Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Aangereden tijdens werk

In het kort

  • Aangereden worden tijdens werk geldt als een bedrijfsongeval, daardoor kan de werkgever aansprakelijk worden gesteld. Ook de schadeclaim voor letselschade kan bij de werkgever worden ingediend
  • U als slachtoffer kan de veroorzaker van de aanrijding aansprakelijk stellen, maar ook uw werkgever
  • Alleen in het geval van opzettelijk of roekeloos gedrag kan de werknemer aansprakelijk worden gehouden, dus in veel gevallen is de werkgever aansprakelijk, ook wanneer u bent aangereden tijdens werk
  • Onze hulp kost u niets en het zorgt ervoor dat uw letselschade op een professionele manier wordt afgewikkeld
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

fietsongeval tijdens werkDagelijks reizen duizenden mensen over de openbare weg, veelal om naar het werk te komen of om bijvoorbeeld klanten te bezoeken. In de grote steden maken bijvoorbeeld veel makelaars gebruik van de fiets om van de ene bezichtiging naar de andere te rijden. Vertegenwoordigers overbruggen grote afstanden op weg van ene klant naar de andere en bouwvakkers doorkruizen heel het land om de bouwplaats te bereiken. Al deze verkeersbewegingen maken de Nederlandse wegen tot één van de drukste van Europa en een aanrijding, zoals een fietsongeval of auto-ongeluk, kan in een kort moment van onoplettendheid zijn gebeurd.

Maar stel nou dat die vertegenwoordiger wordt aangereden tijdens werk, kan hij dan zijn letselschade verhalen? Antwoord: ja, dit kan! Aangereden worden tijdens werk geldt als een bedrijfsongeval, daardoor kan de werkgever aansprakelijk worden gesteld. Ook de schadeclaim voor letselschade kan bij de werkgever worden ingediend.

Wie is aansprakelijk voor uw letselschade wanneer u bent aangereden tijdens werk? Bel direct met onze ervaren juristen of vul het contactformulier in.

Rechtsbijstand is kosteloos wanneer ander aansprakelijk is
Juristen met 15 jaar ervaring in letselschade
Specialist in schade na aanrijdingen tijdens werk

Aangereden tijdens werk is bedrijfsongeval

Aangereden tijdens werk is een bedrijfsongeval. U als slachtoffer kan de veroorzaker van de aanrijding aansprakelijk stellen, maar ook uw werkgever. Uw werkgever heeft een zorgplicht, dat houdt in dat hij of zij verplicht is zorg te dragen voor uw veiligheid. Alleen in het geval van opzettelijk of roekeloos gedrag kan de werknemer aansprakelijk worden gehouden, dus in veel gevallen is de werkgever aansprakelijk, ook wanneer u bent aangereden tijdens werk.

De werkgever heeft onder andere de verplichting om te zorgen voor een veilige werkplek en erop toezien dat de werknemers zichzelf niet in gevaar brengen door bijvoorbeeld onjuist gebruik van machines of verkeerde kleding op de werkvloer. Er kan gesteld worden dat de makelaar, vertegenwoordiger of bouwvakker een hele grote werkplek heeft die onder andere bestaat uit openbare weg. Natuurlijk kan de werkgever er niet voor zorgen dat er nooit een ongeluk gebeurt, maar hij kan wel een goede verzekering afsluiten die de letselschade dekt als één van zijn medewerkers onverhoopt toch bij ongeval betrokken raakt. De meeste werkgevers hebben een dergelijke verzekering, als werknemer kunt u dus gerust de schade claimen.

Meer informatie:

Ook schadevergoeding bij eenzijdig auto-ongeluk

De plichten van een werkgever reiken verder dan veel werknemers zich realiseren. In het geval van een eenzijdig auto-ongeluk tijdens werktijd wordt er in veel gevallen door de rechter besloten dat de verzekering van de werkgever de letselschade moet vergoeden. Dit omdat werknemers die veel op de weg zitten meer kans hebben om te worden aangereden tijdens werk. Veel rechters vinden dat werkgevers daar rekening mee moeten houden en zich verzekeren voor het geval dat werknemers te maken krijgen met een ongeluk tijdens werktijd.

Werkgever aansprakelijk stellen na ongeval op het werk

Bent u aangereden tijdens werk? Dan is er een grote kans dat u uw werkgever aansprakelijk kunt stellen voor het ongeval en de opgelopen letselschade. Na een auto-ongeluk, aanrijding op de fiets of ander verkeersongeval tijdens werktijd kunnen er een hoop zaken op u af komen. Denk hierbij aan uw herstel, het documenteren van uw schade, doktersbezoeken, overleg met uw werkgever en de juridische kant van uw letselschadezaak. Wanneer uw werkgever aansprakelijk is voor het ongeval, is juridische bijstand van een letselschadejurist kosteloos. Deze kan u bijstaan in de aansprakelijkstelling, de letselschade berekenen en de schade claimen.

Kosten na aanrijding tijdens werk

Nadat u bent aangereden tijdens werk kunt u voor hoge en onverwachte kosten komen te staan. Uw eigen risico van de zorgverzekering zal worden gebruikt, u komt mogelijk voor extra medische kosten te staan, misschien is uw bril of telefoon beschadigd tijdens het ongeval of erger. Al deze kosten vallen onder uw letselschade en komen voor vergoeding in aanmerking. Wanneer u bent aangereden tijdens werk en een ander, bijvoorbeeld uw werkgever, is aansprakelijk, dan zal die ander al uw letselschade moeten vergoeden. Dat is inclusief de kosten voor juridische bijstand van bijvoorbeeld een letselschade advocaat of een letselschade jurist.

Wanneer u bent aangereden tijdens werk is het altijd zinnig om vrijblijvend advies in de winnen van een gespecialiseerd letselschadebureau als B&O Letselschade. Onze hulp kost u niets en het zorgt ervoor dat uw letselschade op een professionele manier wordt afgewikkeld. Hierbij is het van belang dat er op de juiste wijze met de werkgever wordt gecommuniceerd, zodat u gewoon weer aan het werk kunt zodra u van uw letsel bent hersteld.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen