gevolgen voor de lange termijn heeft, is het berekenen van schades van zelfstandigen complex. Het vereist specialistische kennis. Ons kantoor heeft zich toegelegd op de behandeling van deze schades en staat u graag bij.

Bent u ZZP’er en hebt u vragen? Bel ons dan via 085 – 877 17 74 of gebruik het contactformulier.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen