Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 262 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Letselschade expert

In het kort

 • Een letselschade expert behartigt uw belangen bij letselschade
 • Bij aansprakelijkheid van de wederpartij kan uw letselschade worden verhaald
 • Ons letselschadebureau is in het bezit van het onafhankelijke keurmerk van het Register Letselschade en houdt zich aan de Gedragscode Behandeling Letselschade
 • Ons honorarium vormt een onderdeel van de totale schade en wordt separaat en direct aan ons vergoed. U ontvangt hiervoor zelf dus geen nota
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Letselschade expertsEen letselschade expert behartigt uw belangen bij letselschade. Wanneer u als gevolg van een ongeval, veroorzaakt door iemand anders, letselschade oploopt, is het niet meer dan logisch dat u deze schade vergoed wilt krijgen. Allerlei ingewikkelde regels en wetten, die bovendien continu aangevuld en gewijzigd worden, zorgen er vaak voor dat slachtoffers niet goed weten waar ze recht op hebben of bij wie ze moeten zijn. Het gevolg is dat ze hun letselschadezaak eerder staken of sneller genoegen nemen met minder schadevergoeding.

Het inschakelen van een letselschade expert van B&O Letselschade brengt u voordelen en gemak. Wij kennen alle regelgeving, zijn volledig onafhankelijk en zorgen ervoor dat u krijgt waar u echt recht op heeft. Heeft u letselschade opgelopen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kost u niets.

Oorzaken letselschade

Het is belangrijk om snel de hulp van een letselschade expert in te schakelen als u letselschade heeft opgelopen. De gevolgen van uw letsel kunnen namelijk groot zijn, ook financieel. U kunt door diverse oorzaken letselschade oplopen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Verkeersongeval
 • Bedrijfsongeval
 • Gebrekkig product
 • Letsel door een dier

Schadevergoeding & smartengeld

Voordat u uw letselschade kunt claimen, wordt er onderzocht wie aansprakelijk is voor uw letsel. Bij aansprakelijkheid kan dan vervolgens uw letselschade worden verhaald. U dient een schadelijst op te stellen van alle kosten die u heeft moeten maken als gevolg van uw letsel. Zowel de materiële als immateriële schade kan worden geclaimd.

Onder materiële schade verstaan we de kosten van huishoudelijke hulp, medische kosten die niet worden vergoed, kapotte kleding en verlies aan inkomen. Onder immateriële schade verstaan we het leed dat u is aangedaan. De schadevergoeding voor immateriële schade noemen we smartengeld. Onze letselschade expert kan u helpen bij het opstellen van de schadelijst, zodat er geen schadeposten vergeten worden.

Werkzaamheden van een letselschade expert

Een letselschade expert neemt de afwikkeling van de volledige letselschadezaak voor u uit handen. Uiteraard gaat alles altijd in goed overleg met u. Het volgende kunnen wij onder meer voor u betekenen bij letselschade:

 • Nagaan wie aansprakelijk is voor uw letselschade
 • Aansprakelijk stellen
 • Schadelijst opstellen
 • Schadeclaim indienen
 • Afwikkelen schadeclaim

Ons letselschadebureau is in het bezit van het onafhankelijke Keurmerk van het Register Letselschade en houdt zich aan de Gedragscode Behandeling Letselschade. We zullen dit nader toelichten.

Keurmerk van het Register Letselschade

Het Register Letselschade, in 2017 voortgekomen uit een samenwerking van de Letselschade Raad en het Keurmerk Letselschade, ontwikkelt kwaliteitsnormen voor letselschadeadvocaten en letselschade-experts. Kortom, voor rechtshulpverleners die werkzaam zijn in letselzaken. Daarnaast ziet zij toe op de handhaving van deze normen. Dat betekent dat letselschadebureaus regelmatig worden gecontroleerd. Enkele belangrijke waarborgen die het keurmerk omvat zijn:

 • Deskundigheid
 • Onafhankelijkheid
 • Duidelijkheid
 • Transparantie
 • Communicatie

Slachtoffers hebben vaak behoefte aan juridische bijstand bij het verhalen van schadevergoeding. Door een goede onafhankelijke, deskundige, heldere en integere letselschade expert in te schakelen, kunnen zij rekenen op eerlijke juridische bijstand.

Gedragscode Behandeling Letselschade

De doelstelling van de Gedragscode Behandeling Letselschade is het bevorderen van een snelle en transparante afhandeling van letselschade. Centraal staan:

 • Communicatie tussen betrokken partijen
 • Respectvol handelen
 • Duidelijkheid
 • Correct verloop van de letselschadezaak

Het slachtoffer vormt altijd het middelpunt in de Gedragscode Behandeling Letselschade. Een goede letselschade expert houdt zich aan deze gedragscode, zodat u erop kunt vertrouwen dat u te maken heeft met een deskundig en betrouwbaar letselschadebureau.

Kosten letselschade expert

Nog altijd schakelen veel slachtoffers van een ongeval niet de hulp van een letselschade expert in. Een veel gehoorde reden is dat zij denken dit niet te kunnen betalen. Onterecht, want in de wet is vastgelegd dat de veroorzaker van de letselschade ook de kosten van rechtsbijstand van het slachtoffer moet betalen. Voorwaarde is dus alleen dat een ander aansprakelijk is en deze aansprakelijkheid ook vaststaat.

Onze experts komen op voor uw belangen. In de meeste gevallen is onze juridische bijstand kosteloos voor u als slachtoffer. Ons honorarium vormt een onderdeel van de totale schade en wordt separaat en direct aan ons vergoed. U ontvangt hiervoor zelf dus geen nota.

Deskundigen B&O Letselschade

De letselschade-experts van B&O Letselschade zijn in het bezit van het keurmerk van het Register Letselschade, hebben de juiste kennis in huis en komen op voor uw belangen. Onze experts zijn u graag van dienst en helpen u te krijgen waar u recht op heeft. Bent u slachtoffer van een ongeval en heeft u daarbij letsel opgelopen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met een letselschade expert of laat uw gegevens achter op onze website.

Letselschadejurist en eigenaar B&O Letselschade

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen