Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 262 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Verhaalbaarheid van letselschade

In het kort

  • Als u door schuld of onder verantwoordelijkheid van een ander letselschade oploopt, moet deze partij (of diens verzekeraar) aansprakelijk worden gesteld
  • De wet zegt dat sprake is van een toerekenbare tekortkoming als een partij zijn verplichting uit een overeenkomst niet nakomt, niet op tijd nakomt of niet goed nakomt
  • Er is sprake van een onrechtmatige daad, als de andere partij verwijtbaar onrechtmatig heeft gehandeld
  • Als u letselschade heeft opgelopen, zult u dit moeten kunnen bewijzen
  • B&O Letselschade Juristen heeft alle benodigde deskundigheid in huis en kan u in verreweg de meeste gevallen gratis ondersteunen
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Als u door schuld of onder verantwoordelijkheid van een ander letselschade oploopt, wilt u deze natuurlijk graag verhalen op de andere partij. Hiervoor moet deze partij (of diens verzekeraar) dan aansprakelijk worden gesteld. Voordat aansprakelijkheid wordt toegekend moet uw stelling wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Hebt u zelf letselschade opgelopen? Bel dan 085 – 877 17 74.

Voor werkgevers die schade lijden doordat een werknemer gewond is geraakt, kunnen wij de loonschade verhalen. Hierover vindt u hier meer informatie.

Toerekenbare tekortkoming of onrechtmatige daad

De wet maakt onderscheid tussen “toerekenbare tekortkoming” en “onrechtmatige daad”. De wet zegt dat sprake is van een toerekenbare tekortkoming als een partij zijn verplichting uit een overeenkomst niet nakomt, niet op tijd nakomt of niet goed nakomt. Als een werkgever bijvoorbeeld niet zorgt voor een veilige werkomgeving, dan schiet hij tekort in de arbeidsovereenkomst. Er is sprake van een onrechtmatige daad, als de andere partij verwijtbaar onrechtmatig heeft gehandeld. Bovendien moet er verband zijn tussen de onrechtmatige daad en de schade die u daardoor heeft opgelopen (causaal verband). Niet altijd hoeft sprake te zijn van schuld, soms is risicoaansprakelijkheid al voldoende om een schadevergoeding te kunnen krijgen.

Wie stelt moet bewijzen

In het Nederlands recht is de hoofdregel, dat wie iets stelt, dit ook zal moeten bewijzen. Als u letselschade heeft opgelopen, zult u dit moeten kunnen bewijzen. Dit is lang niet altijd gemakkelijk, zeker niet als het ongeval al langer geleden is gebeurd of als de schade ook door iets anders veroorzaakt zou kunnen zijn. Wij hebben letselschade-experts die gepokt en gemazeld zijn in bewijsvoering; onze letselschadeadviseurs zijn u dan ook graag van dienst. Indien een derde partij aansprakelijk is, is onze hulp bovendien voor u gratis!

Waarom juridische hulp inschakelen?

Uit bovenstaande blijkt al dat een letselschadezaak een ingewikkelde juridische procedure is, waarbij vele partijen betrokken zijn geleden, de aansprakelijke tegenpartij, de verzekeraar, medici, enzovoort. Het wordt dan ook aanbevolen in een dergelijke zaak gebruik te maken van een deskundige op het gebied van letselschade. Deze kan samen met u de schade inventariseren, stelt de tegenpartij aansprakelijk, verzorgt alle communicatie rondom uw zaak en zorgt er voor dat u goed vertegenwoordigd bent. Hiermee wordt u een last uit handen genomen, waardoor u zich kunt richten op uw herstel. B&O Letselschade heeft deze deskundigheid in huis en kan u in verreweg de meeste gevallen gratis ondersteunen. Neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.

Letselschadejurist en eigenaar B&O Letselschade

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen