Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Kosten letselschade advocaat

In het kort

  • In veel gevallen zal degene die aansprakelijk is voor het lichamelijk letsel ook verplicht zijn de kosten van de letselschade advocaat van het slachtoffer te vergoeden. Dit is wettelijk vastgelegd
  • Omdat wij als letselschadebureau dienen op te komen voor uw belangen, garanderen wij in verreweg de meeste letselschadezaken dat onze rechtsbijstand het slachtoffer niets kost
  • Een no cure, no pay letselschade advocaat is voornamelijk geschikt als de aansprakelijkheid van de tegenpartij zeer onzeker is
  • Wij zijn geen voorstander van no cure, no pay en garanderen onze cliënten daarom kosteloze rechtsbijstand
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Veel slachtoffers van letselschade verkeren in de veronderstelling dat zij een letselschade advocaat of letselschadebureau niet kunnen betalen. Dat is jammer, want in veel gevallen zal degene die aansprakelijk is voor het lichamelijk letsel ook verplicht zijn de kosten van de letselschade advocaat van het slachtoffer te vergoeden. Dit is wettelijk vastgelegd. Ik beantwoord graag de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Gratis letselschade advocaat, kan dat?

Wettelijk is vastgelegd dat bij erkenning van aansprakelijkheid , de veroorzaker óók de redelijke kosten voor rechtsbijstand van het slachtoffer voor zijn rekening dient te nemen. De kosten van een letselschade advocaat of -expert maken in dat geval onderdeel uit van de totale letselschade. De letselschade advocaat of letselschade expert stuurt zijn rekening rechtstreeks aan de tegenpartij. Wel is het zo dat alleen de redelijke kosten voor rechtsbijstand vergoed moeten worden. Doordat het uurtarief van een letselschade advocaat vaak hoger is dan dat van een letselschade expert én doordat de meeste letselschade advocaten geen kosteloze rechtsbijstand garanderen, kan het voorkomen dat u zelf een deel van de kosten van de letselschade advocaat moet betalen.

Omdat wij als letselschadebureau dienen op te komen voor uw belangen, garanderen wij in verreweg de meeste letselschadezaken dat onze rechtsbijstand het slachtoffer niets kost. Ook niet wanneer de tegenpartij onze volledige kosten weigert te betalen.

No cure, no pay bij letselschade

Sommige letselschade advocaten bieden hun diensten aan via het zogeheten ‘no cure, no pay’-systeem. In dat geval betaalt niet alleen de tegenpartij de kosten van uw letselschade advocaat, maar houdt de advocaat een percentage in van het uitgekeerde letselschadebedrag. Wint u de zaak, dan ontvangt u de schadevergoeding minus de kosten van uw letselschade advocaat. Verliest u de zaak, dan betaalt u niets. Een no cure, no pay letselschade advocaat is voornamelijk geschikt als de aansprakelijkheid van de tegenpartij zeer onzeker is.

Wij zijn geen voorstander van no cure, no pay en garanderen onze cliënten daarom kosteloze rechtsbijstand. Ook mogen wij als drager van het keurmerk van het Register Letselschade geen no cure, no pay zaken aannemen. Als wij uw letselschadezaak aannemen betaalt u dus niets, ook niet als de aansprakelijkheid uiteindelijk niet wordt erkend.

Rechtsbijstandverzekering of letselschade advocaat?

Veel slachtoffers kiezen voor bijstand door hun rechtsbijstandverzekeraar. Ze betalen immers elke maand premie. Hoewel een rechtsbijstandverzekering erg nuttig kan zijn, is het in het geval van letselschade niet altijd de beste keuze. Bij de verzekeraar werken vaak allround-juristen, die nauwelijks ervaring hebben in het letselschaderecht. Specialistische kennis over letselschade is echter noodzakelijk voor het realiseren van een goede schadevergoeding. Er dienen ingewikkelde aansprakelijkheidskwesties te worden uitgezocht en letselschade berekeningen te worden gemaakt. Daarnaast dient een jurist ook over het medische traject te beschikken over enige kennis. Een allround-jurist heeft daarvoor niet de juiste opleiding en dat gaat ten kosten van de hoogte van uw schadevergoeding. Bovendien hebben verzekeraars het erg druk, waardoor u lastig contact kunt opnemen en uw dossier snel onder de stapel verdwijnt. Een letselschade advocaat of -expert is volledig gespecialiseerd in  het claimen van letselschade en kan u in de meeste gevallen dus uitstekend bijstaan.

Letselschade claimen

Als u letselschade heeft opgelopen bij een ongeval wilt u graag weten of u direct gebruik kunt maen van de expertise van onze letselschade experts, bel dan. Wij staan u graag te woord.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen