Vaker ongelukken met letsel door regenval

In het kort

  • Onderzoek laat duidelijk zien dat vooral regenval de kans op een auto-ongeluk aanzienlijk vergroot
  • Heeft u letselschade opgelopen als gevolg van slecht weer? Neemt u vrijblijvend en gratis contact met ons op voor advies
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Grauwe lucht en hevige regenval; de zomer is nu echt voorbij. Naast de voor velen welbekende ‘herfstblues’ dient men in deze tijd van het jaar beter op te letten in het verkeer. Het aantal auto ongelukken met letsel is in deze periode van het jaar veel hoger. Dit blijkt ook uit de toename van claims bij letselschadebureau B&O Letselschade.

Twee keer zoveel kans op ongeluk met letsel tijdens regen

Dat de weersomstandigheden van invloed zijn op de verkeersveiligheid is een ieder bekend. Onderzoek laat duidelijk zien dat vooral regenval de kans op een auto-ongeluk aanzienlijk vergroot. Hevige regenval kan het zicht beperken tot 50 meter en banden verliezen aan grip op het wegdek. Hoewel de meeste bestuurders hun weggedrag hierop aanpassen, blijkt de kans op een ongeval tijdens regen twee maal zo groot.

Juristenkantoor B&O Letselschade uit Alblasserdam, merkt ieder jaar weer een duidelijk verschil en ziet een behoorlijke toename van het aantal nieuwe letselschadedossiers zodra het herfstweer zich aankondigt.

Meer auto-ongelukken, minder auto-fietsongelukken

Het letselschadebureau constateert daarbij ook een verschuiving in het soort ongeval. “Bij slechte weersomstandigheden is het aantal meldingen van letsel door ongevallen waarbij enkel automobilisten betrokken zijn beduidend hoger, letsel door een auto-fietsongeval komt in die gevallen juist veel minder vaak voor. Mensen kiezen bij slecht weer dus minder voor vervoerswijzen als de fiets en de bromfiets.” aldus Joke van Beelen, eigenaar van B&O Letselschade.

Verantwoordelijkheid van automobilisten

Joke van Beelen wijst op de eigen verantwoordelijkheid van automobilisten “Door de hedendaagse technologie is de veiligheidsbeleving tijdens het autorijden groot. Mensen moeten zich er tijdens slechte weersomstandigheden van bewust zijn dat er een vergrote kans is op een ongeval. Het leed dat hiermee wordt berokkend is voor de slachtoffers vaak niet te overzien.”

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74