Whiplashklachten na kettingbotsing

In het kort

  • Het kan zijn dat whiplashklachten na kettingbotsing nog niet direct merkbaar zijn: soms manifesteren ze zich pas na een tijdje
  • Bij een kwart van de verkeersslachtoffers zijn whiplashklachten chronisch. Het is dan ook erg belangrijk bij aanhoudende whiplashklachten in actie te komen
  • Het is mogelijk hiervoor een financiële compensatie te ontvangen in de vorm van letselschade. Vereist is dat een ander aansprakelijk is voor uw whiplashklachten na kettingbotsing
  • Indien u bent aangereden in een kettingbotsing dan kunnen wij u geheel kosteloos bijstaan bij de letselschadeclaim
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Joop rijdt zaterdagavond na een gezellige filmavond met vrienden over de A2 naar huis. Hij heeft er goed de vaart in zitten en ziet op het laatste moment een file voor hem ontstaan. Hij kan nog remmen, maar degene achter hem niet meer. Zijn auto wordt eerst hard van achteren aangereden en komt vervolgens plots tot stilstand tegen de achterkant van zijn voorganger, waardoor het hoofd van Joop een ferme slingerbeweging maakt. Joop heeft een kettingbotsing meegemaakt en hoopt dat zijn nekpijn niet wijst op whiplashklachten.

Whiplashklachten door kettingbotsing

Joop is dus betrokken geraakt bij een kettingbotsing en zijn stijve nek kan duiden op een whiplash. Andere whiplashklachten na kettingbotsing zijn nekpijn, pijn in de schouders en een stijve rug. De whiplashklachten kunnen in de dagen, of zelfs weken, na de kettingbotsing verergeren. Het kan ook zijn dat whiplashklachten na kettingbotsing nog niet direct merkbaar zijn: soms manifesteren ze zich pas na een tijdje.

Aanhoudende whiplashklachten na kettingbotsing

In veruit de meeste gevallen verdwijnen de whiplashklachten na enige tijd vanzelf. Helaas is dat niet altijd het geval. Bij een kwart van de verkeersslachtoffers zijn whiplashklachten chronisch. Het is dan ook erg belangrijk bij aanhoudende whiplashklachten in actie te komen. Roep medische hulp in of bezoek een (fysio)therapeut. Maar denk er ook aan tijdig juridische hulp te vragen.

Juridische bijstand bij whiplashklachten na kettingbotsing

De whiplashklachten kunnen uw dagelijks leven erg verstoren. U kunt minder werken, niet zoveel sociale activiteiten doen als u wilt en minder sporten. Het is mogelijk hiervoor een financiële compensatie te ontvangen in de vorm van letselschade. Vereist is dat een ander aansprakelijk is voor uw whiplashklachten na kettingbotsing. Bijvoorbeeld de auto die van achteren tegen u aanreed.

Ook whiplashklachten na kettingbotsing? B&O Letselschade is gespecialiseerd in het claimen van letselschade bij whiplashklachten. Neem vandaag nog contact met ons op.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74